Un altre del aperitius del dinar d'Any Nou.
Aquesta recepta es una barreja de diferents receptes que he anat veient per
la xarxa. La combinació de foie i poma sempre esta present en els aperitius
d'aquest dinar però en diferents formes. Aquí i aquí en veureu les altres.
El millor de tot es que es un dels aperitius que podem deixar tots els
ingredients preparats el dia abans i muntar-ho el mateix dia, la qual cosa
ajuda ja que son dies de molta feina a la cuina (per uns mes que per
altres,no)...jaja
Anem al tema.
Ingredients (per 12 gotets)
-2 llaunes de bloc de foie (del del Lidl) Si el compreu quan esta d'oferta,
val la pena la RQP.) En el meu cas, un
foie sense gluten.
-70 grs. de mantega.
-70 grs. de Oporto.
-3 pomes
-50 grs. de mantega.
-Sucre moreno.
-150ml. de Pedro Ximénez.
-2 fulls de gelatina.
El dia abans.
Posem la gelatina en remull i mentre posem el Pedro Ximénez en un pot, al foc. Just abans
que arrenqui el bull, retirem del foc i afegim la gelatina. Remenem be perquè
es disolgui i posem en un recipient en el que ens quedi la preparació amb 1/2
cmt. de gruix.
Refredar a la nevera.
Per fer la mousse barregem el foie amb la mantega i el vi d'Oporto.
Triturem amb el minipimer. No ens passem de temps perquè amb la pròpia escalfor del minipimer es pot tallar el foie.
Reservem a la nevera dins d'una mànega pastissera.
Per fer la compota de poma es pelen i es tallen a trossets les pomes. En un
pot, al foc, posem la mantega i afegim les pomes. Deixar que es vagin coent i
quan estiguin una mica toves afegim un parell de cullerades de sucre moreno.
Quan estan cuites triturem amb el minipimer i reservem.
També hi ha una altre opció: Comprar la compota feta!
De tota manera no costa gaire de fer i a mi particularment , m'agrada mes
la feta a casa.
L'endemà per muntar el gotet.
Posem un parell de cullerades de compota de poma, a sobre la mousse de
foie. Tenim la precaució de treure una estona abans de la nevera, si no està
molt dura i no es pot treballar bé.
Tallem la gelatina a taquets i disposem a sobre, per decorar.
Per donar un toc de color he decorat amb un cibulet picat.
També aprofito per ensenyar-vos el que ens varem pendre. Jo, tant sols el
vi...
Perdoneu si em repeteixo amb el tema "sense gluten". Per mi es
important ensenyar-vos que, amb una mica de cura, els celíacs podem gaudir d'un
àpat en el que tots mengem el mateix i no per això està mes dolent ni es
diferent el que mengem...
Pràcticament tot el dinar d'Any Nou el vaig cuinar sense gluten i el que
no, era perquè a mi no m'agradava...jajaja.
Espero que us agradi i..... Caprofiti!!!!!
17 comentaris:
he vist la foto al face i he vingut ràpid a veure la recepta. Et puc assegurar que m'agrada i molt-
Ptnts
dolça
Una combinació perfecta!!! i la bonica presentació!
siempre viene de coña una mousse como esta,son divinas y gustan a la mayoria
bona setmana
peto
És veritat que els tres ingredients combinen molt bé!
I presentats en forma de gotet queden molt més elegants.
Dolça:
A casa també triomfa aquesta recepta..
Teresa:
Amb els gotets sempre queda ben presentat,no?
Miquel:
Dons del teu bloc es un dels que he tret la idea!!!!
Gemma:
Aquets gotets va be per moltes presentacions, tant dolçes com salades...
quina combinacio mes gustosa
La combinació Foie i Poma m'encanta!!! I amb la gelatina... irressistible!!
Petons
aixo si que es un plat de festa, i super ben presentat! petons
És una combinació infalible, a mi no em cansa mai!!
Petonets
Sandra
Quina idea que m´has donat amb la mousse de foie...T' ho explico en un e-mail...;-D
Una mousse de luxe
Petons
Sandra/Josemaria:
Si que es una bona combinació...
Catieu:
La veritat es que la gelatina li dona un toc especial...
Roser:
De festa nadalenca...jeje
Sandra:
A mi tampoc em cansa mai...
Cristina:
Em tens intrigada...ja m'explicaras!!!
Sión:
Si que es una mousse molt bona, combinada amb qualsevol altre ingredient...
Amb el foie tinc una relació difícil, per'o em sembla que aquesta combinació si em pot agradar.
Petons.
Anna:
La veritat es que al barrejar el vi d'Oporto i la mantega no queda un gust de foie molt fort...
Això ha d´estar mooooolt bo!!!! Estupenda combinació. Petons,
Deliciosa combinació.
Excelent!!
Petons
Publica un comentari a l'entrada