dimecres, 25 de gener del 2012

"PAVE" DE XOCOLATA A LA CANYELLA

Avui vull dedicar aquesta entrada a la Conxita. Segur que heu vist en alguna de les receptes que he anat fent, que son de la Conxita del casal.
Dons la Conxita, a part de ser una persona que de cuina en sap una pila, es, al menys així la considero jo, una bona amiga. I com per a mi els amics son per els bons moments però  també per els dolents, des de aquí vull dir-te que:
Moltes gràcies Conxita per seguir amb les  classes, si no, jo no podria seguir publicant coses com aquest Pave de xocolata que ens vas ensenyar al curs de cuina de Nadal…. I que estava  boníssim !!!
Des de aquí t’envio tota la força a tu i a la teva família.
I anem al tema, que no vull que sigui una entrada trista.

Ingredients:
-3 ous.
-100 grs. de farina.
-100 grs. de sucre.
-Vainilla en pols.
-3 ous.
-100 grs. de farina.
-100 grs. de sucre.
-2 cull. de cacau en pols.
-200 grs. de xocolata blanca.
-200 grs de nata per muntar.
-200 grs. de xocolata fondant.
-Canyella en pols.
-Sucre glaç
-50 grs. de mantega.
-Fruites vermelles fresques.
Desfer el xocolata blanc al bany maria o al microones. Afegir la nata calenta a punt de bullir. Remenar e incorporar la canyella i reservar a la nevera fins que quedi una mica consistent.
Preparar les planxes de bescuit.
Primer el de vainilla treballant els 3 ous amb els 100 grs. de sucre amb les barnilles  elèctriques, fins que faci relleu. Incorporar la farina a poc a poc.
Omplir una mànega pastissera i disposar a sobre de la safata de forn coberta  amb un paper, coure al forn a 180º durant 10 min.
Per fer la planxa de bescuit de xocolata, treballar els 3 ous amb els 1000 grs. de sucre, fins que faci relleu. Incorporar el cacau amarg junt amb la farina, posar en una mànega pastissera i fer la planxa igual que la de vainilla, al forn a 180º uns 10 min.
Un cop els biscuits  estiguin freds agafem un motlle de plum-cake  i tallem el biscuit de vainilla a la mida del fons. Afegim una capa de crema de xocolata blanca. Una capa de biscuits de xocolata i una de crema de xocolata blanca i dues capes mes, una de cada i entremig posar la crema de xocolata blanca. Refredar a la nevera.
Quan estigui fred, desfer el xocolata negra i afegir la mantega.
Desmotllar el pave i cobrir-ho  amb la xocolata.

Decorar amb sucre glaç i les fruites vermelles.

Aclariment: El nom de “Pave” del pastís es per que, amb francés, pave, vol dir llamborda o empedrat i suposo que per la forma que te, se li diu aixi.....

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!


22 comentaris:

Joaquina ha dit...

Queda un pastís espectacular!!! quin tall més temptador. Petons,

Miquel ha dit...

genial este pastis y el toque de la canela me gusta,muy sabroso y aromatico
peto

la gemmota ha dit...

doncs fa molt bona pinta! i saps perquè es diu pave? no n'havia sentit a parlar mai...
Me l'apunto!

Helena ha dit...

Gemma!!!! Quina bona pinta!! Segur que a la teva amiga li encanta!! ;)
Molts petonets maca

josep ha dit...

Jo tampoc se el que vol dir "pave", però com que la cosa es per menjar-se-la, es ben igual el nom, amb aquesta pinta.... no hi ha qui s'hi resisteixi.
Una abraçada

trifasic de baileys ha dit...

jaja em pensava que havia llegit pavo amb xocolata, i no em quadrava la foto!!! un pastis per a amants de la xocolata eh...té un aspecte fantastic!! petons

Gastroadikta ha dit...

Que maco t'ha quedat el pastís i amb la canyella ha d'estar boníssim!

Petons

Gemma ha dit...

Uau, aquests pastissos és d'aquells llargs i elaborats de fer, però el resultat recompensa de sobres l'esforç...
Segur que la COnxita quedarà molt contenta amb aquesta dedicatòria tan especial ;)

Helena ha dit...

Quina pinta té el tall, queda preciós i molt elegant.
T'ho has ben treballat Gemma ;)
Petons!!

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Hola Gemma, si que voy mejorando cada dia, poco a poco pero cada día me siento mejor, con unas ganas enormes de retomar mi vida, cosa que estoy haciendo a poquitos, pero que voy consiguiendo.
Te quiero dar las gracias por todo tu apoyo y por tus palabras. Miles de gracias de todo corazón.
Un beso enorme

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Visca la Conxita, sempre ens porteu unes receptes seves espectaculars!!
Petonets
Sandra

La Taula d'en Bernat ha dit...

És una sort que gent com la Conxita comparteixin les seves receptes i els seus truquets! Aquest pave té una pinta tremenda i amb el puntet de canyella ha d'estar deliciós!

Petonets!
Anna

La cuina de l'Eri ha dit...

Molt bé per a la Conxita. Segur que boníssim... i es diu "pave"? No ho havia sentit mai. PEtons

María ha dit...

Gemma, que maravilla de pastel. Tiene que tener un sabor espectacular. Un besazo.
cosicasdulces.blogspot.com

La Cuina Violeta ha dit...

Quin mal de cor, em menjaria el tall i la resta d'una tirada! Xocolata per sempre!
Nani

maia ha dit...

Gemma! Quina "passada", fa una pinta...queda apuntat! Una abraçada.

Cristina ha dit...

M´apunto als ignorants del pave...Espero que malgrat tot, la normalitat s´imposi en el dia dia...Una abraçada.

GEMMA ha dit...

A tots:
Gracies per els vostres comentaris.
Ja he posat una nota d'aclariment a la entrada dient per que es diu "pave"....
La veritat, jo no ho recordava, pero preguntant a la mestre, tot te una explicació....
De veritat, es dels millors pastissos que he provat. Esponjós i amb el punt just de xocolata...

ISABEL ha dit...

Uau...
Quin pastis!!!!!
Aixó no es fa, renim que rebajar els quilets dels Nadals.
Encara que si tingues un trosset,
segur que m'oblidaba del regim.
Petons

Tere ha dit...

Gemma espectacular, la presentación, el pastel, solo viendo el corte se me hace la boca agua. Conchita debe estar bien contenta de tenerte de alumna¡ Un besazo guapísima

Montse de Sants ha dit...

Els teus pastissos són espectaculars Gemma. Aquest és esplèndid. Un fantàstic detall per una bona amiga. Molts petons!!

Teresa ha dit...

Un d'aquests talls m'aniria bé! M'ha passat com a la Roser... "Pava amb xocolata" , igual també estaria bona, el conill amb xocolata està força bo! però prefereixo aquests!