dijous, 31 de gener del 2013

ARRÒS MELÓS DE SÈPIA


Imagineu comprar una revista de cuina el divendres. Dissabte comentar a casa: demà faré una recepta d'arròs amb sèpia i diumenge a la hora de dinar trobar-me el plat a taula ja fet!!!

Dons això es el que em va passar la setmana passada.

El meu marit es va prestar voluntari per fer la recepta i , com podeu imaginar, no hi vaig posar cap inconvenient...i quin arròs mes bo !!!

La única condició que li vaig posar era que seguis la recepta al peu de la lletra i tant sols va variar la manera de cuinar el tomàquet, ja que als fills no els hi agrada trobar trossets de tomàquet i el va ratllar.

Anem al tema.
 
 

Ingredients: (per 4 persones)

-350 grs. d'arròs.

-2 sèpies mitjanes.

-1 ceba gran.

-3 grans d'all.

-2 tomàquets.

-1/2 got de vi blanc.

-1 copeta de conyac.

-1 cull. petita de pebre dolç.

-Oli, sal i pebre.

La recepta original diu que escaldem els tomàquets per posar-los tallats a quadrets.

La nostra porta els tomàquets ratllats.

En una cassola gran i baixa posem tres cullerades d'oli i sofregir els alls durant 1 min. Afegim la ceba picada molt petita i la coem uns 8 min. Per últim afegim el tomàquet i coure uns 15 min. mes.

Posar el pebre dolç i seguidament incorporar el vi i el conyac. Salpebrar i deixar evaporar l'alcohol a foc viu, uns 3 min.

Incorporem la sèpia i la sofregir uns 2 o 3 min. Afegim l'arròs i el torrem uns 2 min. sense deixar de remenar.

Tindrem 1 litre d'aigua a escalfar.

Afegim l'aigua bullint al arròs, remenem i deixem coure 15-16 min, fins que l'arròs absorbeix  tota l'aigua.

Deixar reposar un 4 min i servir ben calent.

Posar l'arròs en un aro d'emplatar. Retirar l'aro i decorar amb una branca de julivert.

Ja li he dit al meu marit que el declaro cuiner oficial dels diumenges...jeje

 

Espero que us agradi i..... Caprofiti!!!!!

Per cert...demá anem a Les Cols...a Olot!!! L'últim regal del nostre aniversari que encara no haviem  pogut gaudir... ja us explicaré!!!

 

25 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Caram, quin marit més complidor, Gemma! I es nota que va fer l'arròs amb amor... he he. petons!

QUIMA ha dit...

Ostre Gemma quina sort que tens que et facin el dianr ..... Aquest arrós té molt bona pinta:
Petons

trifasic de baileys ha dit...

M'encanta aquest plat Gemma!!! i la presentació que ha fet és perfecte!! ja el pots aplaudir ben alt! jeje petons

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Caram amb el Rudy, és un home amb cops amagats!! Aquest arròs té molt bona pinta!
Petonets
Sandra

Joaquina ha dit...

Un arrós amb molt bona pinta!!! fet amb molt carinyet.. petons,

Joaquina ha dit...

Un arrós amb molt bona pinta!!! fet amb molt carinyet.. petons,

Laia* ha dit...

Quina bona pinta que té aquest arrós! Pots felicitar al teu marit, segur que li ha quedat boníssim :) Tens molta sort d'haver-te trobat el dinar preparat a taula ^^

Molts petons

Miquel ha dit...

un arroz bien bueno y super bien presentado
peto

el taller de cuina ha dit...

Quin sol de marit! només li va faltar convidar-me a dinar!
petonets

Gemma ha dit...

Ostres, quina sort!!!!!!!!!!!!!!
Ojalà em passés a mi :)
Té una pinta deliciosa!

La Cuina Violeta ha dit...

Un arròs melós que diu menja'm menja'm...
Bon cap de setmana,
Nani

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Trobar-se el dinar ja fet va molt bé de tant en tant, oi?
Doncs avui les meves felicitacions son pel teu marit que se les mereix.
Petons.

ISABEL ha dit...

Quina bona pinta aquest arròs!!!
i quina sort, poder seure a taula amb el dinar fet.
Felicita al teu marit.
Petonets

Fórmules Culinàries ha dit...

Quina passada de marit q tens!!
no et queixaràs pas!
A mi tb m'havia fet gràcia aquest arrós al veure'l a la revista! ha d'estar boníssim!
ptns!!

GEMMA ha dit...

Sandra/josemaria:

Si que ens els varem llepar,si...

Marina:
Son 25 anys d'ensenyansses...jaja

Quima:
Eh, que jo el faig cada dia...però,si, molt contenta..

GEMMA ha dit...

Roser:
Amb l'aro d'emplatar queda molt ben presentat...

Sandra:
L'arròs es la seva especialitat!!!

Joaquina:
Aixó segur que si...jeje

Laia:
No es el primer dia que em trobo el dinar fet,eh...

GEMMA ha dit...

Miquel:
Si que estava ben bó...

Alba:
Llàstima que no va recordar convidar-te..jajaja

Gemma:
Son molts anys d'ensenyansses...jajaja

Nani:
Bon cap de setmana a tú també.

GEMMA ha dit...

Anna, Isabel:
Li transmetre les vostres felicitacions...

Formules culinaries:
Nosaltres ja veus, va ser veure'l i fer-lo...

Pilar ha dit...

L'arròs m'agrada de totes les maneres, fins i tot bollit amb un rajolí d'oli, però com l'has fet tu ha d'estar molt i molt deliciós. gràcies per la recepta que no tardaré a fer.

Teresa ha dit...

A mi l'arrós també m'agrada de tota manera, però aquest melós amb sèpia millor que bullit... ! ens l'has presentat molt bé!!bona setmana

Teresa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ANNAFS ha dit...

Molt bo aquest arròs, i si te' l trobes fet a taula, encara més.

Ricard Sampere ha dit...

Jo l'arròs fins i tot m'agrada bullit i prou... Doncs imagina a partir d'aquí...

Sempre procuro posar-hi sèpia també o si en trobo per Cambrils, sepions petits.

Petons,

Catieu ha dit...

Quina sort!! I quin plat!!! Ja m'agradaria ja que el meu s'atravís algun dia.
Petons

Orsolya ha dit...

Jo també he guardat el plat per si la meva parella vol preparar-ho ;)