divendres, 9 de setembre del 2011

AMANIDA DE BACALLÀ I LLAGOSTINS

Amanida “Kay”. Així  es com en diuen a la amanida que avui us presento i que a mi hem te el cor robat.
Es una amanida que fan  al  nostre restaurant  de montaditos preferit. El Maitea.
Situat al c/ Casanovas amb Córcega, es, per nosaltres, on fan els millors montaditos de Barcelona.
Si no hi heu anat mai, us el recomano, val la pena. Hi ha una barra plena de montaditos  i a dins tenen taules on també fan plats. Hi ha varis montaditos que m’encanten però  vaig provar  un día aquesta amanida i la demano cada vagada que hi anem.
Es una amanida molt fresqueta i que no te cap secret, però  a casa, els hi va agradar molt.
Jo la he “tunejat” una miqueta, però  bàsicament  es així.
Anem al tema.

No posaré quantitats  perquè  depèn  de per quanta gent es vulgui fer.
Ingredients:
Bacallà  remullat.
Tomàquet  ratllat, natural.
Llagostins.
Enciam i tomàquet per decorar.
Oli de julivert.

A mi m’agrada comprar el bacallà sec i el deixo en aigua 6 dies, sense canviar l’aigua. Al cinquè dia  es canvia  l’aigua una vegada i l’endemà  la es pot consumir. Jo ho faig sempre així i queda al punt.
Un cop tenim el bacallà remullat, el posem una estona al congelador per poder-lo  tallar millor.
Per fer  l’oli de julivert , posar oli en el got de la batedora i afegir una mica de julivert. Batre i reservar en un biberó. No te més secret.
Per muntar el plat:
Posar el tomàquet al fons del plat posar a sobre, el bacallà tallat amb mandolina. Els llagostins, que haurem bullit i pelat, els posem a sobre del bacallà i en mig, per acompanyar, una mica de enciam i tomàquet.
Una mica de Sal Maldon a sobre els llagostins i regat amb l’oli de julivert.

Com podeu veure es molt fàcil  de fer i més encara de menjar.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!

21 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

El bacallà m'agrada de totes maneres, i si a més l'acompanyem d'uns bons llagostins...una amanida perfecte! petons

Gemma ha dit...

A casa el bacallà cru no ens agrada gaire, però suposo que es podria fer la mateixa amanida amb bacallà fumat, oi?
Refrescant i original, carregada de proteïnes i molt sana!

Anònim ha dit...

Una amanida fantàstica! Seguirem les teves recokanacions d'anar al Maitea!
Petonets
Sandra

GEMMA ha dit...

Roser:
A mi també m'agrada de totes les maneres, el bacallà.

Gemma:
També quedará fantàstic amb un bacallà fumat.

Sandra:
Val la pena anar-hi, ja m'ho direu, si hi aneu.

Neus ha dit...

No som de bacallà cru, pero la resta m'agrada molt,

Petons

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hola Gemma! Que pintaza tiene!!Devolviendote la visita, y respondiendo a tu pregunta, nosotros utilizamos un hojaldre congelado de la marca 'DS Food' que lo compramos en E.Lecerc. Se llama Millefoglie. Si no la encuentras, puedes buscar en una página muy buena de Girona que venden por Internet: http://www.somceliacs.com/
Lo puedes encontarr en esta dirección para comprarlo:
http://www.somceliacs.com/buscar.asp?descripcion=hojaldre
Suerte!! :)

Judith ha dit...

quin luxe d'amanida!!! m'encanta el bacallà, els llagostins i tot el que porta! molts petonets i bon cap de setmana!

GEMMA ha dit...

Neus:
Es una pena que no us agradi el bacallà cru!

Olga y Jorge:
Muchas gracias por la información. Ya la estoy buscando...

Judith:
Per mi, si que es un luxe d'amanida...

josep ha dit...

Una amanida ideal, principalment per a la Glòria que l'encanta el bacallà.
Una abraçada

Cristina ha dit...

Vaja...una bona amanida i un restaurant més a la llista.

Fem un mos ha dit...

Una amanida de bacallà excel•lent, tot un luxe
Petons

Sònia ha dit...

Gemma, quina rao tens.. el Maitea fa unas montaditos que... mmmmm... crec que ja babejo!!! jajajaja
Una amanida bonissima!
Un petonet
Sònia

GEMMA ha dit...

Josep:
Així la glòria es de les meves.

Cristina:
Val la pena apuntar a la llista, el restaurant.


Siòn:
Si que es molt bona,la amanida.

Sònia:
Així que el coneixes,eh? A que es fantàstic!

Miquel ha dit...

otra amanida que me encanta la combinacion bacalao-tomate me encanta y con langostinos falta probar pero seguro que esta mas rica
bon cap de setmana
peto

Anònim ha dit...

Has mirado en algun supermercado grande? De no encontrarla, no sabemos donde, igual en la página oficial de Ds 4 you, encuentres un punto de venta muy cercano a BCN! Miralo y nos cuentas! :)
Bsotes!

Ricard Sampere ha dit...

Tens raó que és una verdadera pena que no agradi a la gent el peix cru... i mira que el bacalla és el més fàcil"... :(. Ells s'ho perden però...

Però el que et volia dir es que m'ha agradat llegir d'algú que remulla el bacallà tal com ho faig jo (i em queda de conya tb!). En ocasiona quen ho explico ja salta algú(na) amb "Noooo.... no es fa així...."... :).

I penso... "Deu nos en guard..."... :)).

María Galván ha dit...

La veritat és que segons les teves indicacions, la recepta és molt fàcil i té un aspecte deliciós, així que no tinguis dubtes que la vaig a preparar a casa.

Petonets!
GustoCocina - María G.

GEMMA ha dit...

Ricard:
A mi també hem diuen que no cal fer-ho així, pero ja fa anys que ho faig i queda al punt.

María:
Si la fas, ja m'explicarás, es super fácil i està boníssima!

GEMMA ha dit...

Miquel:
Si que estámes bona, amb els llagostins...

Montse de Sants ha dit...

Brutal aquesta amanida! I ja m'havíen parlat dels montaditos del Maitea. Ara ja no tinc excusa per anar-hi algun dia...pensaré en aquesta amanida. Petons!!