El primer dels
aperitius del dinar d'Any Nou.
Aquesta recepta me
la va explicar la meva fornera de tota la vida.
En diuen així
perquè es una tapa típica d'un bar que es diu Figón, a Zamora.
Quan li vaig
comentar que havia comprat una tempura sense gluten i volia provar-la per el
dinar d'Any Nou em va donar aquesta idea.
Mes fàcil,
impossible. I el resultat, boníssim!!!!
Un bunyol amb pernil
dolç, xoriço i una tempura. que es pot preparar tant amb ou com sense.
Us puc assegurar
que la faré servir moltes mes vegades!!!
Anem al tema.
Ingredients:
-Pernil dolç
tallat una mica gruixut.
-Xoriço dolç o
picant. (en el meu cas, dolç)
-Formatge, si es
vol (jo no en vaig posar)
-Tempura.
En el meu cas, tot
sense gluten.
Tallem el pernil dolç en tires d'uns 2 cmts.
d'ample.
Tallem un trosset
de xoriço i l'enrotllem amb el pernil dolç. Si els volem amb formatge, el posarem entre el pernil dolç i el xoriço.
Punxem un
escuradents per tancar el rotlle.
Per preparar la
tempura, afegim al preparat aigua ben freda, tal com indica al envàs.
Passem el rotlle
per la tempura i el fregim amb oli ben calent.
Deixar escorre
l'excés d'oli sobre un paper de cuina.
Servir i...vist i
no vist....
Aprofito per enllaçar una nova edició de la revista d'intoleràncies alimentaries TRAZAS
Espero que us
agradi i.....Caprofiti!!!!!
14 comentaris:
Aquestes “figones” han d’estar molt bones i a més faci-les de preparar.
Petons
Directamente ja em quedo amb la recepta que m'agrada.
Petons.
Entre el xoriç, el pernil i el formatge, han de quedar molt gustosos!
tenen que esta per lleparse els dits
Gemma, quina gràcia el nom. Han de quedar boníssims!
Un tranquil 2013!
Nani
Me ha parecido un aperitivo delicioso, y desde luego facil de hacer, me llevo la receta. Un abrazo
una muy buena combinacion para estos figones
peto
És una bona idea i fàcil de fer.
M'agrada.
Petons
Una proposta fàcil i deliciosa!! M'emporto la recepta...
Merci per l'enllaç.
Petons
No coneixia això dels figones, i ha de ser ben bo!
Petonets
Sandra
Quina pinta aquests "figones"! Felicitats pel bloc!
Molt bona combincaió de sabors.
Gràcies a tots per els comentaris!
Cuinadefireta:
Benvinguda al meu bloc. Ara visito el teu...
Publica un comentari a l'entrada