dijous, 22 de setembre de 2011

PASTIS SANT MARC

Avui es un dia  especial, ja que fa 20 anys estava camí de l’hospital per que havia de néixer el meu primer fill.
20 anys! i sembla que va ser ahir.  No sabia si era nen o nena  però, curiosament, només tenia  clar com es diria si era nen. I la vaig encertar de ple.
Han passat els anys i tot i els mals de cap que donen els fills a vegades, el que més donen son alegries.
Es un noi que estudia, que treballa i tot i que es una mica tossut, es molt bon nano.
Espero que, al llarg de la teva vida, vegis complerts els teus somnis.
Que passis un feliç dia, fill. T’estimo molt.


Es el seu primer aniversari  des de que tinc el bloc i des de un primer moment sabia  quin pastís li faria. El seu preferit!!!  Un Sant Marc.
Ja l’he fet moltes vegades i de diferents formes i dimensions, però  volia  que aquest fos el protagonista, ja que es el que he fet per celebrar aquesta nit, el seu aniversari.
Anem al tema.
Ingredients:
Per el pa de pessic:
-4 ous
-125 grs. de sucre.
-125 grs. De farina
-1 cull. petita de llevat en pols.
Per el farcit:
-500 grs. De nata
-50 grs. De sucre
-1 cull. sopera de cacau amarg.
Per la gema blana:
-2 ous.
-El mateix pes que els ous, amb closca, de sucre.
-1 cull. petita de vainilla en pols.
Jo el preparo el dia  abans i si el podeu congelar, trobo que després esta mes assentat.
 Per el pa de pessic:
Barregem els ous amb el sucre amb les barnilles elèctriques, fins que dobli el volum. Afegim la farina i el llevat, tamisats.
En un motllo untat amb mantega i espolsat amb farina, posem la barreja dels ous i al forn a 180º de 20 a 25 min. Depèn  del forn.
Quan està cuit, treure del forn i deixar refredar sobre una reixeta.
Quan està  ben fred, l’obrim per la meitat i el farcim amb la nata muntada amb el sucre. Utilitzarem la meitat de la nata i a la altre meitat i afegim el cacau en pols i ho integrem bé. Ens queda una trufa feta de manera ràpida.
Afegim la trufa a sobre de la nata i tapem amb l’altre tros de pa de pessic.
Jo faig servir un arc que es desmunta, per que quedi més ben presentat.
Preparem la gema blana posant en un cassó al foc, el sucre, els ous i la vainilla en pols. Remenem fins que fa el primer xup. I ho estenem a sobre el marbre per que refredi. Reservem.
L’endemà  traiem  el pastís del congelador unes 3 hores abans de consumir. Escampem la gema blana per sobre del pastís i espolsem amb sucre i ho cremem.
Decorem, en aquest cas amb rosetons de nata.
Deixem a la nevera fins al moment de servir.


Sergi, espero que t’agradi i….. Caprofiti !!!!!

27 comentaris:

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Doncs moltes felicitats!!! Espero que tingui un gran dia, i que aquest super pastís li endolceixi els 20!
Petonets
Sandra

Judith ha dit...

Moltísssssssimes felicitats Marc!!! estic d'acord que eols fills donen moltísismes alegries! Segur que està feliç amb aquest pastís!!! molts petonets per tots dos

MaryLou ha dit...

Moltíssimes felicitats al Marc!!!! i a tu per aquest preciós pastís!!!!

Petonets

GEMMA ha dit...

Sandra:
Segur que si que li endolcirá el día.

Judith i Marylou:
Que SANT MARC es el nom del pastís!!!!!!! jajajaja
El meu fill es diu Sergi.

Acabatdefer ha dit...

Una presentació excel·lent, això és de pastisseria total eh! Aquest pastís no sé que tindrà que taaaant agrada a tothom. Felicitats pel teu fill! ;)
Petonsss

Gemma ha dit...

Per molts anys! 20 anys és una edat molt bonica de fer.
I un Sant Marc és el Rei de Reis entre els pastissos d'aniversari, has triat molt bé ;)

Roser ha dit...

Felicita el teu fill, amb aquest pastís que li has fet no hi ha qui es resisteixi!! m'encanta el pastís de sant marc tot i que mai l'he fet, m'apunto la recepta! petons

María ha dit...

Muchas felicidades para tu hijo y para ti por preparar esa estupenda tarta. Besitos.
cosicasdulces.blogspot.com

ISABEL ha dit...

Moltes felicitats al Sergi i a la mare que el...............jajaja
Que tingue-ho un dia molt feliç.
Un pastis dels per el meu gust, mes bons.
Petons a tots dos

Cristina ha dit...

Gemma, l´he fet dues vegades abans de tenir el blog. A casa és el Rei.A la meva mare li encanta. Nosaltres li diem Massini.

T´ha quedat preciós. I Felicitats al "nen".

Kui_Netes ha dit...

Hola,
Moltes felicitats pel teu fill i enhorabona per tal com t'ha quedat el pastís.
Una abraçada :)

Cotó de sucre ha dit...

Aquest pastís és tan clàssic i tan bo. Felicitats a tots dos!

Miquel ha dit...

pues muchas felicidades para tu hijo y para ti y si te ha salido asi tu hijo disfrutado porque tienes una joya en casa.Y el pastis esta de muerte me encanta a mi, pero en casa la yema quemada les cuesta.
peto

GEMMA ha dit...

Acabat de fer:
A casa, es el que mes agrada..


Gemma:
Jo també crec que es el rei dels reis...


Roser:
Anima't que es molt fàcil de fer.

María:
Muchas gracias por tu comentario.

GEMMA ha dit...

Isabel:
Per el meu gust, també es el millor.

Cristina:
Jo tinc entés que el Massini es el que porta només nata, o aixó hem varen dir una vegada en una pastissería.
Pero estan bons igual, jaja


Kui-netes:
Gracies per el teu comentari.

mercè ha dit...

PER MOLTS ANYS AL FILL!, I FELICITATS A LA MARE QUE EL VA P---- PER UN PASTÍS TAN ELABORAT I FET AMB TANT DE CARINYO!, només na mare pot fer un pastís així!,una abraçada!

GEMMA ha dit...

Cotó de sucre:
Si que es un clàssic i està molt bó.

Miquel:
No ens podem queixar, la veritat.Acabem de menjar el pastís i si que esta "de muerte".jaja

GEMMA ha dit...

Mercè:
Crec que aquets son, junt amb els que fas per els pares, els que fas amb mes carinyo, no et sembla?

bojosperlacuina ha dit...

M'encanta aquest pastís!

Ricard Sampere ha dit...

Del pastís poca cosa a dir, ja que soc "rara avis" poc amant del dolç...:)... Però si compartir amb tu la il·lusió que a ben segur hi vas posar.

Val la pena celebrar esdeveniments com aquest.

Salut!

GEMMA ha dit...

Bojosperlacuina:
Benvinguts al meu blog i gracies per el comentari.

Ricard:
Ja se que no t'agrada el dolç, per aixó s'agraeix més aquest comentari.
La veritat, si que está fet amb molta il.lusió

Susanna i Juan Pedro ha dit...

He estat xafardejant el teu blog... ja me n'he fet seguidora! m'encanten totes aquestes receptes! Quina gana m'has fet agafar! jejeje
Fins aviat!
Un abraçada!

Neus ha dit...

Moltes felicitats!!! Els mal de caps crec que potser realment es en el moment que entren a l'adolescencia, per que fins llavors más que petits problemes, podem dir que són petites molesties...jajaj

Per molts anys els podem gaudir i que si estudien i son respetuoso ja tenim molt terrent guanyat.
Petons i felicitats a tu tambe per la part que et toca.

Glòria ha dit...

Encara que amb una mica de retard, moltes felicitats per al Sergi pels seus 20 acabats d'estrenar i a tu per aquest magnífic pastís, ets una artista!!!!.

GEMMA ha dit...

Susanna i Juan Pedro:
Benvinguts al meu blog. M'alegre que us agradi el que hi heu trobat!

Neus:
Diuen que a fills petits, problemes petits, i a fills grans, problemes grans, jajaja.

Glòria:
Moltes gracies per les felicitacions respectives...

Bet ha dit...

Quin pastís més bo que vas triar, i a més t'ha quedat molt bé. Jo l'he fet algun cop... m'agrada això de posar la nata pel voltant! Es nota que està fet amb molta il·lusió, moltes felicitats per l'aniversari!!!

Montse de Sants ha dit...

En Sergi deu estar orgullós de tenir una mare com tu i a tu ja se't veu que ets una marassa...Quin pastís! De pastisseria noia! Aquest sí que està fet amb tot l'amor, però amor universal!!! Em va molt bé per saber com fer la gemma blana. En Cesc estarà contentíssim que la sàpiga fer...Un petó i felicitats endarrerides!!