M’encanta el bacallà. Ja fa dies que tenia desig de menjar-ne.
Sempre procuro tenir un tros de bacallà sec a la nevera, però feia dies que no hi pensava en comprar-ne.
I fa dues setmanes vaig decidir posar-hi remei. Dic dues setmanes perquè entre comprar-lo i menjar-lo fan falta uns quants dies.
He estat uns dies una mica mandrosa per publicar però es que arrastro una faringitis junt amb un bon refredat des de fa dies i no acabo de trobar-me be del tot. No es res greu,ni molt menys, però estic una mica cansada.
De tota manera, desprès de menjar aquets bacallà, crec que ja començo a estar mes en forma…
Anem al tema.
Ingredients:
-2 talls de bacallà
-5 alls.
-100 ml. De vi blanc.
-Oli.
-Pebre vermell dolç « de la Vera »
-Farina.
Primer hem de posar el bacallà en remull durant 6 dies sense canviar l’aigua. Canviar l’aigua i deixar un dia mes, en remull , i el dia següent ja es pot cuinar.
S’enfarina el bacallà dues vegades i es fregeix amb força oli. Un cop fregit, es posa en una safata que pugui anar al forn.
Es treu una mica d’oli de fregir el bacallà i es fregeixen els all, tallats a làmines. Un cop fregits, s’afegeix una mica del pebre vermell i el vi i es deixa reduir uns minuts. Aquesta salsa es la que posem per sobre el bacallà i el posem al forn uns 5 minuts.
Es un plat que s’ha de servir calent.
Està boníssim ! i com podeu veure, molt fàcil i ràpid de fer.
Es una recepta de la Conxita del Casal i això es sinònim d’èxit segur!
Gracies Conxita per compartir els teus coneixements (que no son pocs) amb nosaltres!!
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!
19 comentaris:
este bacallá a la llauna esta muy bueno y me encanta asi, a mi me pasa lo mismo no me canso de comerlo.espere que te recuperes pronto.
bon cap de setmana
Jo no sóc gaire de bacallà, però veient la bona pinta que fa aquest entenc que t'hagis recuperat del tot, je je je...
a mi el bacallà també m'encanta!! de totes i cada una de les maneres!! a la llauna mai n'he fet, perquè no tinc cap llauna per coure'l!!! jajaj A veure si et millores que això d'agfar aquests costipats és molt empipador!! petonets guapa!
El bacallà és un dels meus peixos preferits, i aquesta recepta és deliciosa! M'has fet venir ganes de tornar-ne a preparar....
un dels meus plats preferitssssssssssss! cuida't molt guapa, que els refredats són punyeteros!!! bon cap de setmana
Me hagustado muchisimo esta recetita,tiene una pinta estupenda un beso
cosicasdulces.blogspot.com
M'encanta el bacallà... i a la llauna és una autèntica delícia!
Ara comencem les punyeteres faringitis i encostipats que no et pots treure de sobre... quin rollo!! Millora't!!
Petonets
Sandra
Mmmmm.....!!!boníssim!Es veu tendre....
Ja no em queda pa ni xoco...ai! el colesterol.M´ho vaig passar molt bé.
No m'estranya que amb aquest bacallà ja estiguis més en forma, és que té una pinta....!. I amb consells per dessalar el bacallà, que van molt bé!
Visca el bacallà! Avui també n'he fet i no em cansaria de menjar-lo.
Nani
Aquest bacallà segur que farà que agafis més energia que mai... que bo!!
Crec que hauria de fer més bacallà. T'ha quedat fantàstic. És veu que la Conxita sap el que fa
Miquel:
Si que queda bo, a la llauna...
Gemma:
La veritat es que ja estic mes recuperada.
Roser:
Com pots veure, es molt fàcil de fer(i no necesites cap llauna, jaja)
Acabatdefer:
A veure si t'animes a preparar-ne..
Judith:
A mi m'encanta ,el bacallà..
Maria:
Me alegro que te haya gustado...
Sandra:
La veritat, estic millor pero no acabo de fer net, pero amb un bon plat de bacallà, tot es cura.
Cristina:
No em puc creure que no et quedi xocolata!!!!!
El pa amb la taronja i xoco a caigut al matí. Bonissim.
Glòria:
Consell de la Conchita...
Nani:
Es un plat ideal de diumenge!
Anna:
Espero que si, que m'ajudi a agafar energia...
Nuria:
L'ùnic problema es el preu del bacallà. Pensar que antigament era menjar de pobres...
El bacallà esta bo de totes las maneres, però així a la llauna m’encanta
Petons
M'ha alegrat molt llegir que algú remulla el bacallà igual que jo.... 6 dies + 1 amb canvi d'aigua.
No et pots imaginar quantes vegades explicant el procediment m'han sortit amb un "no pot quedar be així..".
L'ignorància és molt atrevida i a sobre jo soc dels que per no dicutir dic un despectiu "potser si... igual no...".. :).
Ei Gemma!! et sorprendràs de rebre un comentari a una entrada tan "antiga", oi? però és que estic fent aquest bacallà i només l'olor alimenta!!! crec que serà un plat per repetir!! un petó!
Publica un comentari a l'entrada