Primer de tot Bon Any
a tothom!!!!
Ja han passat les
festes nadalenques i tot el que comporta….compres, hores de cuinar,i llargs
àpats amb la família i els amics…
Poc a poc tot torna a la normalitat i un dels propòsits
del Nou Any es portar el blog una mica al dia….a veure si ho aconsegueixo..jejeComençarem l’any amb una recepta de la Conxita del Casal.
Un plat de festa i un
dels que he fet aquets dies i ha agradat molt…
Es un plat que es pot
tenir fet del dia abans, i quan tens colla a menjar va molt be fer coses que es
poden fer amb antel.lació…
Anem al tema.
Ingredients:
-2 porros.-300 grs. de cues de gamba.
-4 ous.
-200 grs. de llet evaporada.
-100cc. de vi blanc
-25 grs. de Maizena.
-2 alls.
-Julivert.
-Oli, sal i pebre.
-Pa ratllat.
-Amanida variada i tomàquets cirerol (per decorar).
Tallar els porros en
juliana i estofar-los amb una mica d’oli. Quan estiguin a la meitat de la cocció
afegir el vi blanc i deixar reduir.
Batre els ous amb la
llet.
Saltejar les cues de
gamba amb l’all i el julivert. En reservem unes quantes per decorar.
Untar un motlle
rectangular amb mantega i disposar un paper vegetal al fons i espolsar una mica
de pa ratllat.
Barrejar la crema
d’ous amb els porros, les gambes i la maicena.
Coure al forn a 180º
durant uns 40 min.
Quan esta fred, treure
del motlle i servir acompanyat de l’amanida i els tomàquets cirerols.
També el podem servir
tallat i decorat amb la resta de gambes i els tomàquets cirerols.
Es un plat que es pot
menjar fred o tebi…esta bo de qualsevol de les maneres!!!
Espero que us agradi
i…..Caprofiti !!!!!
14 comentaris:
Un plat de festes bonissim
Bon Any Gemma!
Aquests pastissos salats van molt bé a l'hora de juntar-se molta gent a taula.
Amb els porros i gambes té un sabor suau molt bo.
Petons.
M'agraden els quiches i algun dels típics he fet. Aquest amb els porros, pot ser molt bo.
Com diuen més amunt, són plats que va bé tenir preparats per quan et ve gent i omplem la taula.
Bon 2014!!
ha de ser ben bo, Gemma! Els porros funcionen molt bé, amb gambes. Petons!
Que tenen els porros, que s'adapten a molts plats.
Aquest pastís salat, em sembla bonissim i sobre tot per quedar bé un día de festa.
Bon any Gemma!!
Petons
Bon any! A veure si es veritat que treus més el nas per aquí! Aquest pastissos agraden a quasi tothom! Amb porros, deliciós!
Bon any guapíssima!
Aquests pastís segur que triomfa, i això de tenir-lo preparat amb antelació el fa ideal pels dies que tens molta gent
Un petonarro
Sandra
Aquest pastis esta dient mengem
Petons
Els porros donen un gust molt especial i bo tot i que hi ha que només els posa al brou, però se'l pot traure molt partit!! Un pastís boníssim!
M'eagraden molt aquest tipus de pastisos fets al forn. Va super bé per quan tens convidats, ja que et treuen molta feina. Aquest de gambes ha de ser mot bo.
Petons
Hola Gemma,
Molt bon any per a tu també.
M'agraden molt aquest pastissos.
Una salutació :)
Un pastís molt bo i ben saludable!!
Bon any Gemma.
Requetebó!!
Jo no ne fet mai,peró si menjat!!
Una recepta pendent que tinc!!
Un petó.
http://cuinanatura.blogspot.com.es/
Moltes gràcies a tots per els vostres comentaris!!!
Publica un comentari a l'entrada