Avui us porto un pinxo que vaig fer dies enrere, per un sopar de pica-pica.
Es tracta d’un most d’aquells que només fa falta una mà i dues mossegades per acabar amb ell. Es un pinxo apte per celíacs, ja que no porta pa.
Aquest aperitiu el vaig veure fa molt de temps, quan ni tan sols tenia bloc, ni m’havia passat per el cap fer-ne un. Però la veritat, no recordo quin era el bloc en el que ho vaig veure. Si l’autor o autora el veu i m’ho diu o corregiré, sense cap problema.
Anem al tema.
Ingredients:
-10 xampinyons de mida mitjana.
-10 ous de guatlla.
-6 talls de pernil salat.
-oli, sal i pebre vermell dolç ( jo, pimentón de la Vega)
En una safata de forn disposem un full de paper vegetal, s sobre els talls de pernil, i a sobre un altre full de paper vegetal. Posem una altre safata de forn a sobre i introduïm al forn, a 100º durant uns 50 /60 min.
Passat el temps es retiren de la safata i es deixen refredar sobre paper absorbent. Reservem.
Per fer la pols de pernil, només cal que el triturem, amb les mans, i llestos.
Netegem els xampinyons traient-ne el peu i els salem. En una paella amb oli els saltem per les dues cares. Reservem.
Al moment de servir, fregim els ous de guatlla i servim:
Un xampinyó, a sobre l’ou ferrat i a sobre la pols de pernil. Condimentem amb una mica de pebre vermell dolç. En el meu cas utilitzo pebre de la Vega que te un punt fumat i li dona molt bon gust.
Espero que us agradi i ….. Caprofiti !!!!!
20 comentaris:
Una tapa fantàstica i que segur que agrada a tothom! Aquesta sal no l'he provat mai... i mira que en tinc tipus, a casa. Hi deu quedar ben bona! Petons
Un pinxo original i molt bo! Tot i que quina feinada fregir els mini ous de guatlla, eh? :)
Marina:
No se a quina sal et refereixes...
Gemma:
Es questió de tenir un ajudant que vagi fregint els ous,no? jeje
M'encanta utilitzar ous de guatlla pels pintxos, combinats amb pernilet i xampis fantàstics!
Petonets
Sandra
I peer acompanyar aquest pinxo? Jo amb una cerveseta fresqueta me'ls menjava tots.
Nani
Sandra:
Es que donen molt de joc...
Nani:
Una cervesseta, si senyor...bon acompanyament....
Que mes es pot demanar??? un pinxo deliciós.. en prenc un.. petons,
Una tapa original i espectacular!.
Diuen que els ous de guatlla són més saludables que els de gallina. I posats damunt aquests xampinyons han de quedar molt bons!
doncs jo els vaig fer per l'aniversari del meu fill l'altre dia i els vaig veure al blog del culleroc festuc.....ens va encantar, encara no l'he publicat, potser el vas veurà allà
ptns
un pincho muy apetecible y bueno,buena combinación
peto
Uauuu mira que he fet receptes amb xampis pero aquesta encara no l'havia vist mai!!! i m'encantaaa!!! apuntada queda pels meus sopars d'aperitius!! petons
un aperitiu fantástic Gemma! mnolts petonets
Joaquina:
Dons un per tu...
Josep:
I molt fàcilmde fer...
Lidia:
La veritat es que no recordo si va ser al Cullerot Festuc..pero potser que si...gracies.
Anna:
A mi, els ous ferrats, la veritat es que no m'agraden...jeje
miquel:
Gracies per el comentari...
Roser:
M'agrada donar-te una nova idea!!!
Judith:
Gracies per el comentari
Quin aperitiu més bo, ummmmmm
Petons
Quin caprici! Em dones una idea genial per pinxo apte pels pekes de la casa! Et felicito per la super-feinada de fregir els ouets...només d'obrir-los ja costa!! Bon cap de setmana!
Noia, no he provat mai els ous de guatlla...Visualment aquest pintxo és molt bonic.
Montse:
Que bé que et serveixi per els de casa teva !!!
Cristina:
A mi no es que m'agradin aquets ous...pero aquesta combinació queda molt bé...
Sión:
Perdona que no t'he dit res del comentari.... moltes grácies, guapa...
Publica un comentari a l'entrada