dilluns, 7 d’octubre del 2013

"PETXINES" FARCIDES DE PEIX


I seguim posant-nos al dia..

Aquest estiu varem fer un dia un llobarro a la sal i com “la bestia” era de 3 quilos, en va sobrar un tros.

Donant-li voltes a com podíem aprofitar aquest fantàstic peix, varem recordar que la mare tenia unes petxines que ens feia quan érem petits, ja que així ens menjàvem el peix sense rondinar...

Dit i fet. Peix esmicolat, unes cues de gamba que corrien per el congelador i una beixamel, feta amb farina sense gluten. 

Tot barrejat i amb una mica de formatge per sobre, uns minuts gratinat al forn i…quins record d’infantesa. Varem gaudir moltíssim.

 

Fins i tot el meu fill va dir que li havien encantat!!

Com ja us he explicat la recepta no us poso mides. En aquest cas es una recepta d’aprofitament.

Abans de que algú m’ho pregunti, si, he trobat mes petxines a la meva peixateria. Si les encarregueu, segur que us las portaran.

 

Espero que us agradi i…..Caprofit!!!!!

24 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Que bones, aquestes petxines! Encara que ara et veiem poc pel blog sempre és un plaer passar per aquí! Petons

Gemma ha dit...

Me mare també ens feia aquest plat molt semblant, je je je...
I 3kg de llobarro donen per molt, eh? :)

Gemma ha dit...

Me mare també ens feia aquest plat molt semblant, je je je...
I 3kg de llobarro donen per molt, eh? :)

Pumuky ha dit...

Quina bona pinta tenen aquestes petxines!
Fa molt que no en menjo el peix així, quines ganes de tastar-ho!

Petons!

Judith ha dit...

La meva sogre fa una recepta similar i és boníssima! molts petonets Gemma

GEMMA ha dit...

Marina:
Gràcies guapa...et puc asegurar que faig el que puc...jejeje

Gemma:
Es que es una recepta de mamas autèntica!!! El llobarro estaba boníssim!!!

Victor:
Dons vinga, a fer-ne...

Judith:
Si que es molt bona...
Em sap greu haver fallat al Memòries...

Teresa ha dit...

Han de ser unes petxines boníssimes!pel que sembla és un plat molt comú, però jo no n'he menjat mai, clar que a casa erem de secà... algun dia hauré de fer-l0!

Miquel ha dit...

una receta clasica que siempre gusta y queda muy bien asi presentada Gemma
peto

Cristina ha dit...

T' imagino batallant amb la bèstia...i no puc parar de riure!!! Un clàssic imperdonable!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb poca cosa, unes petxines ben bones. A la gent que no agrada massa el peix es una bona manera de que s'el mengi sense dir ni piu.
Petons.

Fem un mos ha dit...

Tampoc no he menjar mai peix preparat així, però te d’estar boníssim, amb el teu permís m’emporto la recepta, doncs de closques d’aquestes si que en tinc, aviat les ompliré
Petons

Fem un mos ha dit...

Tampoc no he menjar mai peix preparat així, però te d’estar boníssim, amb el teu permís m’emporto la recepta, doncs de closques d’aquestes si que en tinc, aviat les ompliré
Petons

lacuinadesempre.cat ha dit...

Ara me'n fotia un parell !!! qué bones!!!

trifasic de baileys ha dit...

siii m'encanta aquesat presentaciÓ! jo tambe en guardo, de petxines o vieires, i queda super be amb peixet! petons

Joaquina ha dit...

Estupendes aquestes petxines!!! amb un suau sabor i molt vistoses en les seves closques... m´encanta!! petons,

GEMMA ha dit...

Teresa:
Ara ja no tens excusa...

Miquel:
Si que queda be presentada així...

Cristina:
Tu que??? Cachiondeito,,,jajaja
Si que era gran la bestis,si...

Anna:
Suoso que per aixó ens en feia la meva mare...jeje

GEMMA ha dit...

Sion:
M'agrada que t'emportis la recepta...a veure si la fas...

Albert:
Un parell son les que em vaig menjar jo...

Roser:
Jo ara ja tinc les meves...aquestes son de la mare...

Joaquina:
Si que en son de bones...

Catieu ha dit...

Jo també en preparo !!! Són tan bones i si tens convidats quedes tan bé. Delicioses!!
Petonets

Pilar ha dit...

Gràcies pel teu comentari al pastís de formatge, està boníssim, molt suau i gens empalagós, ja em diràs si el fas.

Una abraçada.

*Pilar*

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; Un molt bon aprofitament d'aquesta "bestia" de 3 kilos, i fet amb aquesta beixamel... de ben segur, que estava molt bo.
Salutacions Gemma¡¡ :O)

No tot són postres ha dit...

Aquestes receptes d'aprofitament acostumen a ser boníssimes!!!
I amb una bèstia de 3 quilos... és clar que n'havia de sobrar, és clar!!
PTNTS
Dolça

ANNAFS ha dit...

A casa també en mengem i ens agraden molt.

Ricard Sampere ha dit...

Mai ens sobra peix a casa.... :)
Ens el fotem tot per gran que sigui.
Però és una bona idea d'aprofitament.

Salut!

Kui_Netes ha dit...

Quina bona idea per aprofitar el peix.
Prenc nota.
Salutacions.

Kui_Netes