dilluns, 21 de gener de 2013

CULLERETA DE SALMÓ MARINAT AMB VINAGRETA DE CITRICS



Ja fa dies que tenia fet el salmó però com era per fer un dels aperitius del dinar d'Any Nou, no el podia publicar.
La veritat es que aquets Nadals n'he provat marinat  de tres maneres diferents. Mes endavant  ja publicaré les altres dues...
A mi m'agrada molt el salmó marinat però, a mes a mes, ara em va molt bé perquè mai no se si en puc menjar de fumat, si no porta la etiqueta corresponent. Amb aquest no tinc cap problema segur!!!
Encara quedarà algun dels plats que varem fer per aquest dinar, però ja va sent hora de publicar altres coses, que no es faci pesat....
Mes endavant ja hi haurà ocasió de publicar el resta de plats.
Anem al tema:



Ingredients:
-1 salmó (quan mes gran millor, encara que només en comprem un tros)
-Barreja de 4 pebres, en gra.
-Sal i sucre, en la mateixa proporció.
-Anet fresc.
-Un got de xupito, de ginebre.
Fem que ens tallin el salmó en dos filets i ens treguin  be les espines.
Barregem la sal i el sucre, en la mateixa proporció.
En una safata posem una part de la barreja de sal i sucre i un filet de salmó, amb la pell cap per avall, i a sobre posem la barreja de les 4 pebres. A sobre espolsem l'anet i la ginebra.
Posem l'altre filet de salmó, també espolsat amb anet, amb la pell cap per amunt. Ha de quedar com un entrepà. Ho acabem de cobrir amb la resta de la sal i el sucre.
Ho tapem amb un plàstic transparent  i amb un pes a sobre, ho deixem macerar 24 hores. No cal posar-ho a la nevera, si no es vol.
Jo, a la meitat de temps, li dono la volta al salmó.
Passat el temps, netegem amb les mans la restes de les pebres i, molt ràpidament, sota un raig fluix d'aigua, rentem els filets.
Els assequem molt bé amb paper absorbent.
Amb unes 4 fulles de paper de cuina untades amb oli, les passem  per tot el filet, primer per la carn i després per la pell.
Dura uns 10 dies a la nevera o si ho preferim, ho podem congelar sense cap problema.
Una idea de servir es tallat a tiretes fines i a taquets, posar en una cullereta de les de servir i fer una vinagreta amb suc de taronja, llima, sal, oli i pebre en pols.
Ben barrejat i posat a sobre del salmó i decorat amb cibulet recent tallat.
Espectacular!!!
Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!


18 comentaris:

Roser ha dit...

quin contrast tan bo, el salmó i els cítrics! m'agrada molt aquest aperitiu, fresquet i original! petons

Miquel ha dit...

un aperitivo genial asi en cuchara y bien bueno con esta aromatizada vinagreta
bona setmana
peto

Gemma ha dit...

Un aperitiu de luxe, amb una presentació molt elegant.

Montse Cartanyà ha dit...

M'encanten aquests entrants fresquets. Una abraçada

Ramon Juanola ha dit...

Gemma, que bonic que t'ha quedat, te de ser molt bo.

Teresa ha dit...

Un aperitiu de luxe! l'altre dia el Pep Nogué en el taller cuina amb citrics, va fer-nos uns dauets de salmó també marinat amb llimona i estava molt bo!!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Aquest Nadal la Sandra ens va fer un aperitiu de salmó amb vinagreta de cítrics que va quedar molt bo, segur que com aquest teu
Petons
Isabel

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agrada el salmó, amb aquest marinat segur que estào molt bo, per menjar les culleretes de dues en dues.
Petons.

Fórmules Culinàries ha dit...

Em sembla un aperitiu genial!
Molt saludable a més de deliciós i lleuger!
ptns!!

Fem un mos ha dit...

El salmó és bo de totes les maneres, amb aquesta vinagreta de cítrics deliciós Ummm
Petons

Catieu ha dit...

Una culleeta deliciosa!!1 M'enduc la recepta pels sopars tipus buffet. Ideal.
Petons

Cristina ha dit...

Si està tancada a la cuina tantes hores dóna aquests resultats per mi no hi surtis... ja vinc jo a tastar. ;-D

La Cuina Violeta ha dit...

Devies triomfar amb aquesta presentació!
Nani

Isabel ha dit...

Un aperitiu fenomenal, la vinagreta de citrics, combina molt bé amb el salmó marinat.
Petonets

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Bon dia Gemma, avui una recepta teva al meu bloc, els Figones, però amb xistorra. Gràcies.
Petons.

Ricard Sampere ha dit...

Aquesta tb és èxit segur. En faig una de semblant, però caldrà provar la teva tb.

petons,

GEMMA ha dit...

Gràcies a tots per els vostres comentaris...

GEMMA ha dit...

Gràcies a tots per els vostres comentaris...