Seguim amb el dinar d'Any Nou...
Aquest es el plat de llenties que ens varem menjar...a veure si ens dona la
sort que diuen que porta menjar llenties per Any Nou...jajaja
En els aperitius sempre ens agrada posar algun "platillo"
consistent, i aquest any han estat aquestes llenties amb calamars!!!!
Les vaig servir en unes cassoletes de fang, en racions individuals.
Es una recepta dels cursos de la Conxita.
Ens van agradar tant que ja les he tornat a fer aquesta setmana !!!!
Anem al tema.
Ingredients:
-500 grs. de llenties (jo, pardines que no s'han de remullar)
-1 ceba.
-1 pastanaga.
-2 alls.
4 tomàquets madurs.
-1 fulla de llorer.
-500 grs. de calamars.
-300 grs. de cloïsses.
-1 l. de fumet de peix.
-1 dl. de vi blanc.
Tallar la ceba ben petita i la pastanaga a quadrets també petits.
Estofar-ho en una olla. Quan agafi color afegim els alls i el tomàquet
ratllat.
Incorporar els calamars tallats a rodanxes. Coure uns minuts i afegir el vi
blanc. Deixar reduir.
Incorporem les llenties, la fulla de llorer i el fumet de peix. Tapem i
deixem coure durant uns 45 min. a foc lent.
Posar les cloïsses amb aigua i sal durant una estona. Després les obrim al
vapor.
Passats els 45 min. incorporem les cloïsses i coure 5 min. mes.
Servir ben calent.
Proveu i ja m'ho sabreu dir si son bones o no !!!!
Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!
15 comentaris:
un platillo sensacional,me encanta¡¡
peto
un plat de llegums ben complet!! jo sempre li poso peix a les llenties....nose perquè, però m'agrada! petons
Un mar i muntanya super gustós!
A Itàlia és costum menjar llenties per Cap d'Any ;)
Me l'emporto!! Té una pinta deliciosa. Jo les combino amb gambes moltes vegades...
Petons
Jo sempre faig les llenties de la mateixa manera, hauré de canviar perquè amb peix no n'he menjat mai.
Nani
Un bon plat de llenties si senyora
Petons i bon cap de setmana
Me encanta la combinación de legumbres y marisco, queda un plato muy completo y bueno. Acabo de conocer tu blog, me gusta y me quedo como seguidora, te invito a visitar mi blog.
Besos
Cocinando con Montse
Molt bona idea de presentació, les llenties m' agraden molt.
Hola Gemma, moltes gràcies per les teves paraules.
Aquest platillo té una pinta bonissima, espero que la tradició es compleixi i et portin molta sort.
Segur que m'encantan!!
Petons
Bona pensada, de llenties que no ens en faltin. Aquestes es veuen boníssimes
A casa a tots (tot i que som pocs) ens agraden les llenties. Sempre les hem fet clàssiques o en amanides... però pinta molt bé aquesta recepta teva.
Petons,
Miquel:
A casa també ha encantat..
Roser:
Jo no li havia posat mai...ara no les volen d'una altre manera!!!
Gemma:
No ho havia pensat que es un mar i muntanya!!!
Catieu:
Ho provare amb gambes...
Nani:
S'ha de variar!!! jeje
Siòn:
Un plat d'hivern...
Montse:
Bienvenida a mi bloc. Luego me paso por el tuyo...
Anna:
Amb el fred d'aquets dies, va molt be un plat calentó...
Maia:
Encantada de llegir el teu comentari...a veure si en sen dona a tots una mica, de sort!!!
Quima:
Segur que si que t'agradaran...
Nuria:
Si, si, que no faltin...
Ricard:
Dons es molt senzilla de fer...i molt bona...
Publica un comentari a l'entrada