dilluns, 5 de setembre del 2011

PASTÍS DE POMA AMB ALMÍVAR DE ROM

Aquest  es el pastís de poma que faig sempre que tenim celebració familiar, per els celíacs de casa.
Es una recepta de la Conxita del Casal i l’únic canvi , respecte a la recepta original, es la farina. Les quantitats son les mateixes i, la veritat, vaig fer la prova un día i ja ha quedat instaurat amb nom propi : Pastís de poma María.
Penseu que, tot i està fet amb farina de mill, a la hora de repartir, tothom en vol un trosset, perquè queda boníssim.
Anem al tema.

Ingredients:
2 o 3 pomes Golden o reineta.
125g. mantega.
150g. farina.
125g. sucre.
3 ous.
1 culleradeta de llevat Royal.
1 culleradeta vainilla en pols.
20c.c. de rom.
100g. sucre.+ 100g. d’aigua.
Cireres confitades.
Gelatina de poma.

Pelar i tallar les pomes en làmines fines.
Batre, amb barnilles  elèctriques, els ous amb el sucre. Un cop doblat el volum afegir la mantega , desfeta al micro, incorporar la vainilla en pols i la farina amb el llevat.
Untar un motlle amb mantega, disposar un paper al fons i també untar amb mantega. Omplir amb la meitat de la massa, a sobre disposar les pomes. Afegir  una altre capa de massa i una altre capa de pomes.
Coure al forn, dalt i a baix i turbo, a 180º Durant 30 min. mes o menys.
Fer un almívar amb l’aigua I el sucre. Posar a bullir i afegir el rom. Regar el pastis en calent perquè s’introdueixi l’almívar per dins.
Decorar amb les cireres tallades per la meitat i pintar amb la gelatina de poma.
L’almívar també es pot fer amb 100g. de suc de taronja+50g. de sucre.
Si no tenim gelatina de poma podem fer:
1 pot de melmelada d’albercoc+ 3 fulls de gelatina neutre.
Posem a escalfar la melmelada i quan arrenqui el bull o traiem  del foc i afegim la gelatina, que prèviament  hem posat en remull amb aigua freda..
Es cola i es pinta el pastís.
Versió individual

          
                


N'hi a per tots......
                                   


Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

21 comentaris:

Anònim ha dit...

M'encanten, me'n puc demanar un en versió individual? ;)
Petonets
Sandra

mercè ha dit...

Vaja uns pastissets!, l'aspecte és genial i quan comences a llegir com fas l'almívar amb el rom... aleshores ja és "esplèndit". No m'extranya que a casa ja sigui un clàssic! A reveure Gemma.

Anna ha dit...

Quin pastís, està b saber que es pot fer variant la farina.
Petons

trifasic de baileys ha dit...

aquests pastissets tenen una pinta.....per esmorzar anirien molt bé!! jeje petons

GEMMA ha dit...

Sandra:
Pots demanar tots els que vulguis...

Mercè:
I es un pastís prou simple de fer..

Anna:
El pots fer sense cap problema...

Roser:
Dons pots agafar-ne un, que n'hi ha per tots...

Judith ha dit...

jo també en vull un trosset! m'encanta com t'ha quedat l'almíbar! me l'apunto. Petonets

Gemma ha dit...

Rom i pinya... una combinació sensacional!
No he fet mai cap pastís amb farina de mill, queda gaire diferent? Això ho hauré de provar ;)

GEMMA ha dit...

Judith:
L'almívar dona molt bon gust.

Gemma:
Es farina de mill integral i concretament amb aquest pastís de poma, no es nota molt la diferencia.Val la pena provar-ho.

Cristina ha dit...

Es veu super humit com a mi m´agrada...I aquests individuals són una temptació...
Una nova proposta aquesta farina de mill.

Miquel ha dit...

vaya pastis mas bueno ron y piña me encantan,peto
miquel

Fem un mos ha dit...

Ummm aquest punt de rom, li ha d’anar d’allò més bé al pastis de poma.
Petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; La poma inagotable a la cuina, sempre sorprent trovar noves receptes fet amb aquest producta.
Que vagi de gust Gemma¡¡ :-D

Et deixo l'adreça i el nom d'un blog nou d'una senyora que es diu Concepció. El nom del blog es diu; Terres de Ponent, i l'adreça;
http://terresdeponent.posterous.com/

Ha publicat unes ensaimades, un pa de llet, una mona, carxofes farcides... crec que val la pena visitar-ho¡¡.

GEMMA ha dit...

Cristina:
Si que es una bona troballa,si.

Miquel:
Tu com la Gemma! no es pinya, es poma!!!! Jaja

Sión:
La veritat li dona un puntet que está boníssim.

GEMMA ha dit...

Josep:
Ara mateix vaig a visitar aquest blog que hem recomanes.

María Galván ha dit...

Gemma,

El pastís de poma té una pinta estupenda, espero que m'hagis guardat un tros, perquè per a berenar ... ara em vindria genial.

Petonets.
GustoCocina - María G.

Kui_Netes ha dit...

Gemma,
Mmmm... quina bona pinta.
A un troset de pastís de poma, mai em puc resistir.
Una abraada :)

mercè ha dit...

I tant que et vaig deixar missatge!, a l'entrada de les 2 tartaletes!Si em vols escriure fes-ho a rinxol@wanadoo.es Compto amb tú i espero el teu missatge! La trobada serà el 17, en principi pensavem esmorzar al forn i anar al local del carrer Galileu però som molta colla i segurament esmorzarem allà mateix, alguna cosa ens espescarem!, una abraçada!

GEMMA ha dit...

Maria:
Pots venir a buscar-ne un troç quan vulguis...


Kui netes:
Es que es dificil resistir-se...

Mercè:
T'escric al correu.

MARGA** ha dit...

m encanta la poma, aixó a d'estar de mort. un besote, et seguesc el blog que m'ha agradat molt.

Anònim ha dit...

Que pinta Gemma!! Nos hemos hecho seguidores de tu blog! Porque no entras y ves el nuestro a ver que te parece?? :)
www.elrincondelpaladar.blogspot.com
Gracias! Besotes!

GEMMA ha dit...

Marga:
Benvinguda al meu blog. Si que esta molt bo el pastís.

Olga y jorge:
Bienvenidos ami blog. Encantada de recibiros.

Vaig a visitar els vostres blogs.