divendres, 18 de novembre del 2011

PASTIS DE CREMA CATALANA

Aquest pastis el vaig fer dies enrere  per uns veïns meus que son molt llaminers i sobretot, fans incondicionals de la crema catalana.
Es un pastis d’agraïment, ja que un dels nois es l’informàtic que tenim marejat, un dia si i l’altre també, jaja. De tota manera crec que li va bé que li compensi amb un pastisset, de tant en tant. O li va millor al seu germà ??
En fi, son, junt amb el seu pare, uns veïns  fantàstics que sempre estan disposats a donar-te un cop de mà en el que necessitis.
La recepta d’aquest pastis la vaig veure al bloc de Cuina per llaminers, ja fa molt de temps i sempre que l’he fet, a tingut molt d’èxit. He variat  lleugerament la manera de fer-lo però  bàsicament es la mateixa recepta.
Gracies Mercè per compartir aquestes coses tant bones !!!!
Haig de dir que es un pastis que per els amants de la crema, es boníssim .
Anem al tema

Ingredients:
Per la base:
-2ous.
.40 grs de farina. ( sense gluten si es per celìacs)
-40 grs. De sucre.
Per el farcit :
-1 l.de llet.
-8 rovells d’ou.
-125 gr. de sucre.
-50 gr. de «  maizena »
-1 branca de canyella.
-La pell d’una llimona ( sense la part blanca)
-5 fulls de gelatina.
Es baten els ous amb el sucre fins que dobli el volum i faci relleu.
S’afegeix la farina tamisada i es barreja amb comte de que no s’abaixi la barreja.
S’aboca la massa en un motllo desmuntable i es cou al forn uns 10 min. a 180ºC.
Quan sigui cuit es treu del forn i es deixa refredar.
Per fer el farcit.
Posem a remullar la gelatina en aigua freda.
Mentre, en un cassó  posem a bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona.
En un pot que pugui anar al foc, barregem  els rovells d’ou amb el sucre i quan esta ben barrejat afegim la “ maicena”. Remenem que quedi ben integrat.
Quan la llet arrenca el bull la anem incorporant a la barreja d’ous i anar remenant. Afegim tota la llet i un altre cop al foc fins que comenci a espessir.
Es treu del foc, es remena enèrgicament i s’incorpora la gelatina, ben escorreguda.
Es posa la barreja en el motlle i es deixa a la nevera per que qualli.


Es un pastis que millor fer-lo d’un dia per l’altre.
Una mica abans de servir-lo posar sucre per sobre i cremar-lo. Després el podem decorar al nostre gust.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

30 comentaris:

Gastroadikta ha dit...

Jo vaig fer tb un pastís dl cuina per a llaminers de crema catalana, lo que aquell tenia la base de brownie. La teva versió m'agrada molt tb, es veu deliciosa.
Petons

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Una recepta que vingui de la Mercè, èxit garantit oi??
Segur que els hi va encantar als veïns, per què té una pinta boníssima!
Petons i bon cap de setmana

Helena ha dit...

és una passada aquest pastís de la Mercè, jo també el vaig preparar però amb base de brownie i francament em quedo amb la teva versió. T'ha quedat preciós amb aquest toc de caramel al damunt!

Cristina ha dit...

Quina sort que tenen alguns! M' encanta la crema catalana.Aquesta recepta també la tinc pendent a preferits.

Isabel ha dit...

queda apuntada a la llista de receptes pendents ...

petonets

Judith ha dit...

amb aquestes recompenses també t'ajudo! jijijiji. petonets

josep ha dit...

Un pastís amb una pinta sensacional!!
Segur que no va durar gaire temps sencer.
Una abraçada

Gemma ha dit...

Quina sort que tenen els teus veïns, així jo també t'ajudaria amb la informàtica, je je je... :)

Anònim ha dit...

Si mai necessites res... ja saps on sóc! jajaja Què bo!!
Petonets
Sandra

Miquel ha dit...

seguro que triunfastes con tus vecinos con esta estupenda tarta,te ha quedado muy bien
fins dema

Mercè ha dit...

Gemma, em sembla que els teus veïns trucaran a la porta de casa teva molt sovint! ;)
Ens veiem demà!! Petons guapa!

la gemmota ha dit...

Caram! ja m'agradaria a mi tenir una veïns tant predisposats a sol.lucionar-me els problemes informàtics, però també una veïna tant agraïda com tu, que els hi fa les seves postres predilectes!

trifasic de baileys ha dit...

Quina delicia!! jo també vaig fer aquest pastis fa uns anys, també de la cuina per llaminers! i va encantar!! ara me n'has fer recordar!! Per cert, estigues atenta al meu blog!;) petons

La Cuina Violeta ha dit...

Segur que no està comprat en una pastisseria? És broma. És perfecte.
Té un acabat de professional.
Bon cap de setmana,
Nani

las recetas de ella y el abanico ha dit...

si tractes tan bé als teus veïns, vigila, que potser els tindràs cada dia a casa a dinar!!!
Un pastís boníssim!!!
Petons

Tere ha dit...

Seguro que les ha encantado, tiene que estar bien rico, a mi tambien me encanta la crema catalana así que va directa a recetas pendientes. Un fuerte abrazo, Teresa

mercè ha dit...

Jo no sóc gaire de crema però amb aquesta foto que presentes t'asseguro que me'n fas un bon tallet i no et dic que no!.Una pinta fantàstica!

ISABEL ha dit...

Oh!!!!!!!!!!.......
Quin pastis mes bó.
Estic salivan, com suposo ho debien fer els veins.
Petons

lolines ha dit...

ESPECTACULAR, Mercé

Joaquina ha dit...

No coneixia aquest pastis de crema catalana, amb el que ens agrada a casa, aquesta versió caurà segur.. Petons, i bon diumenge.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Segur que no els fa res donar-te un cop de mà de tant en tant si després els ho compenses amb un pastís tan xulo com aquest. Segur que estava deliciós!

Fins aviat!
Anna

Jaime (Xoriguer 48) ha dit...

Este pastel tiene que estar exquisito, la crema catalana por si sola ya esta buenisima, mas en este pastel. Acabo de descubrir tu blog, me he dado un paseo por el, me gusta lo que publicas, con tu permiso me quedo de seguidor.
Que tengas una buena semana

Trini Altea ha dit...

Jo que pinta mas buena y te ha quedado preciosa la tarta.

GEMMA ha dit...

Anniki:
Si, ja el vaig veure,pero aquest queda molt suau.

Eri:
Veig que poc a poc vas tornant!!!
Quina bona noticia.

Acabatdefer:
Queda bonissim.

Cristina:
Com et vaig dir, val la pena de fer-lo.

GEMMA ha dit...

Isabel:
Benvinguda al meu bloc.

Judith:
Ja veus que soc agraida....

Josep:
Segur que si, que va volar.

Gemma:
Ja ho diuen ells, que tenen sort...

GEMMA ha dit...

Sandra:
Si et necesito, crido,val?...

Miquel:
Si que vaig triumfar,si...

Mercè:
Si que truquen sovint, jaja

Gemmota:
Es un agraiment d'anada i tornada...

GEMMA ha dit...

Roser:
Ja m'he apuntat i o comento a la propera entrada.

Nani:
De pastisseria res,eh! Fet a casa...

Las recetas...:
M'agrada tenir-los contents.

Teresa:
Si lo haces ya me contaras...

GEMMA ha dit...

Mercè:
A vegadesentren mes per la vista que per el sabor,no?

Isabel:
Si que devien salibar igual que tu, jaja

Lolines:
Benvinguda al meu bloc.

Joaquina:
Anima't a fer-lo que queda boníssim

GEMMA ha dit...

Anna:
Jo també crec que no els hi costa donar-me un cop de ma, jaja...

Xoriguer:
Benvingut al meu blog i gracies per fer-te seguidor.


Trini:
Gracias por tu visita y por el comentario.

Peppy Miller ha dit...

Sembla de pastisseria, que bona cara fa!!