diumenge, 30 de desembre del 2012

TRONC DE NADAL I FELIÇ 2013


TRONC DE NADAL

Tenim una colla d'amics que son pares de quan els fills anaven a l'escola.

Ara, els nois ja van per el seu comte però els pares hem seguit mantenint l'amistat i ens anem veien tot sovint.

Per Nadals sempre fem una trobada per celebrar les festes tots junts.

Aquest any va ser divendres passat i varem anar a les Arenes. Com es a prop de casa vaig aprofitar per fer un tronc de Nadal i convidar-los a postres.

Així també he estrenat la nova "joguina" que m'ha portat el Pare Noel...jeje

Encara que sembli estrany  es el primer tronc de Nadal que faig.

Com podeu imaginar van ser unes postres sense gluten. Crec que els va sorprendre comprovar que estava boníssim.

Unes partides a bitlles  amb la wi varen ser el millor final de festa...Gràcies a tots per la bona estona que varem passar!!!

Anem al tema.



 

Ingredients.

Per la base:

-3 ous.

-90 grs. de sucre.

-90 grs. de farina sense gluten (jo de la Schär, Mix dolci)

Per el farcit:

-300 grs. de nata per muntar(35% matèria grasa)

-30 grs. de sucre.

-50 grs. de cacau en pols. (Valor)

Per la cobertura:

-200 grs. de xocolata  Nestlé  postres.

-200 grs. de nata líquida.

-100 grs. de mantega.

Per la decoració:

-Perletes de colors.

-Fondant verd per fer les fulles.

Batre els ous amb el sucre fins que faci relleu. Afegir la farina i remenar just per que s'incorpori a la massa.

En una safata de forn posem paper vegetal i a sobre estenem la massa. Al forn a 180º uns 10 o 12 min.

Quan esta cuita la retirem del forn i enrotllem la massa amb un drap humit.

Reservem.

Per fer la trufa comencem  a muntar la nata. A mig muntar afegim el sucre i, sense acabar de muntar afegim el cacau en pols i, amb una batedora de mà, acabem de remenar per fer la trufa.

Per fer la cobertura posem la nata al foc i quan arrenqui el bull la tirem a sobre de la xocolata. Remenar bé perquè es desfaci tot el xocolata i afegim la mantega. Anar remenant fins que quedi una textura cremosa. Reservar.

Per muntar el tronc estirem la massa, posem una capa de trufa i enrotllem.

Cobrim amb la trufa cuita i deixem a la nevera fins que es refredi la cobertura. Abans que es refredi del tot podem fer unes decoracions amb una forquilla.

Per fer el efecte d'una branca es talla una punta del braç de gitano i es col·loca  a sobre del tronc.

La decoració del tronc es pot fer de moltes maneres. En el meu cas he fet unes fulles amb fondant verd i he decorat amb unes perletes de colors.
La meva nova "joguina" ja treballa...!!!!!
 

No es ni de bon tros dels millors troncs que he vist per la xarxa aquets dies, però es el meu tronc i m'ha fet molta il·lusió  compartir-lo virtualment amb tots vosaltres i degustar-lo amb uns bons amics.
 
APROFITO PER DESITJAR-VOS A TOTS UN
                  MILLOR 2013 !!!!
 

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

13 comentaris:

lolines ha dit...

un tronc de Nadal, molt bonic i sens dubte bonissim

'' 'FELIÇ 2013!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Doncs t'ha quedat de luxe... la propera vegada pots avisar els teus veïns de la Bordeta! jajajaja
Petonets i bon any, guapa!
Sandra

trifasic de baileys ha dit...

un tronc de nadal fantàstic!!! per ser el primer...ningu ho diria!! i sense gluten, més sa que carai!! s'ha de disfrutar de tot el que puguem!! un peto ben fort i feliç 2013!!!!

QUIMA ha dit...

Un tronc de Nadal deliciós !!! .....ah i m'encanta aquesta teva nova joguina ...........
Petons i BOn Any NOU.

La Cuina Violeta ha dit...

Un tronc que ja voldria fer-lo jo. T'ha quedat ben bonic.
Que durant el 2013 puguis continuar jugant mentre cuines.
Un feliç 2013!
Nani

Gemma ha dit...

Quina casualitat, jo també m'he estrenat amb un tronc de Nadal aquest any!
Segur que va tenir molt èxit!

Miquel ha dit...

Molt bo i de luxe total
Bon Any Nou
peto

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Un troc deliciós i no cal comparacions el que es fa a casa i amb amor no té preu.
Bon Any nou!!!!

Ramon Juanola ha dit...

Gemma, aquest Tronc de Nadal perfecta, la nova “jogina”tambe
Bon any 2013
Una abraçada!!!

Fórmules Culinàries ha dit...

Et voliem desitjar un bon any!!
T'ha quedat molt bé aquest tronc!
ptns!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; Un bon tronc, que sembla un tió... en aquest cas, no per donar-hi cops, sinó per assaborir-ho.
Que vagi de gust Gemma¡¡ :-D

Ricard Sampere ha dit...

Osti tu... Ha de ser molt dolç oi?... :D.

En tot cas molt bon any..!!.

Petons.

Teresa ha dit...

Que bo! he vist que en molts blocs el feu, l'any que ve l'he de fer... ! bon any!