dimarts, 21 de febrer del 2012

PASTIS DE TRUFA



Avui, un pastís d’aniversari. Demà, el meu nebot que estudia a Studgart, fa 18 anys!!!!!!
Si, ja se que tu vols el pastís de mojito…. Quan vinguis, et prometo que es el que tindràs, però com ja està publicat i se que la xocolata t’encanta, dons he fet aquest pastís farcit de trufa, que ens menjarem a la teva salut, jeje…
Es un pastís que he fet diverses vegades i de diferents formes. Es prou senzill de fer i amb un resultat molt vistós.
Anem al tema.



Ingredients:
-3 ous.
-100 grs. De sucre.
-100 grs. De farina.
-1 cull.petita de Royal.
-400 grs. De nata (35% matèria grasa)
-40 grs. De sucre.
-70 grs. De cacau en pols.(Valor)
Per fer la cobertura :
-33 cl.d’aigua.
-240 grs. De sucre.
-160 de nata liquida.
-50 grs. De cacau en pols.(Valor)
-2 fulls de gelatina.
El dia abans, preparem la cobertura.
Hidratem la gelatina amb aigua freda.
En un cassó, bullim l’aigua amb el sucre i la nata liquida.
Es retira del foc i s’hi afegeix el cacau en pols, tamisat.
Si cal, es pasa el minipimer a velocitat baixa, perquè quedi una barreja homogènia.
Afegim la gelatina escorreguda i remenem fins que quedi integrada completament.
Passem la cobertura per un colador i deixem reposar a la nevera, tapada amb film transparent, un mínim de 6 hores.
Per fer el pa de pessic  batre els ous amb el sucre, amb barnilles elèctriques, fins que faci relleu. Afegir la farina tamisada  i  el llevat. Remenant amb comte que no s’abaixi la barreja.
Posar al forn a 180º uns 20 o 25 min. (depèn del forn).
Per fer la trufa muntem la nata. A mig muntar afegim el sucre. La deixem quasi muntada i afegim el cacau en pols, tamisat, i acabem de barrejar amb un batedor manual.
Deixar refredar. Obrir per el mig i farcir amb la trufa.
Deixem refredar a la nevera. Si podeu, millor un parell d’hores al congelador.
Per cobrir  el pastis,  posar-lo sobre una reixeta i tirar per sobre la xocolata, sense manipular-la. Deixar una estona fins que quedi tot el pastis cobert.



La trufa que sobra la posem en una mànega pastissera i podem decorar el pastis.
Roger, moltes felicitats….. ets un crack ! Segueix així i no canviïs mai !!

Aprofito per participar en el Memóries d’una cuinera d’aquest mes que ens demana un pastís d’aniversari i que millor que una majoria d’edat per col·laborar-ho ,no?




Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

31 comentaris:

Macedonia en familia ha dit...

Quin pastisset!! el teu nebot ha d'estar content. Ara mateix em vindria molt bé un trosset de pastís ;)

Ramon Juanola ha dit...

Gemma felicitats al teu nebot i a tu també per be fer aquest pastis...T'ha quedat perfecte.
Una abraçada!!!!

Judith ha dit...

si el teu nebot no pot venir no pateixis que ja el tatso jo! ;P moltíssimes gràcie sper participar. Petonets

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Coincidim amb la publicació de pastís de xoco avui, quina pinta! Llàstima que no us puc venir a ajudar que estic amb grip... snif, snif!
Petonets
Sandra

Gastroadikta ha dit...

Moltes felicitats per ell!!!! Estic ben segura que encara que vulgui el de mojito a aquest no li dirà que no.... i si es així, doncs ja vinc jo amb la judith a donar un cop de ma!!! :P

Helena ha dit...

Ostres la cobertura de xocolata amb gelatina dóna un aspecte lluent xulísim! T'ha quedat preciós, el teu nebot si en fes una mossegada se li oblidaria lo del pastís de mojito, jeje
Felicitats!!!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Els pastissos de xocolata són la meva perdició! Aquest té una pinta tremenda!!!!

Petonets!
Anna

Montse de Sants ha dit...

Això és una tieta!! El teu nebot em penso que vindrà corrents, no sigui que us l'acabeu tot...Gràcies per explicar la cobertura lluenta. Ho provaré! I deixeu-me'n un trosset que us farà mal!! Petons

Coses de Llàbiro ha dit...

El que deu estar patint el teu nebot de veure el pastís i no poder-lo tastar! Sort que quan vingui li faràs el de mojito, quina sort que té amb aquesta tieta, com el cuida!
Petons i moltíssimes gràcies per participar al Memòries.

QUIMA ha dit...

Gemma t'ha quedat un pastís genial !! .... mira jo també mi apunto si el teu nebot no el pot tastar ...
Petons

Miquel ha dit...

felicitades para tu sobrino,18 años es la edad magica,quien lo tuvieras ja,ja.Y felicidades a la cocinera que ha hecho un pastis de categoria superior,se ve divino y brillante el chocolate.
Gemma perdona el atrevimiento y solo es una sugerencia y cad uno en su blog es dueño de el,pero está dando muchos problemas la verificación de palabra al hacer el comentario en algunos blogs teneis activo esta petición y apenas se puede adivinar que letras hay escrita y eso hace perder mucho tiempo. Aconsejo que lo quites para facilitar entrar a comentar. Puede que no sepas que lo tienes.
Aquí hay información gráfica de cómo hacerlo:
http://www.aliterdulcia.com/2012/02/la-pizza-di-patate.html?showComment=1329774545468#c7134850746364010826
Perdona si te he molestado
peto

GEMMA ha dit...

BRAVO;!!!!!!!!! he conseguit, gracies al Miquel, suprimir les dixoses lletres de verificació....

GEMMA ha dit...

Macedonia....:
Dons ja el pots agafar...

Ramón :
Una felicitació d'un expert com tú, val el doble...gracies.

Judith:
ja pots venir a menjar-ne un tros.

Sandra:
Cuidat molt i ja et guardo una miqueta de pastis...

GEMMA ha dit...

Anniki:
Tot i aixó, crec que haure de fer el de mojito...

Acabatdefer:
Si que queda molt lluent i ben bona.

Anna:
I la meva...jeje

Montse:
Tranquila que no ens en fara de mal....jeje

Sònia ha dit...

Quina delicia!! Ideal per cel·lebrar 18 anys!!! Si senyora!!! ;-)
Avui es el dia del pastis de xocolata, veritat? jajajaja Jo tambe he publicat un.... jijiji
Un petonas
Sònia

GEMMA ha dit...

Mònica:
Espero que si que pateixi una mica,jeje

Quima :
Entre tots ens el menjarem...jaja

Miquel:
moltissimes gracies per ajudar-me a resoldre lo de les verificacions.
Jo pensava demanar ajuda el divendres a la clase del Bon preu... Perque no sabia per on tirar, o sigui que de molestar res de res... Gracies

GEMMA ha dit...

Sònia:
Es que els de xocolata son els millors....

mercè ha dit...

Avui no sé què passa amb els pastissos de xocolata però ja n'he vist un grapat i entre tots em feu salivar!...Quin tros de pastís Gemma!, ES-PEC-TA-CU-LAR!. Ja pot estar content el nevot... Una cobertura brillantíssima... A reveure, però no t'oblidis de passar pel bloc, please, que estic d'aniversari i us proposo una mena de repte per a mi...)

GEMMA ha dit...

Mercè:
Que ja he passat per el teu bloc !!!!!

trifasic de baileys ha dit...

Per a xocoadictes!! t'ha quedat senzillament genial!! petons

Gemma ha dit...

Els 18 anys són una edat molt bonica de fer.
I els pastissos de xocolata tenen l'èxit assegurat!

Anna ha dit...

Oh! que brillant! M´agraden els pastissos amb aquesta cobertura, i amb aquest facit he, he he!
Petons

josep ha dit...

Sort que soc xocolater de mena, perquè ara vinc de veure un pastís de xocolata en un altre bloc...
L'excusa de l'aniversari del teu nebot es molt bona però els que gaudireu del pastís sou vosaltres!!.
Com sempre, una pinta meravellosa.
Una abraçada

La Cuina Violeta ha dit...

Les nenes de Memòries estaran contentes amb tanta xocolata. Que bo!
Nani

GEMMA ha dit...

Roser:
Tot i l'aspecte, no creguis que es tan carregós de xocolata

Gemma:
"Quien los pillara" eh!!!!!

Anna:
Si que queden be, aquestes cobertures...

Josep:
No deixarem que es faci malbe,no??? Jeje

GEMMA ha dit...

Nani:
I tots els xocoadictes, també,eh!!!

Cristina ha dit...

Hem coincidit! però jo sense aquesta cobertura tant lluenta i preciosa que t´ha quedat...Encara l´he de fer. De fet fa 15 dies que tinc els ingredients...Quines ganes de menjar dolç i no sopetes!!!

Anònim ha dit...

Hola Gemma! t'acabo de conéixer a través de memòries d'una cuinera, quin pastís més bo, m'encanta la presentació!! he estat mirant el teu blog i m'encanta, aquí em quedo!
Núria-Cocó
http://algomasquecocina.blogspot.com

GEMMA ha dit...

Nuria:
Benvinguda al meu bloc... Gracies per el teu comentari

Marina - BlauKitchen ha dit...

Felicitats al teu nebot i a tu per la preciositat de pastís.
Petonets

Tere ha dit...

Felicidades para tu sobrino, tiene mucha suerte contigo porque esta tarta es un pecado muy bien presentado, irresistible¡ Un fuerte abrazo, Teresa