Ja fa dies que tenia fet el salmó però com era per
fer un dels aperitius del dinar d'Any Nou, no el podia publicar.
La veritat es que aquets Nadals n'he provat
marinat de tres maneres diferents. Mes
endavant ja publicaré les altres dues...
A mi m'agrada molt el salmó marinat però, a mes a
mes, ara em va molt bé perquè mai no se si en puc menjar de fumat, si no porta
la etiqueta corresponent. Amb aquest no tinc cap problema segur!!!
Encara quedarà algun dels plats que varem fer per
aquest dinar, però ja va sent hora de publicar altres coses, que no es faci
pesat....
Mes endavant ja hi haurà ocasió de publicar el
resta de plats.
Anem al tema:
Ingredients:
-1 salmó (quan mes gran millor, encara que només
en comprem un tros)
-Barreja de 4 pebres, en gra.
-Sal i sucre, en la mateixa proporció.
-Anet fresc.
-Un got de xupito, de ginebre.
Fem que ens tallin el salmó en dos filets i ens
treguin be les espines.
Barregem la sal i el sucre, en la mateixa
proporció.
En una safata posem una part de la barreja de sal
i sucre i un filet de salmó, amb la pell cap per avall, i a sobre posem la
barreja de les 4 pebres. A sobre espolsem l'anet i la ginebra.
Posem l'altre filet de salmó, també espolsat amb
anet, amb la pell cap per amunt. Ha de quedar com un entrepà. Ho acabem de
cobrir amb la resta de la sal i el sucre.
Ho tapem amb un plàstic transparent i amb un pes a sobre, ho deixem macerar 24
hores. No cal posar-ho a la nevera, si no es vol.
Jo, a la meitat de temps, li dono la volta al
salmó.
Passat el temps, netegem amb les mans la restes de
les pebres i, molt ràpidament, sota un raig fluix d'aigua, rentem els filets.
Els assequem molt bé amb paper absorbent.
Amb unes 4 fulles de paper de cuina untades amb
oli, les passem per tot el filet, primer
per la carn i després per la pell.
Dura uns 10 dies a la nevera o si ho preferim, ho
podem congelar sense cap problema.
Una idea de servir es tallat a tiretes fines i a
taquets, posar en una cullereta de les de servir i fer una vinagreta amb suc de
taronja, llima, sal, oli i pebre en pols.
Ben barrejat i posat a sobre del salmó i decorat
amb cibulet recent tallat.
Espectacular!!!
Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!
18 comentaris:
quin contrast tan bo, el salmó i els cítrics! m'agrada molt aquest aperitiu, fresquet i original! petons
un aperitivo genial asi en cuchara y bien bueno con esta aromatizada vinagreta
bona setmana
peto
Un aperitiu de luxe, amb una presentació molt elegant.
M'encanten aquests entrants fresquets. Una abraçada
Gemma, que bonic que t'ha quedat, te de ser molt bo.
Un aperitiu de luxe! l'altre dia el Pep Nogué en el taller cuina amb citrics, va fer-nos uns dauets de salmó també marinat amb llimona i estava molt bo!!
Aquest Nadal la Sandra ens va fer un aperitiu de salmó amb vinagreta de cítrics que va quedar molt bo, segur que com aquest teu
Petons
Isabel
M'agrada el salmó, amb aquest marinat segur que estào molt bo, per menjar les culleretes de dues en dues.
Petons.
Em sembla un aperitiu genial!
Molt saludable a més de deliciós i lleuger!
ptns!!
El salmó és bo de totes les maneres, amb aquesta vinagreta de cítrics deliciós Ummm
Petons
Una culleeta deliciosa!!1 M'enduc la recepta pels sopars tipus buffet. Ideal.
Petons
Si està tancada a la cuina tantes hores dóna aquests resultats per mi no hi surtis... ja vinc jo a tastar. ;-D
Devies triomfar amb aquesta presentació!
Nani
Un aperitiu fenomenal, la vinagreta de citrics, combina molt bé amb el salmó marinat.
Petonets
Bon dia Gemma, avui una recepta teva al meu bloc, els Figones, però amb xistorra. Gràcies.
Petons.
Aquesta tb és èxit segur. En faig una de semblant, però caldrà provar la teva tb.
petons,
Gràcies a tots per els vostres comentaris...
Gràcies a tots per els vostres comentaris...
Publica un comentari a l'entrada