Sembla que anem tornant a la
rutina.
Que no hagi publicat no vol
dir que encara estigui de vacances,eh…!!!!
Vacances, vacances en vaig
fer al juliol però si que es cert que he estat una mica desconnectada tant del
bloc com de tecnologia en general.
He aprofitat per descansar i,
encara que he cuinat, ha estat un estiu molt tranquil. (per mogut, el de l’any
passat ja ho va ser prou).
Un dels plats que he cuinat i
ha tingut molt d'èxit es aquest suquet de rap i escamarlans que vaig fer dies enrere.
No havia cuinat mai un suquet
de peix i seguint les pautes del llibre de la Montserrat Segui (Cuinar es fàcil)
he adaptat el plat als ingredients que tenia i va quedar molt bò !!!!
Anem al tema.
Ingredients: (per 6 persones)
-1 Kg. De rap a talls.
-12 escamarlans.
-2 calamars.
-300 grs. De tomàquet madur.
-1 ceba.
-1/2 got de vermut blanc.
-6 patates.
Per el fumet:
-1 ceba.
-1 tomàquet.
-1 pastanaga.
-Peix de roca i/o espines
d’algun peix (bruixa, el cap de rap…)
Per la picada:
-2 grans d’all.
-Julivert
-30 gr. entre ametlles i
avellanes.
Primer de tot farem el fumet.
Posarem una olla al foc amb tot el peix de roca o les espines, el tomàquet, la
ceba i la pastanaga. Ho deixem bullir 30 min. com a molt. Anirem traient
l’escuma que es va fent a sobre.
En una cassola (si pot ser de
terra, millor) fregim els escamarlans, enfarinats, i els reservem.
En el mateix oli posem la
ceba trinxada ben petita i el tomàquet
ratllat.
Ho deixem coure una mica i
afegim la picada d’all, julivert i ametlles.
Afegim el fumet.
A continuació afegim els
calamars tallats a trossos i deixar coure 10 minuts.
Desprès posarem les patates
tallades a trossos mal tallats. Deixem 10 minuts a foc fort.
Passat el temps, posem el rap
i els escamarlans i deixem coure a foc mitja, 10 minuts mes.
Uns minuts abans de acabar
afegim el vermut i quan faci el temps i les patates estiguin cuites, apaguem el foc i que reposi.
Jo el vaig fer a primera hora
del mati i al migdia tant sols el vaig escalfar i….a gaudir!!!!
Espero que us agradi i…..
Caprofiti !!!!!
11 comentaris:
Aquesta Montserrat Seguí és una crack i tu no t'has quedat gens endarrera! quina pinta aquest suquet, per sucar-hi pa fins a acabar-lo!
has preparat una sopa exquisida et mereixes un -10 -
m'agraden molt aquests guisats-....
Ja tornem a la rutina, la teva manera de tornar es per la porta gran, amb un suquet molt gustós. Un bon plat per gaudir d'un dinar familiar.
Petons.
Benvinguda de nou!
ostres, aquest suquet té una pinta sensacional, d'aquells de sucar-hi una barra de pa sencera!
La Montserrat Seguí no falla mai ;)
De tant en tant no va gens malament fer vacances del bloc, encara que de la vida diària no se'n faci, i pel que veig, la desconnexió t'ha anat de meravella, perquè aquest suquet per iniciar la temporada és espectacular!
Petons, i benvinguda!
Gemma; -Caprofiti- Aquest suquet de rap amb escamarlans, és un molt bon plat per començar la nova temporada gastronómica i també per a fer un bon dinar.
Com diu la Gemma, (la cuina de casa) la Montserrat Seguí, és un molt bon referent per a moltes persones que hem aprés a cuinar amb ella.
Salutacions Gemma¡¡ :O) :O)
Hola... I benvinguda de nou..:)
Els suquets de peix m'agraden molt, però pocs he fet a la meva vida.
El darrer ja deu fer més de dos anys i va ser un suquet d'escòrpora, un dia que vaig trobar-ne a Cambrils.
I va quedar molt bo... I aquest teu també es veu temptador.
Petons,
Bentornada! Ja t'enyorava, eh? Fem una cosa... vens a sopar un dilluns i tu em fas un siquet? jejeje
Petonets
Sandra
Gemma que rico.... Un plato de estos pone a uno bueno.
en vaig fer diumenge passat!! que bo que es....sobretot per sucar-hi pa!!! petons
Publica un comentari a l'entrada