Amanida “Kay”. Així es com en diuen a la amanida que avui us presento i que a mi hem te el cor robat.
Es una amanida que fan al nostre restaurant de montaditos preferit. El Maitea.
Situat al c/ Casanovas amb Córcega, es, per nosaltres, on fan els millors montaditos de Barcelona.
Si no hi heu anat mai, us el recomano, val la pena. Hi ha una barra plena de montaditos i a dins tenen taules on també fan plats. Hi ha varis montaditos que m’encanten però vaig provar un día aquesta amanida i la demano cada vagada que hi anem.
Es una amanida molt fresqueta i que no te cap secret, però a casa, els hi va agradar molt.
Jo la he “tunejat” una miqueta, però bàsicament es així.
Anem al tema.
No posaré quantitats perquè depèn de per quanta gent es vulgui fer.
Ingredients:
Bacallà remullat.
Tomàquet ratllat, natural.
Llagostins.
Enciam i tomàquet per decorar.
Oli de julivert.
A mi m’agrada comprar el bacallà sec i el deixo en aigua 6 dies, sense canviar l’aigua. Al cinquè dia es canvia l’aigua una vegada i l’endemà la es pot consumir. Jo ho faig sempre així i queda al punt.
Un cop tenim el bacallà remullat, el posem una estona al congelador per poder-lo tallar millor.
Per fer l’oli de julivert , posar oli en el got de la batedora i afegir una mica de julivert. Batre i reservar en un biberó. No te més secret.
Per muntar el plat:
Posar el tomàquet al fons del plat posar a sobre, el bacallà tallat amb mandolina. Els llagostins, que haurem bullit i pelat, els posem a sobre del bacallà i en mig, per acompanyar, una mica de enciam i tomàquet.
Una mica de Sal Maldon a sobre els llagostins i regat amb l’oli de julivert.
Com podeu veure es molt fàcil de fer i més encara de menjar.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!
21 comentaris:
El bacallà m'agrada de totes maneres, i si a més l'acompanyem d'uns bons llagostins...una amanida perfecte! petons
A casa el bacallà cru no ens agrada gaire, però suposo que es podria fer la mateixa amanida amb bacallà fumat, oi?
Refrescant i original, carregada de proteïnes i molt sana!
Una amanida fantàstica! Seguirem les teves recokanacions d'anar al Maitea!
Petonets
Sandra
Roser:
A mi també m'agrada de totes les maneres, el bacallà.
Gemma:
També quedará fantàstic amb un bacallà fumat.
Sandra:
Val la pena anar-hi, ja m'ho direu, si hi aneu.
No som de bacallà cru, pero la resta m'agrada molt,
Petons
Hola Gemma! Que pintaza tiene!!Devolviendote la visita, y respondiendo a tu pregunta, nosotros utilizamos un hojaldre congelado de la marca 'DS Food' que lo compramos en E.Lecerc. Se llama Millefoglie. Si no la encuentras, puedes buscar en una página muy buena de Girona que venden por Internet: http://www.somceliacs.com/
Lo puedes encontarr en esta dirección para comprarlo:
http://www.somceliacs.com/buscar.asp?descripcion=hojaldre
Suerte!! :)
quin luxe d'amanida!!! m'encanta el bacallà, els llagostins i tot el que porta! molts petonets i bon cap de setmana!
Neus:
Es una pena que no us agradi el bacallà cru!
Olga y Jorge:
Muchas gracias por la información. Ya la estoy buscando...
Judith:
Per mi, si que es un luxe d'amanida...
Una amanida ideal, principalment per a la Glòria que l'encanta el bacallà.
Una abraçada
Vaja...una bona amanida i un restaurant més a la llista.
Una amanida de bacallà excel•lent, tot un luxe
Petons
Gemma, quina rao tens.. el Maitea fa unas montaditos que... mmmmm... crec que ja babejo!!! jajajaja
Una amanida bonissima!
Un petonet
Sònia
Josep:
Així la glòria es de les meves.
Cristina:
Val la pena apuntar a la llista, el restaurant.
Siòn:
Si que es molt bona,la amanida.
Sònia:
Així que el coneixes,eh? A que es fantàstic!
otra amanida que me encanta la combinacion bacalao-tomate me encanta y con langostinos falta probar pero seguro que esta mas rica
bon cap de setmana
peto
Has mirado en algun supermercado grande? De no encontrarla, no sabemos donde, igual en la página oficial de Ds 4 you, encuentres un punto de venta muy cercano a BCN! Miralo y nos cuentas! :)
Bsotes!
Tens raó que és una verdadera pena que no agradi a la gent el peix cru... i mira que el bacalla és el més fàcil"... :(. Ells s'ho perden però...
Però el que et volia dir es que m'ha agradat llegir d'algú que remulla el bacallà tal com ho faig jo (i em queda de conya tb!). En ocasiona quen ho explico ja salta algú(na) amb "Noooo.... no es fa així...."... :).
I penso... "Deu nos en guard..."... :)).
La veritat és que segons les teves indicacions, la recepta és molt fàcil i té un aspecte deliciós, així que no tinguis dubtes que la vaig a preparar a casa.
Petonets!
GustoCocina - María G.
Ricard:
A mi també hem diuen que no cal fer-ho així, pero ja fa anys que ho faig i queda al punt.
María:
Si la fas, ja m'explicarás, es super fácil i està boníssima!
Miquel:
Si que estámes bona, amb els llagostins...
Brutal aquesta amanida! I ja m'havíen parlat dels montaditos del Maitea. Ara ja no tinc excusa per anar-hi algun dia...pensaré en aquesta amanida. Petons!!
Publica un comentari a l'entrada