dijous, 10 de gener de 2013

"FIGONES"



El primer dels aperitius del dinar d'Any Nou.
Aquesta recepta me la va explicar la meva fornera de tota la vida.
En diuen així perquè es una tapa típica  d'un bar que es diu Figón, a Zamora.
Quan li vaig comentar que havia comprat una tempura sense gluten i volia provar-la per el dinar d'Any Nou em va donar aquesta idea.
Mes fàcil, impossible. I el resultat, boníssim!!!!
Un bunyol amb pernil dolç, xoriço i una tempura. que es pot preparar tant amb ou com sense.
Us puc assegurar que la faré servir moltes mes vegades!!!
Anem al tema.

Ingredients:
-Pernil dolç tallat una mica gruixut.
-Xoriço dolç o picant. (en el meu cas, dolç)
-Formatge, si es vol (jo no en vaig posar)
-Tempura.
En el meu cas, tot sense gluten.
 Tallem el pernil dolç en tires d'uns 2 cmts. d'ample.
Tallem un trosset de xoriço i l'enrotllem amb el pernil dolç. Si els volem amb formatge, el posarem entre el pernil dolç i el xoriço.
Punxem un escuradents per tancar el rotlle.
Per preparar la tempura, afegim al preparat aigua ben freda, tal com indica al envàs.
Passem el rotlle per la tempura i el fregim amb oli ben calent.
Deixar escorre l'excés d'oli sobre un paper de cuina.
Servir i...vist i no vist....

Aprofito per enllaçar una nova edició de la revista d'intoleràncies alimentaries TRAZAS 
 

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

14 comentaris:

Fem un mos ha dit...

Aquestes “figones” han d’estar molt bones i a més faci-les de preparar.
Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Directamente ja em quedo amb la recepta que m'agrada.
Petons.

Gemma ha dit...

Entre el xoriç, el pernil i el formatge, han de quedar molt gustosos!

sandra/ josemaria ha dit...

tenen que esta per lleparse els dits

La Cuina Violeta ha dit...

Gemma, quina gràcia el nom. Han de quedar boníssims!
Un tranquil 2013!
Nani

María ha dit...

Me ha parecido un aperitivo delicioso, y desde luego facil de hacer, me llevo la receta. Un abrazo

Miquel ha dit...

una muy buena combinacion para estos figones
peto

Ricard Sampere ha dit...

És una bona idea i fàcil de fer.
M'agrada.

Petons

Catieu ha dit...

Una proposta fàcil i deliciosa!! M'emporto la recepta...
Merci per l'enllaç.
Petons

Els fogons de la Bordeta ha dit...

No coneixia això dels figones, i ha de ser ben bo!
Petonets
Sandra

cuinadefireta ha dit...

Quina pinta aquests "figones"! Felicitats pel bloc!

ANNAFS ha dit...

Molt bona combincaió de sabors.

GEMMA ha dit...

Gràcies a tots per els comentaris!

GEMMA ha dit...

Cuinadefireta:
Benvinguda al meu bloc. Ara visito el teu...