Aquest es el pastís de poma que faig sempre que tenim celebració familiar, per els celíacs de casa.
Es una recepta de la Conxita del Casal i l’únic canvi , respecte a la recepta original, es la farina. Les quantitats son les mateixes i, la veritat, vaig fer la prova un día i ja ha quedat instaurat amb nom propi : Pastís de poma María.
Penseu que, tot i està fet amb farina de mill, a la hora de repartir, tothom en vol un trosset, perquè queda boníssim.
Anem al tema.
Ingredients:
2 o 3 pomes Golden o reineta.
125g. mantega.
150g. farina.
125g. sucre.
3 ous.
1 culleradeta de llevat Royal.
1 culleradeta vainilla en pols.
20c.c. de rom.
100g. sucre.+ 100g. d’aigua.
Cireres confitades.
Gelatina de poma.
Pelar i tallar les pomes en làmines fines.
Batre, amb barnilles elèctriques, els ous amb el sucre. Un cop doblat el volum afegir la mantega , desfeta al micro, incorporar la vainilla en pols i la farina amb el llevat.
Untar un motlle amb mantega, disposar un paper al fons i també untar amb mantega. Omplir amb la meitat de la massa, a sobre disposar les pomes. Afegir una altre capa de massa i una altre capa de pomes.
Coure al forn, dalt i a baix i turbo, a 180º Durant 30 min. mes o menys.
Fer un almívar amb l’aigua I el sucre. Posar a bullir i afegir el rom. Regar el pastis en calent perquè s’introdueixi l’almívar per dins.
Decorar amb les cireres tallades per la meitat i pintar amb la gelatina de poma.
L’almívar també es pot fer amb 100g. de suc de taronja+50g. de sucre.
Si no tenim gelatina de poma podem fer:
1 pot de melmelada d’albercoc+ 3 fulls de gelatina neutre.
Posem a escalfar la melmelada i quan arrenqui el bull o traiem del foc i afegim la gelatina, que prèviament hem posat en remull amb aigua freda..
Es cola i es pinta el pastís.
Versió individual |
N'hi a per tots...... |
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!
21 comentaris:
M'encanten, me'n puc demanar un en versió individual? ;)
Petonets
Sandra
Vaja uns pastissets!, l'aspecte és genial i quan comences a llegir com fas l'almívar amb el rom... aleshores ja és "esplèndit". No m'extranya que a casa ja sigui un clàssic! A reveure Gemma.
Quin pastís, està b saber que es pot fer variant la farina.
Petons
aquests pastissets tenen una pinta.....per esmorzar anirien molt bé!! jeje petons
Sandra:
Pots demanar tots els que vulguis...
Mercè:
I es un pastís prou simple de fer..
Anna:
El pots fer sense cap problema...
Roser:
Dons pots agafar-ne un, que n'hi ha per tots...
jo també en vull un trosset! m'encanta com t'ha quedat l'almíbar! me l'apunto. Petonets
Rom i pinya... una combinació sensacional!
No he fet mai cap pastís amb farina de mill, queda gaire diferent? Això ho hauré de provar ;)
Judith:
L'almívar dona molt bon gust.
Gemma:
Es farina de mill integral i concretament amb aquest pastís de poma, no es nota molt la diferencia.Val la pena provar-ho.
Es veu super humit com a mi m´agrada...I aquests individuals són una temptació...
Una nova proposta aquesta farina de mill.
vaya pastis mas bueno ron y piña me encantan,peto
miquel
Ummm aquest punt de rom, li ha d’anar d’allò més bé al pastis de poma.
Petons
Gemma; La poma inagotable a la cuina, sempre sorprent trovar noves receptes fet amb aquest producta.
Que vagi de gust Gemma¡¡ :-D
Et deixo l'adreça i el nom d'un blog nou d'una senyora que es diu Concepció. El nom del blog es diu; Terres de Ponent, i l'adreça;
http://terresdeponent.posterous.com/
Ha publicat unes ensaimades, un pa de llet, una mona, carxofes farcides... crec que val la pena visitar-ho¡¡.
Cristina:
Si que es una bona troballa,si.
Miquel:
Tu com la Gemma! no es pinya, es poma!!!! Jaja
Sión:
La veritat li dona un puntet que está boníssim.
Josep:
Ara mateix vaig a visitar aquest blog que hem recomanes.
Gemma,
El pastís de poma té una pinta estupenda, espero que m'hagis guardat un tros, perquè per a berenar ... ara em vindria genial.
Petonets.
GustoCocina - María G.
Gemma,
Mmmm... quina bona pinta.
A un troset de pastís de poma, mai em puc resistir.
Una abraada :)
I tant que et vaig deixar missatge!, a l'entrada de les 2 tartaletes!Si em vols escriure fes-ho a rinxol@wanadoo.es Compto amb tú i espero el teu missatge! La trobada serà el 17, en principi pensavem esmorzar al forn i anar al local del carrer Galileu però som molta colla i segurament esmorzarem allà mateix, alguna cosa ens espescarem!, una abraçada!
Maria:
Pots venir a buscar-ne un troç quan vulguis...
Kui netes:
Es que es dificil resistir-se...
Mercè:
T'escric al correu.
m encanta la poma, aixó a d'estar de mort. un besote, et seguesc el blog que m'ha agradat molt.
Que pinta Gemma!! Nos hemos hecho seguidores de tu blog! Porque no entras y ves el nuestro a ver que te parece?? :)
www.elrincondelpaladar.blogspot.com
Gracias! Besotes!
Marga:
Benvinguda al meu blog. Si que esta molt bo el pastís.
Olga y jorge:
Bienvenidos ami blog. Encantada de recibiros.
Vaig a visitar els vostres blogs.
Publica un comentari a l'entrada