diumenge, 18 de setembre del 2011

CORONA D'ANGEL

Aquest cap de setmana ha estat ple d’activitats blocaires. Divendres,classe a Bonpreu-Esclat i dissabte doble sessió. Per el matí trobada blocaire de Sants i a la tarda firma de llibres dels col·legues de Webos fritos.
Si en voleu veure una fantàstica crònica, la Gloria, del Cafè de nit, n’ha fet un bon reportatge.
Abans de tenir bloc ja us seguia  a alguns de vosaltres. I un dels blogs que em cridava l’atenció era precisament, el blog Webos Fritos. Quan vaig saber que feien un llibre, per descomptat que el vaig comprar i ja quan van anunciar que venien a Barcelona a firmar-ne exemplars, podeu imaginar que no hi podia faltar.
La Su i la seva família son una gent encantadora. Ens van atendre a tothom amb paciència  i molta amabilitat.
Aquesta corona que us presento avui, es la primera recepta de la Su que vaig fer i quin millor dia  per publicar-la que avui, per agrair la visita que ens ha fet a Barcelona.
Jo la he “ tunejat” per adaptar-la als gustos de casa.
Anem al tema:

Ingredients:
-9 clares d’ou ( al Mercadona les venen pasteuritzades).
-un polsim de sal.
-200 gr. de sucre.
-150 gr.  de farina de repostrìa.
-1 sobre de llevat Royal.
-1 /2 cull. d’essència de vainilla.
50 gr. de perles de xocolata.

En un bol tamisem  la farina i el llevat i afegim 100 gr. sucre. Reservem.
En un altre bol, muntem les clares amb el polsim de sal. Quan estan muntades, afegim el sucre restant i seguim muntant fins que brillin, les clares.
Afegir l’essència  de vainilla.
Anem afegint, amb molt de comte, la barreja de farina, sucre i llevat. Incorporem en varies tandes remenant amb unes barnilles manuals.
Acabem incorporant les perles de xocolata.
En un motlle amb forma de corona, d’uns 18 a 20 cm. untat amb mantega i enfarinat, posem la massa i enfornem uns 30 min. a 160º. Passat aquest tems, pugem  la temperatura a 170º i ho deixem 10 min. més.
Quan s’ha acabat de coure, apaguem el forn i deixem la porta oberta fins que es refredi una mica. Això  es per que no tingui un canvi brusc de temperatura.
Desmotllem i deixem refredar sobre una reixeta.
Per servir, espolsem amb sucre glas.
Com podeu veure a la foto, no vaig ser a temps de fer la foto al pastís sencer.
Ens va encantar i l'he repetit varies vegades, sobretot quan sobren clares.

Espero que us agradi i….. Caprofiti!!!!!

32 comentaris:

Cristina ha dit...

Avui ens hem coronat, je, je, je....Es veu superesponjós i m´imagino el cabell d'àngel desfent-se a la boca....mmmmmm

Cristina ha dit...

Gemmaaaa!!! no sé en què estava pensant....Jo he fet també una coca de cabell d'àngel i el cap m´ha traït...amb xocolata aquesta corona també està divina...No ho dubtis.

Sílvia A. ha dit...

M'agrada! però hauré d'esperar a que posin el mercadon aper aqui!

GEMMA ha dit...

Cristina:
He al.lucinat quan he llegit el teu comentari,jaja
He tornat a llegir la recepta i tot, per veure on era el cabell d'angel....

Silvia:
Jo el que faig es guardar les clares d'ou, quan faig crema, i les congelo.

Anònim ha dit...

Realment un cap de setmana ben aprofitat, eh? Una corona boníssima!
Un plaer compartir una estona amb vosaltres... esperem que ben aviat ens tornem a trobar per dur a terme nous projectes!
Petons
Sandra

mercè ha dit...

Un matí molt agradable amb tots els que amb molta il.lusió farem possible un punt de trobada profitós i divertit. Ben segur!.Aquesta corona crida a asseure's i a anar fent-ne bocins, bocins... amb un talladet al costat...Una abraçada.

Miquel ha dit...

Un finde a tope, me alegro mucho que lo disfrutaras asi,yo estuve fuera este finde y me lo perdido.Otra vez sera,me gusta como te ha quedado esta corona de Angel de Su, divina y buena
peto

trifasic de baileys ha dit...

Guauu noiaa! quina corona!! amb 4 ingredients es poden fer miracles, oi?!! m'apunto la recepta ara mateix! petons

Helena ha dit...

Aquest pastís el tinc pendent, i veient la pinta del pastís encetat em penso que no trigaré gaire!
Petons ;)

GEMMA ha dit...

Sandra:
Molt ben aprofitat!!!

Mercè:
Es dels pastissos que en vas agafant un trosset cada vegada que hi pases per davant.

Miquel:
Segur que també ha estat profitós el teu cap de setmana...

GEMMA ha dit...

Roser:
Realment son 4 ingredients i económics...

Acabat de fer:
Anima't que queda boníssim.

Gemma ha dit...

Uau, un cap de setmana blocaire molt intens :)
Ara mateix em menjaria un bon tall d'aquesta coca per esmorzar, ha de ser boníssima!

Judith ha dit...

ostres noia! realment no has parat!!!! quin cap de setmana més complert!!! petonets

Mercè ha dit...

Gemma, renoi veig que us vau posar d'acord amb els cafeters nocturns per gaudir d'un cap de setmana ben intens!! La corona, un homenatge fantàstic!
Petons!

GEMMA ha dit...

Gemma:
Si que pasa com res, aquesta coca.

Judith:
Realment es pot dir que no hem parat...

Mercè:
La veritat, es que em coincidit en tots els events del cap de setmana, amb els cafeters.

Ingrid ha dit...

Quina bona pinta!! y super esponjós! com m'agrada!!!
Molts petonets

María Galván ha dit...

Per descomptat una bona recepta i amb ingredients que estan a l'abast de tothom. T'ha quedat preciosa i el motlle ha de ser espectacular.

Petonets.
GustoCocina - María G.

garlutti ha dit...

Qe rica corona de angel ..yo tambien hago algo parecido ..salen buenisimas ...bsssMARIMI

Neus ha dit...

Com m'agrada aquest coc...i el motllo

Petons

Glòria ha dit...

Un homenatge ben dolç!. Després del cap de setmana tan mogut, un tall d'aquesta corona amb un bon cafè, relax total!.

Fem un mos ha dit...

Unes bones postres per un cap de setmana ple d’activitats blocaires
Petons

GEMMA ha dit...

Ingrid:
Si que queda super espongós.

María:
El motlle es doble. O corona o tot rodó.

Marimi:
Quedan super buenas, estas coronas.

GEMMA ha dit...

Neus:
Dons te uns quant anys, el molttlo.

Glòria:
Relax es el que vaig fer tot el diumenge,jaja

Sión:
Un bon cap de setmana, sense dubte!!!

Montse de Sants ha dit...

Gemma d'això se'n diu un cap de setmana profitós i de la corona...jo proposo que el proper dia que ens veiem en portis un trosset,je, je... mare meva! quina cosa més esponjosa, ha de ser brutal! Em va agradar molt de veure't dissabte, ja em sento una mica més "de la família". Un petó

ISABEL ha dit...

Un cap de setmana a tope.
Mol aprofitat.
La trobada super guai...
Per cert m'has guardat una miqueta d'aquesta corona?
Petonets

GEMMA ha dit...

Montse:
La propera trobada en porto una ,de corona, jaja
A mi també hem va fer il.lusió veure't.

Isabel:
Si que va ser molt agradable, la trobada.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; Una bona corona per un àngel o àngels.
Que vagi de gust Gemma¡¡ :-D

Joaquina ha dit...

Un pastís deliciós, i sembla ben fàcil, tinc un pot d´aquestes clares al congelador i les faré anar. Tinc un motlle per estrenar també farà l´efecte de corona. Molt bona proposta, t´ha quedat perfecte. Petons.

maia ha dit...

Hola Montse, va ser un dissapte molt profitós, això de posar caras i veus és molt agradable. Espero que aviat ens poguem retrobar ;)Una abraçada.

maia ha dit...

Ui, i una mica d'aquesta corona ja m'agradaria tastar-la...

Judith ha dit...

gemmaaaaaaaaaaaaa! no he rebut cap mail (jujupa27@hotmail.com) petonets

Su ha dit...

Un beso mas que enorme!