dimarts, 17 de gener del 2012

MENU D'ANY NOU 2012

Si, ja ho se, vaig amb una mica de retard, però amb aquesta entrada acabo els àpats de les festes de Nadal….
Es el dinar que vaig fer per Any Nou i que tots esperen amb ganes, suposo, ja que a l‘estiu ja hem pregunten…Ja has pensat que faràs per Any Nou?.
Imagineu-se la responsabilitat!!! I a sobre, sorprèn  amb coses noves cada any, i no repeteixis d’un any per l’altre i que agradi als 11 que venen….ufff, quin estrés ¡!!
Però  crec que ho vaig aconseguir. Bé, ho varem aconseguir, ja que aquest any vaig tenir un bon ajudant. El meu marit. Em fa il·lusió que s’hi impliqui com ho ha fet. Des de aquí vull donar-li les gràcies, una vegada més,  per la paciència  que té quan a mi m’agafa el “yuyu” en els moments crítics del “dia de autos”..jajaja.
El menú consta de 4 entrants i un plat principal. Tot acompanyat de bon vi, torrons casolans i cafè. I alguna copeta que altre….. de whisky.
Aquest any em fet una petita cata de cerveses, abans de començar a menjar !!!
Total, que s’han “puesto moraos”…
Aquí teniu la carta amb el menú, que va preparar el meu marit.


Anem al tema.
Entrants:
-Cocktel de benvinguda.

 En una copa de cava, que sigui una mica ample, posem caldo de Nadal i decorem amb una brotxeta feta  d’una piloteta, un galet gegant i una altre piloteta.
Vaig veure la irea al especial Lecturas de cuina de Nadal

-“Montadito” de sobrassada amb pinya caramel·litzada.:

 El meu preferit del restaurant Maitea.
Una llesca de pa untada amb força sobrassada. Uns minuts al forn i per sobre, carpaccio de pinya que caramel·litzem amb sucre i un bufador.
Per fer el carpaccio, posem un tros de pinya natural, al congelador una estona. Amb una mandolina ens será molt fácil de tallar un cop estigui semi congelada.

-Boles de gamba amb ametlla laminada. (aquí)


-“Montadito” de llom amb confitura de pebrots.:

De la confitura en teniu la recepta aquí.
-“Sandwich” de poma amb mi-cuit:

La recepta la vaig copiar del bloc olleta de verdures, però jo no vaig posar canyella ( a alguns del convidats no els hi agrada).

El cabrit porta el mateix farcit que aquest pollastre, pero entre la carn i el farcit vaig posar unes llonzes de cansalada ibérica.


Crec que tots van quedar contents, ja que quan van marxar van dir-me que ja podía anar preparant el menú de l’any que bé !!!!!

Per cert, vull aprofitar per dir-vos que Caprofiti  ja està  a Facebook. No es que m’aclari gaire de com funciona encara, però “estamos en ello” jajaja.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!


20 comentaris:

Helena ha dit...

Quin menú mes bo Gemma!!! Segur que tots van quedar ben contents. ;)
Petonets

trifasic de baileys ha dit...

Gemma, l'any que ve, oi que m'invitaràs?? a casa meva no som tant moderns, més aviat classicots! m'encanta la copa de benvinguda!! petons

josep ha dit...

Quina quantitat (i qualitat) i varietat de tiberi. No m'estranya que no ho hagis publicat fins ara, necessitàveu pair-ho tot molt bé, je,je.
Una abraçada

Gemma ha dit...

Vas preparar un dinaràs, segur que tots els comensals van quedar encantats. I amb l'ajuda del marit molt millor ;)
Ja t'imagino des de l'estiu rumniant el menú de cap d'any, je je je...

Lídia ha dit...

jo també vaig veure aquest caldo servit amb copa i també em va agradar la idea, però encara no la he fet servir.
En aquesta revista i han cosetes molt interesants.
A mi també m'agrada sorprendra als convidats i és una gran responsabilitat jiji

Fem un mos ha dit...

Noia segur que tots van quedar ben contents amb un àpat com aquest, jo mi apunto!!!
Petons

La Cuina Violeta ha dit...

De veritat que et vas lluir. Les coses fetes amb amor es noten. Quin àpat!
Nani

Miquel ha dit...

Enhorabuena un menu de categoria y seguro que triunfastes porque lo veo maravillosamente bueno todo.Ni el mejor restaurante,como en casa no hay nada.
peto

Judith ha dit...

com us cuideu!!! no hi ha millor manera d'entrar en un nou any!!! molts petonets

La cuina de l'Eri ha dit...

Ja se on aniré el proper any... Un menú de restaurant!!
Petonets

GEMMA ha dit...

Helena:
Jomcrec que si, que van quedar contents.

Roser:
Nosaltres som clássics per Nadal...ah! I estas convidada l'any que ve.....jaja

Josep:
per fi ja ho hem pait !! Jaja

GEMMA ha dit...

Gemma:
Dons si... Desde l'estiu....mira si es fa llarg !!!

Lidia:
Jo, es de les revistes que procuro nomprdrem mai, quan surt !!!

Sión:
Els teus convidats no tenen res a envejar als meus.....

GEMMA ha dit...

Nani:
la veritat es que el preparo amb molta il.lusió, aquest dinar...

Miquel:
Si quenes veritat, que com a casa res....

Judith:
Un bon ápat es el millor que hi ha....

Eri:
Cap problema....pero una condició: Porta un del teus fantástics plats ( qualsevol.....) jaja

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Dius que la pròxima trobada prepares tu el menú? jejeje A mi em passa el mateix per Sant Esteve, mesos abans ja em pressionen! ;)
PEtonets
Sandra

Cristina ha dit...

Hola mestra...perdó. Jo també m´apunto al menú de l'any que ve...eh! I els nois no us varen ajudar? o eren dormint, je, je, je..

M¨agradat la copa de brou...Trobo que li vas posar en pràctica el seu significat: donar caliu, escalfor en la benvinguda...Maco, no?

Tere ha dit...

Sin duda un menu de lujo, tus invitados debieron quedar encantados. Ja, ja, me apunto en la próxima ¡¡¡ Un besazo, Teresa

GEMMA ha dit...

Sandra:
Nomen tinc cap de problema en preparar el menú,jaja....

Cristina:
Al final m'ho creure.....
Com bé dius, els nens dormien.......
procuro que siguin dinars amb caliu....

Tere:
me parece que tendre que hacer dos comidas....que todos no vamos a alcanzar en una sola, jajaja

Teresa ha dit...

Amb aquest menú segur que ja esoperen el proper!!! La copa de benvinguda és un puntasso (que diria un amic meu)

Margarida ha dit...

Impressionant!!!! Tractant tan bé als convidats no m'estranya que ja et preguntin pel menú de l'any vinent!!!! Es clar que ... quina responsabilitat!!! Cada vegada et poses el llistó més alt, i no crec que et puguis superar!!!! M'he deixat bocabadada!!!!!
Et felicito, noia!!!
Petons

La Taula d'en Bernat ha dit...

No m'estranya que hi hagi tanta espectativa! Quin àpat més complet i més rebò!!!

Petons i bon any!
Anna