Aquest pastis el vaig fer dies enrere per uns veïns meus que son molt llaminers i sobretot, fans incondicionals de la crema catalana.
Es un pastis d’agraïment, ja que un dels nois es l’informàtic que tenim marejat, un dia si i l’altre també, jaja. De tota manera crec que li va bé que li compensi amb un pastisset, de tant en tant. O li va millor al seu germà ??
En fi, son, junt amb el seu pare, uns veïns fantàstics que sempre estan disposats a donar-te un cop de mà en el que necessitis.
La recepta d’aquest pastis la vaig veure al bloc de Cuina per llaminers, ja fa molt de temps i sempre que l’he fet, a tingut molt d’èxit. He variat lleugerament la manera de fer-lo però bàsicament es la mateixa recepta.
Gracies Mercè per compartir aquestes coses tant bones !!!!
Haig de dir que es un pastis que per els amants de la crema, es boníssim .
Anem al tema
Ingredients:
Per la base:
-2ous.
.40 grs de farina. ( sense gluten si es per celìacs)
-40 grs. De sucre.
Per el farcit :
-1 l.de llet.
-8 rovells d’ou.
-125 gr. de sucre.
-50 gr. de « maizena »
-1 branca de canyella.
-La pell d’una llimona ( sense la part blanca)
-5 fulls de gelatina.
Es baten els ous amb el sucre fins que dobli el volum i faci relleu.
S’afegeix la farina tamisada i es barreja amb comte de que no s’abaixi la barreja.
S’aboca la massa en un motllo desmuntable i es cou al forn uns 10 min. a 180ºC.
Quan sigui cuit es treu del forn i es deixa refredar.
Per fer el farcit.
Posem a remullar la gelatina en aigua freda.
Mentre, en un cassó posem a bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona.
En un pot que pugui anar al foc, barregem els rovells d’ou amb el sucre i quan esta ben barrejat afegim la “ maicena”. Remenem que quedi ben integrat.
Quan la llet arrenca el bull la anem incorporant a la barreja d’ous i anar remenant. Afegim tota la llet i un altre cop al foc fins que comenci a espessir.
Es treu del foc, es remena enèrgicament i s’incorpora la gelatina, ben escorreguda.
Es posa la barreja en el motlle i es deixa a la nevera per que qualli.
Es un pastis que millor fer-lo d’un dia per l’altre.
Una mica abans de servir-lo posar sucre per sobre i cremar-lo. Després el podem decorar al nostre gust.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!
30 comentaris:
Jo vaig fer tb un pastís dl cuina per a llaminers de crema catalana, lo que aquell tenia la base de brownie. La teva versió m'agrada molt tb, es veu deliciosa.
Petons
Hola,
Una recepta que vingui de la Mercè, èxit garantit oi??
Segur que els hi va encantar als veïns, per què té una pinta boníssima!
Petons i bon cap de setmana
és una passada aquest pastís de la Mercè, jo també el vaig preparar però amb base de brownie i francament em quedo amb la teva versió. T'ha quedat preciós amb aquest toc de caramel al damunt!
Quina sort que tenen alguns! M' encanta la crema catalana.Aquesta recepta també la tinc pendent a preferits.
queda apuntada a la llista de receptes pendents ...
petonets
amb aquestes recompenses també t'ajudo! jijijiji. petonets
Un pastís amb una pinta sensacional!!
Segur que no va durar gaire temps sencer.
Una abraçada
Quina sort que tenen els teus veïns, així jo també t'ajudaria amb la informàtica, je je je... :)
Si mai necessites res... ja saps on sóc! jajaja Què bo!!
Petonets
Sandra
seguro que triunfastes con tus vecinos con esta estupenda tarta,te ha quedado muy bien
fins dema
Gemma, em sembla que els teus veïns trucaran a la porta de casa teva molt sovint! ;)
Ens veiem demà!! Petons guapa!
Caram! ja m'agradaria a mi tenir una veïns tant predisposats a sol.lucionar-me els problemes informàtics, però també una veïna tant agraïda com tu, que els hi fa les seves postres predilectes!
Quina delicia!! jo també vaig fer aquest pastis fa uns anys, també de la cuina per llaminers! i va encantar!! ara me n'has fer recordar!! Per cert, estigues atenta al meu blog!;) petons
Segur que no està comprat en una pastisseria? És broma. És perfecte.
Té un acabat de professional.
Bon cap de setmana,
Nani
si tractes tan bé als teus veïns, vigila, que potser els tindràs cada dia a casa a dinar!!!
Un pastís boníssim!!!
Petons
Seguro que les ha encantado, tiene que estar bien rico, a mi tambien me encanta la crema catalana así que va directa a recetas pendientes. Un fuerte abrazo, Teresa
Jo no sóc gaire de crema però amb aquesta foto que presentes t'asseguro que me'n fas un bon tallet i no et dic que no!.Una pinta fantàstica!
Oh!!!!!!!!!!.......
Quin pastis mes bó.
Estic salivan, com suposo ho debien fer els veins.
Petons
ESPECTACULAR, Mercé
No coneixia aquest pastis de crema catalana, amb el que ens agrada a casa, aquesta versió caurà segur.. Petons, i bon diumenge.
Segur que no els fa res donar-te un cop de mà de tant en tant si després els ho compenses amb un pastís tan xulo com aquest. Segur que estava deliciós!
Fins aviat!
Anna
Este pastel tiene que estar exquisito, la crema catalana por si sola ya esta buenisima, mas en este pastel. Acabo de descubrir tu blog, me he dado un paseo por el, me gusta lo que publicas, con tu permiso me quedo de seguidor.
Que tengas una buena semana
Jo que pinta mas buena y te ha quedado preciosa la tarta.
Anniki:
Si, ja el vaig veure,pero aquest queda molt suau.
Eri:
Veig que poc a poc vas tornant!!!
Quina bona noticia.
Acabatdefer:
Queda bonissim.
Cristina:
Com et vaig dir, val la pena de fer-lo.
Isabel:
Benvinguda al meu bloc.
Judith:
Ja veus que soc agraida....
Josep:
Segur que si, que va volar.
Gemma:
Ja ho diuen ells, que tenen sort...
Sandra:
Si et necesito, crido,val?...
Miquel:
Si que vaig triumfar,si...
Mercè:
Si que truquen sovint, jaja
Gemmota:
Es un agraiment d'anada i tornada...
Roser:
Ja m'he apuntat i o comento a la propera entrada.
Nani:
De pastisseria res,eh! Fet a casa...
Las recetas...:
M'agrada tenir-los contents.
Teresa:
Si lo haces ya me contaras...
Mercè:
A vegadesentren mes per la vista que per el sabor,no?
Isabel:
Si que devien salibar igual que tu, jaja
Lolines:
Benvinguda al meu bloc.
Joaquina:
Anima't a fer-lo que queda boníssim
Anna:
Jo també crec que no els hi costa donar-me un cop de ma, jaja...
Xoriguer:
Benvingut al meu blog i gracies per fer-te seguidor.
Trini:
Gracias por tu visita y por el comentario.
Sembla de pastisseria, que bona cara fa!!
Publica un comentari a l'entrada