dilluns, 14 de gener del 2013

MOUSSE DE FOIE AMB COMPOTA DE POMA I GELATINA DE PEDRO XIMÉNEZ



Un altre del aperitius del dinar d'Any Nou.
Aquesta recepta es una barreja de diferents receptes que he anat veient per la xarxa. La combinació de foie i poma sempre esta present en els aperitius d'aquest dinar però en diferents formes. Aquí i aquí en veureu les altres.
El millor de tot es que es un dels aperitius que podem deixar tots els ingredients preparats el dia abans i muntar-ho el mateix dia, la qual cosa ajuda ja que son dies de molta feina a la cuina (per uns mes que per altres,no)...jaja
Anem al tema.

Ingredients  (per 12 gotets)
-2 llaunes de bloc de foie (del del Lidl) Si el compreu quan esta d'oferta, val la pena la RQP.)  En el meu cas, un foie  sense gluten.
-70 grs. de mantega.
-70 grs. de Oporto.
-3 pomes
-50 grs. de mantega.
-Sucre moreno.
-150ml. de Pedro Ximénez.
-2 fulls de gelatina.

El dia abans.
Posem la gelatina en remull i mentre posem  el Pedro Ximénez en un pot, al foc. Just abans que arrenqui el bull, retirem del foc i afegim la gelatina. Remenem be perquè es disolgui i posem en un recipient en el que ens quedi la preparació amb 1/2 cmt. de gruix.
Refredar a la nevera.
Per fer la mousse barregem el foie amb la mantega i el vi d'Oporto. Triturem amb el minipimer. No ens passem de temps perquè amb la pròpia  escalfor del minipimer es pot tallar el foie.
Reservem a la nevera dins d'una mànega pastissera.
Per fer la compota de poma es pelen i es tallen a trossets les pomes. En un pot, al foc, posem la mantega i afegim les pomes. Deixar que es vagin coent i quan estiguin una mica toves afegim un parell de cullerades de sucre moreno. Quan estan cuites triturem amb el minipimer i reservem.
També hi ha una altre opció: Comprar la compota feta!
De tota manera no costa gaire de fer i a mi particularment , m'agrada mes la feta a casa.
L'endemà per muntar el gotet.
Posem un parell de cullerades de compota de poma, a sobre la mousse de foie. Tenim la precaució de treure una estona abans de la nevera, si no està molt dura i no es pot treballar bé.
Tallem la gelatina a taquets i disposem a sobre, per decorar.
Per donar un toc de color he decorat amb un cibulet picat.
També aprofito per ensenyar-vos el que ens varem pendre. Jo, tant sols el vi...



Perdoneu si em repeteixo amb el tema "sense gluten". Per mi es important ensenyar-vos que, amb una mica de cura, els celíacs podem gaudir d'un àpat en el que tots mengem el mateix i no per això està mes dolent ni es diferent el que mengem...
Pràcticament tot el dinar d'Any Nou el vaig cuinar sense gluten i el que no, era perquè a mi no m'agradava...jajaja.

Espero que us agradi i..... Caprofiti!!!!!

17 comentaris:

No tot són postres ha dit...

he vist la foto al face i he vingut ràpid a veure la recepta. Et puc assegurar que m'agrada i molt-
Ptnts
dolça

Teresa ha dit...

Una combinació perfecta!!! i la bonica presentació!

Miquel ha dit...

siempre viene de coña una mousse como esta,son divinas y gustan a la mayoria
bona setmana
peto

Gemma ha dit...

És veritat que els tres ingredients combinen molt bé!
I presentats en forma de gotet queden molt més elegants.

GEMMA ha dit...

Dolça:
A casa també triomfa aquesta recepta..

Teresa:
Amb els gotets sempre queda ben presentat,no?

Miquel:
Dons del teu bloc es un dels que he tret la idea!!!!

Gemma:
Aquets gotets va be per moltes presentacions, tant dolçes com salades...

sandra/ josemaria ha dit...

quina combinacio mes gustosa

Catieu ha dit...

La combinació Foie i Poma m'encanta!!! I amb la gelatina... irressistible!!
Petons

trifasic de baileys ha dit...

aixo si que es un plat de festa, i super ben presentat! petons

Els fogons de la Bordeta ha dit...

És una combinació infalible, a mi no em cansa mai!!
Petonets
Sandra

Cristina ha dit...

Quina idea que m´has donat amb la mousse de foie...T' ho explico en un e-mail...;-D

Fem un mos ha dit...

Una mousse de luxe
Petons

GEMMA ha dit...

Sandra/Josemaria:
Si que es una bona combinació...

Catieu:
La veritat es que la gelatina li dona un toc especial...

Roser:
De festa nadalenca...jeje

GEMMA ha dit...

Sandra:
A mi tampoc em cansa mai...

Cristina:
Em tens intrigada...ja m'explicaras!!!

Sión:
Si que es una mousse molt bona, combinada amb qualsevol altre ingredient...

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb el foie tinc una relació difícil, per'o em sembla que aquesta combinació si em pot agradar.
Petons.

GEMMA ha dit...

Anna:
La veritat es que al barrejar el vi d'Oporto i la mantega no queda un gust de foie molt fort...

Joaquina ha dit...

Això ha d´estar mooooolt bo!!!! Estupenda combinació. Petons,

La cuina de la Isabel ha dit...

Deliciosa combinació.
Excelent!!
Petons