Avui es 15 i toca el repte que cada mes ens proposen Els nois del Fogons de la Bordeta i la Xocolata desfeta.
Aquest mes el repte era fer pa. I mai millor dit que es un repte, jaja…
Jo ja n’he fet diverses vegades, però com es per consum dels de casa, dons l’aspecte no conta tant. Però quan es per presentar-lo en societat, la cosa canvia! No es que el resultat sigui el que m’hauria agradat, però la intenció es el que conta i el gust (encara que no el pugueu tastar) us puc assegurar que es molt bo.
La base es una pastada de pa blanc de Baltà Farinetes i jo la he “tunejat” afegint sobrassada i unes llavors de sèsam.
Ha quedat un pa molt gustós i amb un lleuger toc de sobrassada.
Haig de dir que la propera vegada i posaré mes sobrassada.
Ingredients:
-700 gr. de pastada de pa blanc
-400 gr. d’aigua.
-1 sobre de llevat sec de forner.
Es pot fer a mà però jo l’he fet amb la panificadora.
Posar l’aigua, la pastada i en mig el llevat de Forner.
Programa de pa normal i cocció forta.
Quan ha acabat d’amassar, afegir la sobrassada i introduir-la a la massa. Tirar unes llavors de sèsam per sobre i esperar que s’acabi de fer.
Com he dit, la propera vegada, mes sobrassada. Però està molt bo i es conserva prou bé.
El tall, abans de menjar-nos el pa |
El que tinc clar es que seguiré experimentant i publicant pa.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!
28 comentaris:
Nyaaaaaam!! De sobrassada! Amb el que a mi m'agrada! Fa anys també vaig fer panets de sobrassada i van quedar deliciosos, i aquest si a sobre hi ha la base dels Baltà tunejat per les teves fantàstiques mans ha de ser de categoria!!
Moltes gràcies per partcipar!
Petonets
Sandra
Amb el que m'agrada la sobrassada ha d'estar boníssim aquest pa. Crec que començaria a picar i en deixaria ben poquet!!
Petons
Boníssim!!!! la sobrassada m'encanta encara que cada vegada la utilitzo menys... però aquest pa caurà segur!
Petonets
Ha de quedar super gustós! L'any passat en David Lienas també ens va ensenyar un pa de sobrassda que va triomfar!
ooooooooooo, quin luxe amb sobrassada!! segur que queda boníssim. Molts petonets
Que bo Gemma!!! T'ha quedar genial!!! Me l'apunto! :)
Petons
Ohhh guapa!! amb sobrasada!! quina delícia!! m'encanta com t'ha quedat
Un petonàs
nena, quina pasada!!!! Es pa de Sant Jordi....Quina bona pinta!!!!
Quin coloràs... fa venir ganes de tallar una bona llesca i començar a untar, tallar embotit, encendre llar de foc... jo és que ja prepararia la taula saps....boníssim!
Mmmmm... sobrassada!!! M'encanta!!! Ja tinc recepta per al pa de St Jordi... jijijiji
Un petonet
Sònia
Com m'agrada el pa amb sobrassada!!!
He publicat un al meu blog, també, oi que surt boníssim i super gustós?
Bon profit!
M'agrada moltíssim la sobrassada, que t'ha sobrat una llesqueta!!
Fantàstic!!! M´encanta la sobrassada. Aquest pa l' provat per Sant Jordi. I en porten poca de sobrassada i està boníssim. Per tant, manies fora...
Amb sobrassada, què bo!!!amb el que agrada a casa i no en compro mai!T'ha quedat molt bé!
con sabrasada no lo he probado nunca,buena idea has tenido
peto
Te ha quedado divino solo viendo su color dice lo riquisimo que esta un besito
cosicasdulces.blogspot.com
La sobrasada em perd. Aquest ha d'estar boníssim.
Nani
al pa m'encanat i la sobrassa si es de Mallorca ummmmmmm deliciosa
Hummmmm....... bonisim aquest pa.
Imagino el perfum que debia fer casa teva.
Quin repte mes profitos i quina maravella de pans.
Petons
I els de casa, encantats que continuïs experimentant!. De moment, aquest segur que els va agradar molt, té una pinta...
Que tentación un pan con sobrasada! ñam ñammmm
Muy apetitoso!
Besitos
Bonissim amb el toc de sobrassada. aquest pa només l'he tastat el dia de sant jordi!! petonets
Moltes gracies a tots per els vostres comentaris. Sempre procuro anar-vos contestant un a un pero ahir no vaig poder mirar el blog en tot el dia i la sorpresa a estat aquest mati, al veure tants comentaris!
Aquest mati encara he mentjat dues llesques que varen sobrar i les he torrat... encara mes bo,si cap...
Quina delícia de pa!!
Oohhhhhhhh!!!! quin pa més colorit i sabros, m´agrada tant la sobrassada!!! prenc nota de la recepta. Petons,
Sempre m'ha agradat l'¡olor de la sobrassada, però no el gust que fa. Ara, aquest pa t´çe tan bona pinta...!!!
Gent jove pa tou:
Benvinguda al meu bloc i gracies per el comentari.
Joaquina:
Te un suau sabor a sobrassada.
Margarida:
No pot ser que sent de les illes, no t'agradi la sobrassada!!!
Ja me'l imagino amb formatge per sobre calent...jajaja
petons
Publica un comentari a l'entrada