diumenge, 25 setembre de 2011

PEUS DE PORC AMB GAMBES

Aquest mes, el Memòries d’una cuinera, ens proposa, jo crec, un clàssic de la cuina catalana. Fer un mar i muntanya.
Per no fer-ho tant clàssic com seria un pollastre amb escamarlans ( per mi, un dels plats mes bons que hi ha) he triat un plat que fa la meva mare i que al meu pare l'hi encanta.
Uns peus de porc amb gambes. Es una recepta que la meva mare fa anys que la va treure d’un restaurant que donaven uns tríptics amb les receptes que feien  al propi restaurant. Jo ni ho sabia, però ja tinc el tríptic  al meu poder i hi ha un parell de receptes que poden estar fantàstiques.
Com l'hi comentava un dia  a una integrant del Memòries, a mi m’agrada fer receptes de les que han passat de l’àvia a la mare i de la mare a mi i trobo que la iniciativa del Memòries  es una ocasió ideal per fer-ho.Anem al tema.
Tot i així, es fantàstic veure com es poden crear versions  innovadores  d’un plat tant clàssic.

 
Primer de tot dir-vos que avui, la cuinera es la Carme ( la meva super mare).
Ja us he explicat alguna vegada que no li agrada masa cuinar, però  des de que tinc el bloc, no pare de donar-me idees per publicar, jajaja.



Ingredients: (per 4 persones)
-4 peus de porc partits per la meitat.( els comprem ja cuits)
-8 gambes mitjanes o 16 petites.
-1 pebrot vermell mitja.
-3 grans d’all.
-1 ceba.
-3 tomàquets madurs.
-1 copa de vi blanc sec.
-1/4 de caldo de peix.
-Oli, sal.
-Formatge ratllat.
Fregim les gambes amb oli i les reservem. A continuació dorarem els alls i el pebrot i la ceba, tallats a trossets petits.
Afegim el vi blanc i reduïm  una mica. Afegim el tomàquet i un cop s’ha fregit, afegim el caldo de peix. Ho deixem coure uns 5 min. i passem  la salsa per el pasa- pures. Ja tenim feta la salsa.
En una cassola  posem la salsa i els peus de porc i ho coem al forn uns 5 min. a 190º.
Afegim  les gambes i posem el formatge ratllat per sobre i gratinem al forn fins que es dori lleugerament.


Es un plat que s’ha de servir molt calent.


Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

27 comentaris:

ISABEL ha dit...

Quina pinta tenen aquests peus de porc amb gambes!!!!!
Un excelent mar i montanya.
Petonts

Anniki ha dit...

Molt bona recepta i m'hi agrada això de gratinar els peus, han de quedar realment bons!
Petons

Gemma ha dit...

Crec que els catalans som els úncis capaços d'inventar-nos una combinació així ;)
No sóc gaire de peus de porc, però la veritat és que tenen una pinta sensacional!

MaryLou ha dit...

A mi no m'agraden els peus de porc, però els faig per al meu soci i una amiga meva, així doncs, aquesta recepta de la teva supermare queda anotada!
Petonets

Cristina ha dit...

Gemma, a mi no em van gaire els peus de porc...però si ho veiés mon pare, la meva mare tindria feina, je, je,je.

PD: Em sembla que es tracta de memòries i no de la del 15...O és que jo també estic espessa??

Acabatdefer ha dit...

Quina fila..... a mi no m'agradaven els peus de porc fins que els vaig tastar i em van sorprendre. Aquesta recepta no me la perdria amb aquesta salseta, un mar i muntanya totalment diferent i deliciós ;)

GEMMA ha dit...

Isabel:
Un mar i muntanya una mica diferent...

Anniki:
Segons el meu pare, els millors que ha menjat.

Gemma:
Jo tampoc soc de peus de porc,jaja

GEMMA ha dit...

Marylou:
Si els fas, ja m'ho dirás que tal ha anat.

Cristina:
Ja li pots fer tú, al teu pare.
I, si, soc jo que estav espessa, pero ja está corregit.


Acabat de fer:
Dons ànims i a fer-ne.

Roser ha dit...

Quina delícia! és un mar i muntanya impresionant!!!ara fa temps que no menjo peus de porc.....petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; Un bon plat de mar i muntanya o el que és igual, de pagésia i barca.
Que vagi de gust¡¡ :-D

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

Caram!!!! Quina pinta!
Ja tinc pensat que faré pel "memòries" però encara no ho he fet. Passa el temps volant

elsfogonsdelabordeta ha dit...

A mi els peus de porc no em motiven massa, però les gambes i la salseta per sucar-hi pa... mmmmmm!! Què bo!
Petonets i felicita a la mare!
Sandra

Ricard Sampere ha dit...

:)
Semblaré un TorraC*****... :))).

M'agraden els peus de porc i molt... Les gambes també, però les "barreges" tot i que les menjo sense problema, no són mai la primera opció.

Salut!

GEMMA ha dit...

Roser:
Dons ja saps que et toca...

Josep:
Mai tant ben dit pagesia i barca...

A peu coix:
Masa depresa pasa el temps.

GEMMA ha dit...

Sandra:
A mi tampoc m'entusiasmen, pero es una bona recepta.

Ricard:
Ni molt menys, un toca....
El meu marit també es de sabors separats.Pero no sabeu que us perdeu.....

Miquel ha dit...

una combinacion perfecta dos productos que me gustan y casan perfectamente premio para la teva supermama
peto

Judith ha dit...

quina proposta més original! a més la teva mare l'ha cuinat?? no podia ser més perfecte!!! gràcies per participar al Memòries! petonets

María Galván ha dit...

Avui si que m'has sorprès i és que he llegit el títol i ja tinc els ulls com plats. Peus de porc i gambes, una atrevida combinació que per descomptat punt perquè a mi també m'agrada atrevir-me a la cuina.

Espero que hagis gaudit de les festes.

Petonets.
GustoCocina - María G.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Un plat dels de tota la vida, molt apetitós i molt ben presentat! El meu sogre es tornaria boig... Jo a casa no faig mai peus de por perquè només agraden al meu sogre i a mi...

Fins aviat!
Anna

Neus ha dit...

Uff quin mar i muntanya que has preparat!!!
Petons

GEMMA ha dit...

Miquel:
Jo trobo que si que casen la mar de bé.

Judith:
Si,si, jo només vaig arribar i fer la foto...

María:
Si ets atrevida, aquest plat t'agradará.
Espero que tu també hagis gaudit de les de Tarragona

GEMMA ha dit...

Anna:
Dons ni que sigui per el teu sogre i per tú, fes-los un dia. T'encantarán.

Neus:
Es molt bó.

Fem un mos ha dit...

Un mar i muntanya deliciós, encara que jo com en Ricard, primer una cosa i desprès l’altre.
Petons

Dolça ha dit...

Ha de estar senzillament boníssim, aquest mar imuntanya!

PTNTS
Dolça

GEMMA ha dit...

Sión:
A mi també hi ha combinacions que m'agraden per separat!

Dolça:
Segons el meu pare, boníssim...

Donibaneko ha dit...

Peus de porc amb gambes? carai que combinació més curiosa. M'encanten les salses gelatinosa que fan els peus de porc i aquest mar i muntanya m'ha deixat moltes ganes de provar aquesta delícia
un petó

Montse de Sants ha dit...

Els peus de porc és d'aquells productes que fins que no els tastes no et sembla que puguin agradar tant. Aquesta combinació ha de ser la re-pera: per la textura, el sabor que deuen agafar les manetes de ministre i l'espessor de la salseta...Felicita a la mare, que és una crack. Jo segur que provo de fer-ho! Un petonàs.