Ja se que son dies en que molts blocs publiquen coques de Sant Joan….però
com a mi no em toca fer les coques, us ensenyo un dels plats que menjarem per
sopar el dia de la revetlla.
La coca que jo em menjaré ja us la ensenyaré en la pròxima entrada, que no
em penso quedar sense coca!!!
Per la revetlla, fa molts anys que ens reunim una colla d’amics que som
pares de l’escola on varen estudiar els nostres fills, que com podeu
comprendre, ja no venen a la revetlla amb nosaltres….(ells s’ho perden…)
No tots els anys em estat tots junts, per diferents circumstàncies, però si
que em passat revetlles molt maques.
Bons amics, bon sopar, coques, de crema, de llardons, de brioix i per
acabar…(.o seguir) ….mojitos, caipirinhas, daikiris….i tot acompanyat de la
guitarra i de la veu del amic Manel, que això no te preu !!!!
Gràcies “pessigolles” i marits per, un any mes, compartir aquesta nit
amb nosaltres…
Anem al tema.
Ingredients:
-1 kg. de carabassó.
-1 ceba gran.
-4 ous.
-150 gr. de pernil del país.
-100 gr. de bacó.
-100 gr. de formatge gruyère ratllat.
-2 pastanagues.
-Uns tomàquets cirerols.
-Salsa maionesa.
Tallem els carabassons a rodanxes petites i junt amb la ceba tallada a
trossets, ho estofem a foc lent.
Un cop estofat, s’escorre bé I es posa en un bol.
Piquem el pernil i el bacó a trossets molt petits i es barreja amb els
carabassons i la ceba. Afegim el formatge ratllat, sal ,pebre i els ous batuts.
Untem un motllo en forma de plum cake amb mantega i posem al fons un paper
vegetal. Aboquem la barreja i coem al forn, al bany Maria, durant una hora.
Un cop esta fred el desmuntem i l’adornem amb la maionesa, la pastanaga
ratllada i els tomàquets cirerols.
Es un plat que es pot fer el dia abans i queda igual de bó. Es pot servir a
temperatura ambient o escalfar al microones.
Es una recepta de la Conxita del Casal.
Us desitjo una bona revetlla a tothom, tinc uns dies molt liats (per
variar) i fins el 25 no crec que ens tornarem a veure per aquí !!!
Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!
16 comentaris:
un pastis fantástico y muy bien decorado,estoy seguro de que disfrutaras de una noche mágica y seguro que tu coca especial sera magnifica¡¡
Bona revetlla
Peto
Hola Gemma,
una recepta ideal per quedar bé i el que mes m'agrada és que es pugui preparar abans.
Queda apuntada per fer ben aviat.
Bona revetlla, petonets
Un bon pastis, per una nit màgica. M'el apunto que m'agraden molt aquest pastissos freds i que els podem preparar el dia abans.
Petons
Gemma, això que es pugui fer amb antelació, ja guanya molts punts!
A casa mengem molt carbassó, així que aquesta proposta teva segur l'acabem fent!
Molts petons, i feliç revetlla!
Ei! Veig que no pares, eh? Això és bo!! Bon estiu, Gemma!
ostres que bo Gemma!! m'encanten aquests pastissos freds que duen de tot! t'ho compro! petons
Aquesta recepta em va genial perquè he de buscar sortida als carabassons de l'hort, que estan imparables! Fa molt goig i amb els ingredients que porta segur que està boníssim!
Es que en verano es lo que apetece, pastelitos fríos ricos ricos!
m'encanten els pastíssos de verdures, són una molt bona proposta per a menjar-ne!!
Deliciós! no cuinis gaire :-D
M'agraden aquests pastissos sobretot quan es junta molta gent a la taula, poder fer-los amb temps també es un avantatge.
T'ha quedat molt maco i bo.
Bona revetlla Gemma.
Petons.
Un pastís molt bó. Estic fent recopilatori de pastissos freds ja que marxem tres die i em vull portar dinat fet, el teu será un dels escollits. Gràcies.
Muas!
Un pastís ideal per preparar amb anticipació.
Jo aquest any tampoc hi passat les verbenes aquí.
M'apunto la recepta.
Petons
Realment la nit de Sant Joan és ben màgica, i aquest és un d'aquells pastissos que a banda de ser boníssims són ideals quan es reuneix molta colla
Una abraçada
Isabel
Gràcies a tots per els vostres comentaris...
De veritat que em sap molt de greu no tenir el temps que us mereixeu de contestar-vos un per un...
Maia:
Que contenta de veure't per aqui!!!
Mira que me gustan este tipo de pasteles. Así que me apunto para probarlo este verano!
Ana de JUEGO DE SABORES
Publica un comentari a l'entrada