Aquest es un dels pastissos que he fet mes vegades en les últimes setmanes.
Es una recepta de la Conxita
dels cursos del Casal i ha tingut molt d’èxit.
Jo hi he afegit a la recepta
original, el frosting de formatge cremós i crec que li ha donat un acabat molt
encertat.
Com alguns sabeu he estat
molt liada ( bona senyal..) però ara tinc una llista de receptes pendents que
no se quan s’acabarà…jeje.
L’altre llista de receptes
pendents es la que em van demanant les amistats i que me compromès a publicar
en breus.
Anem al tema.
Ingredients:
-300 grs. de pastanagues.
-300 grs. d’ametlla en pols.
-300 grs. de sucre.
-100 grs. de farina.
-1 sobre de gasoses (en el
meu cas, Hacendado)
-4 ous.
-Canyella en pols.
-Gingebre en pols.
-Mantega.
-Un pessic de sal.
Per fer el frosting:
-1 terrina de formatge
cremós.
-1 cull. de nata liquida.
-2 cull. de sucre.
-1 cull. de Cointreau o Gran
Marnier.
-1 taronja.
Batre el sucre amb els ous
fins que faci relleu.
Ratllar les pastanagues.
Incorporar l’ametlla en pols,
la farina amb el llevat, les pastanagues ratllades i la canyella i el gingebre.
De les espècies no he posat
quantitat ja que va a gustos. Jo hi vaig posar una cull de café de cada
espècie.
Untem un motlle amb mantega i
pisem la barreja i coure al forn a 180º durant uns 40 min.
Quan es cuit deixem refredar
en una reixeta.
Per fer el frosting hem de
barrejar el formatge cremós amb la nata i el sucre. Afegim el licor i ja ho
podem escampar per sobre del pastis.
Ratllem la pell de la taronja
per sobre i ja esta llest per menjar!!
Si feu servir una farina
sense gluten, teniu un pastis apte per celíacs.
Espero que us agradi
i…..Caprofiti !!!!
14 comentaris:
Te una pinta genial Gemma!! ;)
Gemma, es pot substituir la gasosa per gelatina neutra??
Què he dit???gelatina?? uf! la ventada d'avui fa escarafalls! vull dir llevat Royal? i quina quantitat.
Molt bo!!! amb pastanaga queda molt suau i la cobertura ha de ser boníssim!!!
M'encanta el pastís de pastanaga! i amb aquest frosting segur que està encar a més bo, t'ha quedat perfecte!
M'agrada la teva recepta sense necesitat de possar mantega a la masa ni al frosting.
Petons.
Molt bo!!!!!
Te una pinta, hummm
M'agrada l'idea de la cobertura.
Petons
El tenim a pendents des de fa molt i només ho recordem quan el tornem a veure a algú. A veure si ens hi posem ja, té una bona pinta!!!
Petons
No m'estranya que tingui èxit, Gemma, té una pinta que te mueres!! Petons
ufff quina pintassa tremenda!!! i a sobre li has posat atmetlla!! aixo si, el toc del frosting li va com anell al dit! ni pintat! petons
Helena:
Gracies...!!!
Cristina:
Es que jo no utilitzo llevat Royal per el tema gluten. Però crec que no hi ha cap problema. Es questió de fer el càlcul de proporció farina-llevat...
Marylou:
Si que queda molt suau...
Eva:
Dons si t'agrada el pastis de pastanaga, aquest t'encantarà!!
Ana:
Per això m'agrada aquesta recepta...
Isabel:
Queda molt suau...
Marina:
I el gust també esta que te mueres...jaja
Catieu:
Es perfecta per fer amb l'Annie...
Roser:
El gustet de taronja del frosting queda boníssim!!
És bonís sim i el puntet de gingebre i canyella el fa especial!
Nosaltres sempre el fem sense el frosting.
PTNTS
Dolça
Publica un comentari a l'entrada