dijous, 17 de gener del 2013

LLENTIES AMB CALAMARS I CLOÏSSES



Seguim amb el dinar d'Any Nou...
Aquest es el plat de llenties que ens varem menjar...a veure si ens dona la sort que diuen que porta menjar llenties per Any Nou...jajaja
En els aperitius sempre ens agrada posar algun "platillo" consistent, i aquest any han estat aquestes llenties amb calamars!!!!
Les vaig servir en unes cassoletes de fang, en racions individuals.
Es una recepta dels cursos de la Conxita.
Ens van agradar tant que ja les he tornat a fer aquesta setmana !!!!
Anem al tema.

Ingredients:
-500 grs. de llenties (jo, pardines que no s'han de remullar)
-1 ceba.
-1 pastanaga.
-2 alls.
4 tomàquets madurs.
-1 fulla de llorer.
-500 grs. de calamars.
-300 grs. de cloïsses.
-1 l. de fumet de peix.
-1 dl. de vi blanc.
Tallar la ceba ben petita i la pastanaga a quadrets també petits.
Estofar-ho en una olla. Quan agafi color afegim els alls i el tomàquet ratllat.
Incorporar els calamars tallats a rodanxes. Coure uns minuts i afegir el vi blanc. Deixar reduir.
Incorporem les llenties, la fulla de llorer i el fumet de peix. Tapem i deixem coure durant uns 45 min. a foc lent.
Posar les cloïsses amb aigua i sal durant una estona. Després les obrim al vapor.
Passats els 45 min. incorporem les cloïsses i coure 5 min. mes.
Servir ben calent.
Proveu i ja m'ho sabreu dir si son bones o no !!!!
Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

15 comentaris:

Miquel ha dit...

un platillo sensacional,me encanta¡¡
peto

trifasic de baileys ha dit...

un plat de llegums ben complet!! jo sempre li poso peix a les llenties....nose perquè, però m'agrada! petons

Gemma ha dit...

Un mar i muntanya super gustós!
A Itàlia és costum menjar llenties per Cap d'Any ;)

Catieu ha dit...

Me l'emporto!! Té una pinta deliciosa. Jo les combino amb gambes moltes vegades...
Petons

La Cuina Violeta ha dit...

Jo sempre faig les llenties de la mateixa manera, hauré de canviar perquè amb peix no n'he menjat mai.
Nani

Fem un mos ha dit...

Un bon plat de llenties si senyora
Petons i bon cap de setmana

Cocinando con Montse ha dit...

Me encanta la combinación de legumbres y marisco, queda un plato muy completo y bueno. Acabo de conocer tu blog, me gusta y me quedo como seguidora, te invito a visitar mi blog.
Besos
Cocinando con Montse

ANNAFS ha dit...

Molt bona idea de presentació, les llenties m' agraden molt.

maia ha dit...

Hola Gemma, moltes gràcies per les teves paraules.
Aquest platillo té una pinta bonissima, espero que la tradició es compleixi i et portin molta sort.

QUIMA ha dit...

Segur que m'encantan!!
Petons

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Bona pensada, de llenties que no ens en faltin. Aquestes es veuen boníssimes

Ricard Sampere ha dit...

A casa a tots (tot i que som pocs) ens agraden les llenties. Sempre les hem fet clàssiques o en amanides... però pinta molt bé aquesta recepta teva.

Petons,

GEMMA ha dit...

Miquel:
A casa també ha encantat..

Roser:
Jo no li havia posat mai...ara no les volen d'una altre manera!!!

Gemma:
No ho havia pensat que es un mar i muntanya!!!

Catieu:
Ho provare amb gambes...

GEMMA ha dit...

Nani:
S'ha de variar!!! jeje

Siòn:
Un plat d'hivern...

Montse:
Bienvenida a mi bloc. Luego me paso por el tuyo...

Anna:
Amb el fred d'aquets dies, va molt be un plat calentó...

GEMMA ha dit...

Maia:
Encantada de llegir el teu comentari...a veure si en sen dona a tots una mica, de sort!!!

Quima:
Segur que si que t'agradaran...

Nuria:
Si, si, que no faltin...

Ricard:
Dons es molt senzilla de fer...i molt bona...