Avui una recepta
dolça, que fa dies que no en publico cap!!
A la darrera fira
BCNCAKE vaig fer un gran descobriment.
La marca DAYELET te
diferents preparats sense gluten, sense lactosa i sense sucre.
Vaig comprar una
farina preparada sense gluten i, us puc assegurar que es de les millors que he provat. He fet
diferents pastissos i no es nota la diferencia amb els fets amb farina normal.
Aquest braç de gitano
el vaig fer dies enrere que venien uns bons amics a sopar i el vaig improvisar
la mateixa tarda que venien.
Varen quedar molt
parats quan van saber que era sense gluten!!
Anem al tema.
Ingredients:
-3 ous M (a
temperatura ambient)
-100 grs. de sucre.
-100 grs. de farina
sense gluten DAYELET.
Per fer la trufa:
-1//2 l. de nata per
muntar.
-50 grs. de sucre.
-Uns 50 grs. de cacau
amarg en pols.
Per decorar:
-En aquest cas, unes
margarides comestibles i boletes de color verd.
Batre els ous amb el
sucre, amb barnilles elèctriques, fins que faci relleu. Afegir la farina tamisada
i remenar amb moviments envoltants amb barnilla manual.
Disposar en una safata
de forn un full de paper vegetal.
Per disposar la barreja jo utilitzo una mànega
pastissera i així l’escampo uniformement. També es pot fer escampant amb una espàtula
perquè quedi uniforme.
Coure al forn a 180º
uns 10 min.
Quan el traiem del
forn el posem sobre un drap humit i traiem el paper. Enrotllem i reservem fins
que es refredi.
Mentre fem la trufa.
Muntem la nata. A mig muntar afegim el sucre.
Quan esta quasi
muntada afegim el cacau tamisat. En aquest moment batre manualment fins que s’incorpora be el cacau.
Ja podem farcir el
braç de gitano. En aquest cas també el vaig recobrir tot de trufa.
Es decora al gust de
cada un i a la nevera fins al moment de servir.
Una altre presentació |
Amb una copeta de cava
ben fresqueta son unes postres fantàstiques!!
Espero que us agradi
i…..Caprofiti !!!!
Aprofito per dir-vos
que al lateral del bloc teniu la versió digital de l’últim nº de la revista TRAZAS
d’intoleràncies alimentàries.
15 comentaris:
Si no es van adonar de que era farina sense gluten vol dir que es molt bona i també que ets una bona cuinera-pastissera.
Un bon farciment amb trufa, es dels que més fans té.
Petons.
T'han quedat prefectes i més si no van notar la diferencia.
Petons
Delicious!
Amb gluten o sense, fa una pinta boníssima!!
Petons!
Aquest braç es menja sense ganes Gemma.
Una abraçada,
Nani
Per cert, ho vaig dient perquè molts no s'han assebentat de que fem una trobada a Tarragona el 22 de febrer. És obert a qui vulgui venir. Vindràs?
http://lacuinavioleta.blogspot.com.es/p/open.html
oohh quina pinta noia!! perque no soc massa de trufa que sino...sencer!!! quina ganaaa petons
El braç de gitano sempre se'm resisteix!! L'he provat varies vegades i res tu! Aviam si ho aconsegueixo!
te habia comentado esta entrada y veo que no estoy, a saber que hice jaja
Te decia que dos brazos tremendos y estoy seguro que no se nota nada que son sin gluten porque estan muy bien hechos.
petons
No hi i faria ningun lleig a aquest braç.
Es tentador, tant el braç com la copeta de cava fresquet.
Petons
Tenen una pinta deliciosa i si a més no es nota que la farina és sense gluten, millor! Hi ha productes sense gluten que no donen massa bon resultat...
Què bé, està molt be saber-ho, tinc un familiar celíac i ara provaré amb aquesta marca, em pots dir on la puc comprar???
He llegit el teu comentari a la meva publicació dels croissants, m,alegra que t,hagin agradat tant. Les que som de Barcelona i rodalies podríem fer una trobada i anar a prendre un café, encara no he conegut cap blogger dels que m,escric i hem faria gràcia.
Que passis un bon diumenge!
Fins aviat.
*Pilar*
Les dues presentacions són molt boniques.. que bons!!
Anna:
Gràcies per el "piropo"...
Quima:
Dons no, no es nota...
Marina:
Gràcies guapa.
Victor:
Si que esta bo,si...
Nani:
Si que pasa com si rs...
Roser:
Dons de nata que també es molt bó...!!!
Laia:
Es qüestió de pràctica...a fer-ne molts !!!
Miquel:
Els dos han quedat molt bons...però per mi, millor el de trufa...jeje
Isabel:
Una bona combinació...cava i trufa...
Anna:
Si que ni ha que no valen res però amb aquesta farina he fet una bona troballa...
Pilar:
La adreça de la farina es Dayelet.com
Es la mes semblant a la normal que he provat.
Lo de fer una trobada, quan vulguis...
Anna:
Bonissims...
Publica un comentari a l'entrada