dijous, 2 de febrer del 2012

BUNDT CAKE DE VAINILLA I XOCOLATA

El meu primer (que no l’últim) Bund Cake !!!!
Aquest any els Reis Mags, entre d’altres cosetes d’ús culinari, m’han portat uns motlles de Bundt Cake. Pero no uns qualsevol, no… els autèntics  Nordic Ware !!!!!.
Resulta que hi havia la possibilitat  que vinguessin  d’Amèrica i jo, al fer la carta de Ses Majestats, vaig demanar que si els meus venien de New York, m’agradaria tenir uns motlles d’aquets i….. ves per on que si, que els meus venien de les amèricas… Thank you, Ave !!!!
Podeu imaginar la meva cara quan els vaig veure… ningú de la família entenia per que tanta emoció per uns motlles de cuina. Però els qui us agrada cuinar si que ho podeu entendre,oi?
També venia un llibre de cuina americana, amb les receptes en anglés i castellà.
Dons bé, ara venia el mes difícil. Provar de fer-ne un. Hi ha varis blocs que tenen moltes receptes i molt bones explicacions. Desprès  de llegir i tornar a llegir vaig adaptar-ho als nostres gustos.
I aquí teniu el resultat…
Com he dit abans no serà l’últim que faci. No podeu imaginar lo bo que arriba a ser.  Esponjós i amb una textura humida que, suposo, deu fer que duri uns dies. Dic suposo perquè el vaig fer al mati i a la nit ja no n’hi havia, jajaja.
Anem al tema.

Ingredients:
-165 gr. de farina.
-1/2 cull. de bicarbonat.
-Un pessic de sal.
-55 ml. De llet.
-55 ml. De iogurt grec.
-110 gr. de mantega.
-110 gr. de sucre.
-2 ous grans.
-1/2 cull. d’extracte de vainilla.
-50 gr. de perles de xocolata.

Per un cantó, tamisar la farina, el bicarbonat i la sal.
En un got barregem la llet amb el iogurt.
Batre, a velocitat mitja, la mantega amb el sucre fins que estigui esponjós.
Afegir els ous d’un en un i després afegir la vainilla.
Amb la batedora al mínim de velocitat, afegir la farina en tres tandes alternant amb la barreja de llet i iogurt. Començar i acabar amb la farina.
Remoure bé i afegir les perles de xocolata.
Untar el motlle amb mantega. Afegir la barreja des d’un cantó i ella sola ja es reparteix per tot el motlle. Així omple tots els espais.
Posar al forn, a 160 ºC de 30 a 40 min.
Per veure si està cuit, punxar amb un pal de fusta, tipus broxeta.
Treure del forn, deixar refredar 5 min. i desemmotllar.
Jo el vaig cobrir amb una glassa de xocolata que vaig comprar al Lidl. Haig de dir que molt bona, per cert.

També es pot servir amb gelat de vainilla.
En el proper doblaré les quantitats a veure si queda mes alt....
I no em puc estar d'ensenyar-vos les cosetes que també em varen regalar i que aniré fent servir poc a poc....



Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!!




25 comentaris:

Miquel ha dit...

ala a probar los regalos,que este bundtcake de vainilla y chocolate te ha quedado muy bien y golosamente bueno
peto

Els fogons de la Bordeta ha dit...

A mi també me'n van portar un, però de Boston! jejejeje Però aquests vermells què són, de ceràmica? El meu és com d'acer! Són una passada, eh?
També el vaig estrenar amb un de vainilla i xoco! :)
Petonets
Sandra

Sílvia A. ha dit...

La veritat és que els que ens agrada la cuina, només un petit detall culinari ja ens fa una gràcia enorme, imaginat si és el motlle que vols!!!!

Cristina ha dit...

Ostres quins Reis més internacionals! La forma dels Bundt és preciosa...Aquests que has fet a mi tampoc em duraria...només jo me l´enxampo tota sola però amb el gelat eh?

ISABEL ha dit...

De les americas han arribat uns reis amb un motllo molt especial i volgut.
Diguem ignorant que te d'especial aquest motllo. Mai havia sentit això de "Bundt cake"
Però, no se si es el motllo o la cuinera, els resultats deliciós i espectacular.
Petonets Gemma

La Cuina Violeta ha dit...

L'any vinent la meva carta l'enviaré als teus Reis Mags!
Nani

mercè ha dit...

Noia, aquests reis s'han pres moltes molèsties si han vingut de les amèriques,eh?...Realment el pastis t'ha quedat preciós! Apa,bona nit i tapa't!!!

La cuina de l'Eri ha dit...

El bundt t'ha quedat perfecte... ja has estrenat el sifó??? Petons

Judith ha dit...

quin munt de coses!!! això és que et vas portar molt bé!!!! té molt bona pinta. petonets

Ramon Juanola ha dit...

T'ha quedat perfecte,mol i mol be.

GEMMA ha dit...

Miquel:
Esta realment espectacular!!!

Sandra:
Jo diria que es d'acer esmaltat. Es que van de maravella!!

Silvia:
Es veritat...qualsevol cosa ens encanta!!!

Cristina:
Estava tant bo que sense gelat també entra de maravella...

GEMMA ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
GEMMA ha dit...

Perdó per la repetició... no se que pasa avui amb blogger...

Isabel:
Un bundt cake no se si es el tipus de pastis o el motlle on es fa, la veritat. Son motlles que van molt bé, aixó si. I la manera de preparar-los... quedan estupendos.

Nani:
jajaja, com vulguis... per provar !

Mercè:
Que he estat bona nena.....

GEMMA ha dit...

Eri:
Es que em fa una mica de respecte i no se que fer !!!!!

Judith:
I tant que vaig ser bona nena, jajaja

Ramón:
Moltes gracies per el teu comentari...

luisa vizoso ha dit...

Muy rico este bundtcake de chocolate!!! Me encanta tu cocina y me quedo en ella. Saludos

Roser ha dit...

Quins motlles tan bonics! Jo també m'agues quedat com tu, emocionada!!
T'ha quedat molt be el bunt cake, no sembla que sigui el primer que fas! MMMmque bo...
Petons

Gemma ha dit...

Això sí que és un bon regal de reis!
I si el primer ja t'ha quedat així de sensacinoal, ja veuràs els que facis a partir d'ara... quina pinta més bona que fa!

María ha dit...

Que ricura de bundt y que ganas de tener uno de esos moldes. Un besazo.
cosicasdulces.blogspot.com

Montse de Sants ha dit...

Gemma, serà que et vas portar molt bé amb aquesta qualitat de regals per Reis...He vist que aquests moltlles són especials. Ho han de ser segur, però ja saps que jo t'he nomenat pastissera en Cap, perquè les mans fan la resta! Fa una pinta...Petonets

Mercè ha dit...

Carai, quins reis més generosos!!!
El bundt t'ha quedat perfecte i segur que boníssim!
Petons

Neus ha dit...

Ummm quin berenar més bo que m'has preparat...

Si probes el panko segur que t'agradara queda molt cruixent i a més absorbeix menys quantitat d'oli.

Bon cap de setmana
Un petonet

GEMMA ha dit...

Mª Luisa:
Bienvenida a mi blog. Gracias por la visita y por el comentario. Espero verte a menudo por aqui. Me voy a visitar el tuyo.


Roser:
Dons si que es el primer que faig...

Gemma:
La veritat, no em puc queixar del regalets...

GEMMA ha dit...

Maria:
Si que son muy chulos los moldes...

Montse:
Hola guapa, veig que ja estas en plena forma bloguera...
Em falta molt per ser pastissera en cap....


Mercè:
No hem puc queixar del regalets... pero jo m'he portat mlt be,eh!

Neus:
Dons si, t'esperava per berenar pero com no has vingut... ja no en queda,jaja
Gracies per la informació del panko.
El provaré, segur.

Taller de sucre ha dit...

Aquest any els Reis han vingut carregats de motllos Bundt Cake ,eh! Són fantàstics!! Ja provaré la teva recepte.
Emma

la gemmota ha dit...

ei Gemma, veig que els reis t'han passat el sifó...ja veuràs ja que guai que queden les mouses! A mi em va costar posar-hi, però aquest any li he donat una segona oportunitat i vaig buscant noves receptes per utilitzar-lo!