dimarts, 15 de novembre del 2011

PA AMB SOBRASSADA


Avui es 15 i toca el repte que cada mes ens proposen Els nois del Fogons de la Bordeta i la Xocolata desfeta.
Aquest mes el repte era fer pa. I mai millor dit que es un repte, jaja…
Jo ja n’he fet diverses vegades, però com es per consum dels de casa, dons l’aspecte no conta tant. Però quan es per presentar-lo en societat, la cosa canvia! No es que el resultat sigui el que m’hauria agradat, però  la intenció es el que conta i el gust (encara que no el pugueu tastar) us puc assegurar que es molt bo.
La base es una pastada de pa blanc de Baltà Farinetes i jo la he “tunejat” afegint sobrassada i unes llavors de sèsam.
Ha quedat un pa molt gustós i amb un lleuger toc de sobrassada.
Haig de dir que la propera vegada i posaré mes sobrassada.
Anem al tema.



Ingredients:
-700 gr. de pastada de pa blanc
-400 gr. d’aigua.
-1 sobre de llevat sec de forner.

Es pot fer a mà però  jo l’he fet amb la panificadora.
Posar l’aigua, la pastada i en mig el llevat de Forner.
Programa de pa normal i cocció forta.
Quan ha acabat d’amassar, afegir la sobrassada i introduir-la a la massa. Tirar unes llavors de sèsam per sobre i esperar que s’acabi de fer.
Com he dit, la propera vegada, mes sobrassada. Però està  molt bo i es conserva prou bé.



El tall, abans de menjar-nos el pa

El que tinc clar es que seguiré experimentant i publicant pa.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

28 comentaris:

Anònim ha dit...

Nyaaaaaam!! De sobrassada! Amb el que a mi m'agrada! Fa anys també vaig fer panets de sobrassada i van quedar deliciosos, i aquest si a sobre hi ha la base dels Baltà tunejat per les teves fantàstiques mans ha de ser de categoria!!
Moltes gràcies per partcipar!
Petonets
Sandra

Gastroadikta ha dit...

Amb el que m'agrada la sobrassada ha d'estar boníssim aquest pa. Crec que començaria a picar i en deixaria ben poquet!!
Petons

MaryLou ha dit...

Boníssim!!!! la sobrassada m'encanta encara que cada vegada la utilitzo menys... però aquest pa caurà segur!
Petonets

Gemma ha dit...

Ha de quedar super gustós! L'any passat en David Lienas també ens va ensenyar un pa de sobrassda que va triomfar!

Judith ha dit...

ooooooooooo, quin luxe amb sobrassada!! segur que queda boníssim. Molts petonets

Helena ha dit...

Que bo Gemma!!! T'ha quedar genial!!! Me l'apunto! :)
Petons

Ingrid ha dit...

Ohhh guapa!! amb sobrasada!! quina delícia!! m'encanta com t'ha quedat
Un petonàs

abril ha dit...

nena, quina pasada!!!! Es pa de Sant Jordi....Quina bona pinta!!!!

Helena ha dit...

Quin coloràs... fa venir ganes de tallar una bona llesca i començar a untar, tallar embotit, encendre llar de foc... jo és que ja prepararia la taula saps....boníssim!

Sònia ha dit...

Mmmmm... sobrassada!!! M'encanta!!! Ja tinc recepta per al pa de St Jordi... jijijiji
Un petonet
Sònia

Helena / Rico sin Azúcar ha dit...

Com m'agrada el pa amb sobrassada!!!
He publicat un al meu blog, també, oi que surt boníssim i super gustós?

Bon profit!

Cristina ha dit...

M'agrada moltíssim la sobrassada, que t'ha sobrat una llesqueta!!

Cristina ha dit...

Fantàstic!!! M´encanta la sobrassada. Aquest pa l' provat per Sant Jordi. I en porten poca de sobrassada i està boníssim. Per tant, manies fora...

Teresa ha dit...

Amb sobrassada, què bo!!!amb el que agrada a casa i no en compro mai!T'ha quedat molt bé!

Miquel ha dit...

con sabrasada no lo he probado nunca,buena idea has tenido
peto

María ha dit...

Te ha quedado divino solo viendo su color dice lo riquisimo que esta un besito
cosicasdulces.blogspot.com

La Cuina Violeta ha dit...

La sobrasada em perd. Aquest ha d'estar boníssim.
Nani

lolines ha dit...

al pa m'encanat i la sobrassa si es de Mallorca ummmmmmm deliciosa

ISABEL ha dit...

Hummmmm....... bonisim aquest pa.
Imagino el perfum que debia fer casa teva.
Quin repte mes profitos i quina maravella de pans.
Petons

Glòria ha dit...

I els de casa, encantats que continuïs experimentant!. De moment, aquest segur que els va agradar molt, té una pinta...

BlauKitchen ha dit...

Que tentación un pan con sobrasada! ñam ñammmm
Muy apetitoso!
Besitos

trifasic de baileys ha dit...

Bonissim amb el toc de sobrassada. aquest pa només l'he tastat el dia de sant jordi!! petonets

GEMMA ha dit...

Moltes gracies a tots per els vostres comentaris. Sempre procuro anar-vos contestant un a un pero ahir no vaig poder mirar el blog en tot el dia i la sorpresa a estat aquest mati, al veure tants comentaris!
Aquest mati encara he mentjat dues llesques que varen sobrar i les he torrat... encara mes bo,si cap...

Gent jove pa tou ha dit...

Quina delícia de pa!!

Joaquina ha dit...

Oohhhhhhhh!!!! quin pa més colorit i sabros, m´agrada tant la sobrassada!!! prenc nota de la recepta. Petons,

Margarida ha dit...

Sempre m'ha agradat l'¡olor de la sobrassada, però no el gust que fa. Ara, aquest pa t´çe tan bona pinta...!!!

GEMMA ha dit...

Gent jove pa tou:
Benvinguda al meu bloc i gracies per el comentari.

Joaquina:
Te un suau sabor a sobrassada.

Margarida:
No pot ser que sent de les illes, no t'agradi la sobrassada!!!

Neus ha dit...

Ja me'l imagino amb formatge per sobre calent...jajaja

petons