dimarts, 27 de desembre del 2011

CANELONS DE CARN

A casa, per Sant Esteve, canelons. I mira que en son de bons…
Recordo a la meva àvia, la tarda de Nadal, trinxant les restes del pollastre i la carn del dinar i preparant els canelons de l’endemà.
Jo, per descomptat, no els he preparat la tarda de Nadal si no que els vaig fer uns dies abans i els vaig congelar, sense la beixamel.
Enguany, n’he fet uns 250 , entre encàrrecs  i per casa nostra, pero com he dit, he anat fent-los i congelant-los. Així no es fa tant carregós.
Aprofitant que les noies del Memòries d’una cuinera ens proposaven fer canelons, he volgut fer els clàssics de carn i mes endavant  ja en farem d’altres farcits.
També, i per primera vegada, he fet canelons per la celíaca de la família. Amb el mateix farcit, però  amb una planxa de lasanya partida en dos trossos.
Crec que li han agradat molt i com veureu a la foto, son exactament iguals que els altres.
Anem al tema.



Ingredients:
-2 paquets de canelons
-500 grs. De carn de vedella per rostir.
-500 grs. De carn de porc per rostir.
-500 grs. De pit de pollastre.
-1 branca de canyella.
-2 cebes i 1 tomàquet.
-150 cl. De vi ranci.
-1 fulla de llorer.
-100 grs. De mantega.
-90 grs. De farina.
-750 cl. de llet.
-Oli, sal i pebre.
-100 grs. De foie-gras.
Rostir la carn, en una cassola de fang, i tot en cru, junt amb la ceba, el tomàquet, la branca de canyella i la fulla de llorer. Afegir el vi ranci i deixar que la carn estigui cuita però  no cremada.
Deixar refredar.
Picar la carn i afegir l’oli del rostit i  el foie-gras.
Fer una salsa beixamel amb 50 gr. de mantega i 45 gr. de farina i 250 cl. de llet.
Barrejar amb la carn picada i fer una pasta.
Bullir la pasta dels canelons, i posar-los sobre un drap de cotó, a sobre el mabre. Omplir els canelons amb la farça i enrotllar.
Per anar mes ràpid, va molt be fer servir una màniga  pastissera amb una “boquilla” rodona, llisa i ampla.
Ara seria el moment de congelar-los. Primer, sense que es toquin, i un cop congelats, ja els podem apilar sense cap problema.
Per fer la beixamel, escalfem en un cassó, 50 gr. de mantega. Quan comença a bullir, afegim de cop la farina i la coem perquè  no faci gust de farina. Anem afegint la llet i sense deixar de remenar, esperem que la llet espessi fins que tingui el punt que ens vagi bé.
Cobrim  els canelons amb la beixamel gratinem amb formatge Gruyer o Emental.


Al forn, gratinat-se....
Si hem de fer la beixamel per a celíacs, la farem igual però amb Maizena.





Espero que us agradi i …. Caprofiti !!!!!

18 comentaris:

Glòria ha dit...

Mare meva, quin intensiu de fer canelons!. No t'hi poses per poc, eh?. Si t'han sortit igual de bons que bonics a la foto, èxit assegurat!.

Anònim ha dit...

250... ets una campiona!!
Jo en vaig fer poquets i amb restes de bullit i del pollastre rostit, i van quedar boníissims! Els teus tenen molt bona pinta!
Petons
Sandra

Gemma ha dit...

250 canelons??????? Quina feinada!
Segur que han sortit boníssims, ets tota una experta ;)

MaryLou ha dit...

Déu meu! jo creia que havia fet molts, vaig fer 140 i tu has fet 110 més!!!!
Jo els faig molt semblants, qué bons que queden oi??
Qué l'any vinent sigui millor per a tots!!!

mercè ha dit...

.....250.... i no te'n queden 4 en un racó del congelador?...per cert, què tens un arcó?, per desar tants canelons... Un farcit boníssim, un plat tradicional exquisit!(ja en poden estar contents a casa...)Una abraçada i bona entrada al 2012!!!

Cristina ha dit...

La meva mare també fa com tu i els congela. M´agrada molt la presentació amb la cassoleta de terrissa..els fa més bons.

lolines ha dit...

QUINA FEINADA 250 CANELONS!!!!
JO TAMBÉ HE FET CANELONS DE SAN ETEVE PERO, NOMES 50

BON ANY NOU

Margarida ha dit...

I jo que em queixo si n'he de fer 30!!!!!
Aquest any, però, no n'he fet perquè en vam menjar el dia de Sant Esteve a casa del sogres.

Molt Bon Any!!!

QUIMA ha dit...

Mare meva 250 canelons !!!! ....... ara que amb la bona pinta que tnen No m'extranya que tinguis encàrrecs. Han de ser bonissims.
Petons

Fem un mos ha dit...

Mare meva 250 canelons, has guanyat el record !!!!!!!
Un plat que no passa mai de moda i esta boníssim
Petons

trifasic de baileys ha dit...

Mmmmm canelons!! jo també en vaig menjar per sant esteve! i estaven fets amb la carn d'olla que havia sobrat el dia de nadal!! deliciosos!! ara...250 no en vam fer, entre jo i ma mare en vam fer uns 25 jajajaja!!! la resta de la carn...al congelador!! petons guapa

Ana-Experimento en la cocina ha dit...

Muy ricos estos canelones.
Tienen pinta de estar buenísimos.
Feliz Navidad.
Besos

María ha dit...

Te han salido deliciosos.Un besazo y feliz año
cosicasdulces.blogspot.com

Tere ha dit...

Gemma que maravilla¡ es un clásico que nunca falla, en casa los hacemos muy poco pero cuando los hacemos.. me encantan lso de casa¡¡ Los tuyos son espectaculares. Te deseo un feliz 2012, un fuerte abrazo, Teresa

Coses de Llàbiro ha dit...

250, només??? Mare meva,quina feinada!
Gràcies per participar al memòries, tot i sent festes!
Petons i feliç 2012!

Judith ha dit...

en serio que has fet tants???? jo en vaig fer 20 i ja em vaig estresar! jajajajjaja. Moltíssimes gràcies per participar i bon any!!! petonets

GEMMA ha dit...

Gracies a tots per les vostres comentaris.Prometo, a partir d'ara, contestar a tots i comentar als vostres blocs.
Petonets a tots.

Ricard Sampere ha dit...

Encara que una mica tard, ara participo... :).

Jo només faig canelons un cop l'any i en faig molts menys.

El que si faig diferent és que la vedella que utilitzo és de la part de la galta. Ho vaig aprendre a Hoffman. I amb la pasta feta a partir de farina i ou i anar-la aprimant a la maquineta de rodets.

I sempre en faig algun de més i avui per exemple en tinc a descongelar.

Salut!