TRONC DE NADAL
Tenim una colla d'amics que
son pares de quan els fills anaven a l'escola.
Ara, els nois ja van per el
seu comte però els pares hem seguit mantenint l'amistat i ens anem veien tot
sovint.
Per Nadals sempre fem una
trobada per celebrar les festes tots junts.
Aquest any va ser divendres
passat i varem anar a les Arenes. Com es a prop de casa vaig aprofitar per fer
un tronc de Nadal i convidar-los a postres.
Així també he estrenat la
nova "joguina" que m'ha portat el Pare Noel...jeje
Encara que sembli estrany es el primer tronc de Nadal que faig.
Com podeu imaginar van ser
unes postres sense gluten. Crec que els va sorprendre comprovar que estava
boníssim.
Unes partides a bitlles amb la wi varen ser el millor final de
festa...Gràcies a tots per la bona estona que varem passar!!!
Anem al tema.
Ingredients.
Per la base:
-3 ous.
-90 grs. de sucre.
-90 grs. de farina sense
gluten (jo de la Schär, Mix dolci)
Per el farcit:
-300 grs. de nata per
muntar(35% matèria grasa)
-30 grs. de sucre.
-50 grs. de cacau en pols.
(Valor)
Per la cobertura:
-200 grs. de xocolata Nestlé postres.
-200 grs. de nata líquida.
-100 grs. de mantega.
Per la decoració:
-Perletes de colors.
-Fondant verd per fer les
fulles.
Batre els ous amb el sucre
fins que faci relleu. Afegir la farina i remenar just per que s'incorpori a la
massa.
En una safata de forn posem
paper vegetal i a sobre estenem la massa. Al forn a 180º uns 10 o 12 min.
Quan esta cuita la retirem
del forn i enrotllem la massa amb un drap humit.
Reservem.
Per fer la trufa comencem a muntar la nata. A mig muntar afegim el sucre
i, sense acabar de muntar afegim el cacau en pols i, amb una batedora de mà,
acabem de remenar per fer la trufa.
Per fer la cobertura posem la
nata al foc i quan arrenqui el bull la tirem a sobre de la xocolata. Remenar bé
perquè es desfaci tot el xocolata i afegim la mantega. Anar remenant fins que
quedi una textura cremosa. Reservar.
Per muntar el tronc estirem
la massa, posem una capa de trufa i enrotllem.
Cobrim amb la trufa cuita i deixem
a la nevera fins que es refredi la cobertura. Abans que es refredi del tot
podem fer unes decoracions amb una forquilla.
Per fer el efecte d'una
branca es talla una punta del braç de gitano i es col·loca a sobre del tronc.
La decoració del tronc es pot
fer de moltes maneres. En el meu cas he fet unes fulles amb fondant verd i he
decorat amb unes perletes de colors.
La meva nova "joguina" ja treballa...!!!!! |
No es ni de bon tros dels
millors troncs que he vist per la xarxa aquets dies, però es el meu tronc i
m'ha fet molta il·lusió compartir-lo virtualment amb tots vosaltres i degustar-lo amb
uns bons amics.
APROFITO PER DESITJAR-VOS A TOTS UN
MILLOR 2013 !!!!
Espero que us agradi
i.....Caprofiti!!!!!
13 comentaris:
un tronc de Nadal, molt bonic i sens dubte bonissim
'' 'FELIÇ 2013!
Doncs t'ha quedat de luxe... la propera vegada pots avisar els teus veïns de la Bordeta! jajajaja
Petonets i bon any, guapa!
Sandra
un tronc de nadal fantàstic!!! per ser el primer...ningu ho diria!! i sense gluten, més sa que carai!! s'ha de disfrutar de tot el que puguem!! un peto ben fort i feliç 2013!!!!
Un tronc de Nadal deliciós !!! .....ah i m'encanta aquesta teva nova joguina ...........
Petons i BOn Any NOU.
Un tronc que ja voldria fer-lo jo. T'ha quedat ben bonic.
Que durant el 2013 puguis continuar jugant mentre cuines.
Un feliç 2013!
Nani
Quina casualitat, jo també m'he estrenat amb un tronc de Nadal aquest any!
Segur que va tenir molt èxit!
Molt bo i de luxe total
Bon Any Nou
peto
Un troc deliciós i no cal comparacions el que es fa a casa i amb amor no té preu.
Bon Any nou!!!!
Gemma, aquest Tronc de Nadal perfecta, la nova “jogina”tambe
Bon any 2013
Una abraçada!!!
Et voliem desitjar un bon any!!
T'ha quedat molt bé aquest tronc!
ptns!!
Gemma; Un bon tronc, que sembla un tió... en aquest cas, no per donar-hi cops, sinó per assaborir-ho.
Que vagi de gust Gemma¡¡ :-D
Osti tu... Ha de ser molt dolç oi?... :D.
En tot cas molt bon any..!!.
Petons.
Que bo! he vist que en molts blocs el feu, l'any que ve l'he de fer... ! bon any!
Publica un comentari a l'entrada