Dissabte era el sant de la mare i també venia la meva cosina a dinar, que també tenia quelcom que celebrar. Després d’una carrera, una tesis, una temporada a l’estranger de becaria i un màster… ja te feina fixa!!!.
Aquets dies enrere, per celebrar diversos aniversaris, hem fet pastissos, la majoria de xocolata.( ja els aniré posant al blog) i tenien ganes d’algun altre sabor.
Com a la meva cosina li encanta el tiramisú, quina millor ocasió per fer-ne.
A mi son unes postres que no m’agraden, però va ser un èxit. La recepta, de la Conchita, del casal.
Anem al tema.
Ingredients:
500 gr. de Mascarpone.
5 rovells d’ou.
40 gr. de sucre.
100 c.c. de licor Amaretto.
500 gr. de nata per muntar.
100 gr. de sucre.
2 sobres de Nescafé.
Cacau amarg. (Valor)
30 melindros.
Barrejar els rovells d’ou amb 40 gr, de sucre, blanquejar al foc en un cassó. D’això se’n diu un sabayón. Afegir l’amaretto.
Muntar la nata amb 100 gr. de sucre.
Barrejar el mascarpone amb el sabayón i afegir la nata, amb comte de que no s’abaixi.
Fer un café amb els dos sobres de Nescafé.
Disposar una capa de melindros, remullats amb el café, al fons d’una safata o amb motllos individuals. Espolsar amb cacau amarg. Continuar amb una capa de crema de mascarpone, una de melindros, una altre de mascarpone i una altre de melindros. Acabem amb una capa de crema de mascarpone.
Reservem a la nevera fins al moment de servir, que ho espolsarem amb cacau.
Es un postre que es serveix amb el mateix motlle que es fa, ja que quan el talles no es molt consistent, tal com es veu a les fotos.
Si es un àpat de compromís, millor muntar el tiramisú en motlles individuals.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!
21 comentaris:
Ummm m'encanta i a mes ho fas com jo, ho trobo boníssim!!!!!!!
Petonets
és un dels meus postres preferits! a més, t'ha quedat molt be i quallat!!! petonets
M'agrada tant tant, que no el faig mai jajaja!! Té un aspecte perfecte!! aii que tinc el mono...petons!
Aquest postre m'encanta i a casa seeeeeempre me'l demanen. T'ha quedat preciós, se'ns dubte a millor manera de festejar tantes celebracions! ;)
Petonss
I jo que pensava que a mi no m'agradaba el mascarpone i es el amaretto, que no m'agrada gens, i ira que els ingredients q porta el tiramisu son bonisims
Em torna boja! repetiria 2 i 3 vegades.
Carmen:
Si el faig com tu, segur que es bo.
Judith:
Per ser un postre que es desmunta tot, a quedat prou be.
Roser:
Ja tens deures per fer...
Acabat de fer:
a casa no tinc masa costum de fer-lo, pero ara tambe me'l demanen.
Neus:
A mi el que no m'agrada es el gust del cafe.
Cristina:
Dons en va sobrar per repetir 2i3 vegades,jaja
Que rico¡¡ Seguro que el encantó¡ Un fuerte abrazo, Teresa
Ay Gemma, què bo!!!! =)
M'encanta, i com a tú no t'agrada, em puc quedar amb la teva ració? jiji...
Petonets
Tere:
Si que les encantó, si.
Helena:
Quan vulguis, tota teva...
Gemma, doncs a mi m'encanta!! I t'ha quedat fantàstic!!
Petons!
Gemma para mi el mejor pastel del mundo, divino te ha quedado y triunfaste por la puerta grande seguro
peto
miquel
A mi no m'agrada el cafè i per tant tampoc el tiramisú, no et pots imaginar la ràbia que em fa!!
Merce:
Diuen que si, que estava fantastic!
Miquel:
Millor un de xocolata,no?
Cristina:
No et preocupis, a mi tampoc m'agrada!!
Aquest pastis es un pecat fer-lo a casa meva, ja que per mes gran que el faci mai n’ha prou, esta deliciós.
Molts petons
El tiramissú és una de les meves postres preferides, tot i que jo el faig sense nata.
petonets
L'Albert és un enamorat d'aquests postres i des que tinc el bloc vaig dient que l'haig de fer, l'haig de fer!...però encara no l'he fet...Quan veig aquestes fotos m'entren ganes de posar-m'hi, així que no tinc excusa! a la feina!.Un tiramisú de llibre!A reveure.
Mmmmmmmmmmmm por dios que bueno, te ha quedado genial.
ostres que bé t'ha quedat! A mi em sembla que el teu no es desmonta massa. Sigui com sigui, segur que vas fer les delicies de la teva cosina!!! Petonets
Sión:
Aixó diuen els que els hi agrada, que no hen tenen mai prou.
Alba:
Tambe le fet sense nata, pero agrada mes aquest.
Mercè:
Fes el favor de fer-li un tiramisu a l'Albert!!!!
Trini:
Grcaias por tu comentario.
Eri:
La veritat es que tenia mes consistencia de la que jo hem pensava, ja que es un postre que es sol desmontar quan el presentes.
(será que esta molt ben fet, jaja)
Publica un comentari a l'entrada