dilluns, 2 de gener del 2012

CALDERETA DE LLAGOSTINS

Primer de tot FELIÇ ANY 2012 !!!!!!  a tothom.
Si,si, he “sobreviscut” als Nadals….. jajaja
Amb l’àpat del dia d’Any Nou acaba la meva aportació culinària a les festes de Nadal, ja que, per Reis, anem a casa els sogres i ja no tinc que cuinar.
Com alguns sabeu, per mi, son dies de molta feina, tant per casa com d’encàrrecs i encara he tingut temps per donar alguna “ master-clas” de canapès… ( suposo que l’alumne n’ha tret profit…)
Bé, espero, a partir d’ara, anar publicant diferents plats dels que he cuinat aquets dies.
Començaré  per un plat que vaig fer per sopar per Nit Bona.
La recepta es de la Conxita del Casal i es realment bona. A casa, com agraden tant els llagostins, ja han dit que el puc tornar a fer quan vulgui, encara que no sigui Nadal… jajaja.
Anem al tema.

Ingredients:
-1 kg. De llagostins.
-2 cebes.
-4 tomàquets madurs ( si no es el temps, es pot fer amb tomàquet de pot)
-4 alls.
-1 porro.
-1 branca de fonoll.
-1 dl. De vi blanc.
-20 gr. d’ametlles torrades.
-1 pebrot vermell.
-safrà.
-200 cl. De fumet de peix
-Un trosset de xocolata a la pedra (opcional)
-Oli, sal i pebre.

En una cassola fregir volta i volta, els llagostins i reservar.
Picar la ceba, el porro, el pebrot, dos alls i el fonoll i estofar-ho fins que agafi color. Afegir els tomàquets, ratllats, i deixar coure 5 min.
Afegir el vi blanc i deixar reduir.
Incorporar el fumet. Torrar el safrà i fer la picada amb l’ametlla i els dos alls restants i incorporar a la salsa.
Afegir els llagostins i deixar coure uns 8 min. mes.
Servir amb llesques de pa torrat.
Es un plat que millor fer al mateix dia, però  d’un dia per l’altre s’aguanta perfectament.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

13 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

Uuuaauuu quina pinta noia!!! xurruparia tots aquests caps ara mateix!!! i sucaria pa també!! petons

Anònim ha dit...

Doncs si la família la torna a reclamar ja saps on cau la Bordeta, no? jejeje Ara a descansar i a deixar que cuinin per tu, que de tant en tant toca (jo per Reis torno a pringar!).
Molt bon any!
Petons
Sandra

La Cuina Violeta ha dit...

Quina recepta eh. Felicita la Conxita del Casal!
Bon any Gemma!
Nani

lolines ha dit...

Ummmmmmmmm, que bons!!!!!

Fem un mos ha dit...

Una caldereta per a trauers el barret
Bon Any i Petons

Helena ha dit...

Ooohhhhh te una bona pinta Gemma...
Petonets

GEMMA ha dit...

Roser:
Realment esta per sucar-hi pa....

Sandra:
Si, per Reis lliuro, perque "yo lo valgo" jaja

Nani:
Bon Any per tu també.

GEMMA ha dit...

Lolines:
El mateix ummmmmmmm que varen fer els que els hi vaig cuinar....

Sión:
Estava molt bona.....

Helena:
Si que feia bona pinta,si.....

Carmen ha dit...

que bueno por dios! me encantan estos platos tan ricos y caseros.
Me quedo en tu blog a ver tus ricas recetas.
Un beso, feliz año y que los reyes vengan cargaditos

garlutti ha dit...

BUENOOOOO ...entre los canelos y esta calderetea ..yo siempre estaria de fiesta ...jaja me encantan las dos propuestas FELICES REYES ..BESOS MARIMI

Cristina ha dit...

Tu amb la cuina fas meravelles...Ja t´ho dic jo que molt de...però les últimes són les millors...;-D.
Amb aquesta caldereta, xarrupo, suco i m´embruto les mans,sí o si...

Gemma ha dit...

Uau, aquest és un plat de luxe, ideal per a una nit de Nadal de categoria. A casa també ens encanten els llagostins!

Miquel ha dit...

estos langostinos asi estan para chuparse hasta los dedos,quedan muy buenos asi
Bon Any tambe per tu i la familia
peto