divendres, 15 de juliol del 2011

GELAT DE VAINILLA AMB VIRUTES DE XOCOLATA

Avui, seguint la convocatòria dels Fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, he fet gelat.
Fa poc em vaig comprar una geladora i encara estic fent proves. Tots els que he fet han agradat, però  aquest ha estat, de moment, el guanyador.
La veritat es que, a casa, menjarien cada dia gelat per postres, però jo no dono l’abast a fer-ne…
Aquesta recepta es un cop més, de la Conxita del Casal.
Anem al tema.
Ingredients:
4 rovells d’ou.
150 gr. de sucre.
½ l. de llet.
300 gr. de nata per muntar.
Una branca de vainilla.
100 gr. de virutes de xocolata.

Es fa una crema anglesa, fent bullir la llet amb la vainilla, tres vegades perquè  quedi ben aromatitzada.
A part, treballem els rovells d’ou amb el sucre, fins que quedi com una crema. S’hi afegeix la llet calenta i, amb el batedor de ma, es remena enèrgicament. Es torna a posar al foc fins que arrenca el bull.
Es fa refredar a la nevera i quan es fred, s’hi afegeix la nata muntada, amb comte que no s’abaixi.
Si tenim geladora, ho posem a la cubeta , uns 40 minuts. Passat el temps, afegim les virutes de xocolata, o posem en un recipient i al congelador unes hores.
Si no tenim geladora, en un motllo de plum-cake folrat amb film transparent, posem la barreja amb les virutes  de xocolata i al congelador.
Quan fa una hora que està  al congelador, amb un batedor de má, es remena perquè  no faci gel. En aquest moment es pot deixar al congelador fins que es vulgui fer servir.
Per servir, treure  del congelador una 1/2 hora abans de menjar.
Decorar al gust.


Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

22 comentaris:

Cristina ha dit...

Aquest són els gelats de tota la vida que sempre vénen de gust...Boníssim

Anònim ha dit...

No m'estranya que aquest sigui el guanyador de moment, la pinta és brutal, els clàssics mai fallen, eh?
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

Xavier ha dit...

Uei, quina bona pinta, no?
I amb neules i tot! Nyam!

Ara acabe de descobrir el teu blog i ja me n'he fet seguidor!

Muacs!

Cristina ha dit...

A mi aquest gelat també m'agrada molt. No he fet mai gelats i veig que avui faré un màster!

trifasic de baileys ha dit...

M'encanta el gelat de vainilla, i això que mai l'he intentat fer!! m'apunto la teva recepta que t'ha sortit un gelat fantàstic! petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; Aixó, és anar al tema... un gelat de vainílla i fet a casa, que bo¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :-D

Montse de Sants ha dit...

Un clàssic boníssim, sí senyora. Amb una pinta cremosa i casolà, que no té color! Per cert, ja he fet un cop d'ull a Trazas. Gràcies guapa, segur que em serveix! Un petó.

Judith ha dit...

si necessites més catadors m'avises!!! jijijiji. boníssim. petonets

Neus ha dit...

Ummm que bo... a cada cullerada la suavitat de la vainilla i el cruixent de xocolata.
Petons

mercè ha dit...

Eps!, la familia que també te'n faci algún a tú de sorpresa,eh?...Aquest geladet tan ben presentat està per probar-ne un bocí...o dos...A reveure!

Joaquina ha dit...

Quina recepta més bona, el clàsics del gelats!!! M´agrada molt. Petons,

GEMMA ha dit...

Cristina:
Es un cl'assic pero igual de bo que qualsevol.

Sandra:
M'encanta participar,si puc, no fallo.

Xavier:
Benvingut al meu raconet, ja et vaig deixar comentari al teu blog.

Cristina:
Ambla proposta del 15 d'aquest mes no tens excusa per no fer gelats!!!

Roser:
Si t'animes a fre-ne, ja m'ho dirás.

GEMMA ha dit...

Josep:
Gracies per el teu comentari,si que es bo,si.

Montse:
Els gelats casolans, no tenen comparació.
M'hen al.legra que et faci servei la revista.

Judith:
Em sembla que ja hi han bofetadesper provar-ne, jaja

Neus:
Tu l'has definit molt be, suau i cruixent...

GEMMA ha dit...

Mercè:
Ja m'agradaría a mi, pero prefereixen que els faci jo, jaja

Joaquina:
Si que es un clássic, pero está boníssim.

Miquel ha dit...

como dice la Cristina el de vainilla es el clasico que cuando te preguntan que helado quieres siempre lo dices, porque es maravilloso como este tuyo de hoy,buena presentación
petons
miquel

Glòria ha dit...

No m'estranya que triomfi aquest gelat, només de llegir la recepta, ja me'l imagino, cremoset, cremoset.

De què faràs el següent????.

GEMMA ha dit...

Miquel:
Si que es un clássic pero no per aixó menys bó.

Glòria:
Dons avui he comprat la llet evaporada i voldría provar de fer el teu de xocolata. Ja t'ho explicaré.

ISABEL ha dit...

Quin gelat mes bó.
La vainilla i la xocolata Hum.....
Petons
Isabel

garlutti ha dit...

Hola desde VIGO ...lo que me gusta este helado y la gelatina que tienes en post anterior ....ideal .te sigo y te invito a compartir mi blog y recetas ...bssssMARIMI

GEMMA ha dit...

Isabel:
Per mi, una de les millors combinacions

Marimi:
Gracias por seguirme, ya te he comentado en tu blog.

La cuina de l'Eri ha dit...

M'encanta! Un dels meus preferts i amb les virutes de xocolata encara més!!
Si ha estat el guanyador per alguna cosa serà!!
petonets

GEMMA ha dit...

Eri:
Veurem que dura sent el nº 1...