dissabte, 3 de maig del 2014

PASTIS DE XOCOLATA I GERDS....200 ENTRADES!!


Quan vaig publicar la entrada anterior em vaig adonar que era la entrada 200 del bloc.

Tres anys de bloc, 200 entrades….sembla impossible!!

I que millor per celebrar tot plegat que amb un pastis. I de xocolata…i boníssim…!!!
Es un pastís que he fet altres vegades i com porta farina d’ametlla, el podem menjar tots sense problemes.
Anem al tema.



Ingredients:
-200 grs. de mantega.
-250 grs. de xocolata (64% de cacau)
-5 ous.
-250 grs. de sucre.
-125 grs. d’ametlla en pols.
-4 cull. soperes de maizena.
-1 paquet de gerds naturals.

Per la cobertura:
-200 grs. de xocolata per fondre.
-200 ml. de nata líquida.

Desfer el xocolata i la mantega al micro. Fer-ho en trams de 30 segons. Treure del micro, remenar i tornar a posar.
Barrejar amb el sucre, incorporar els rovells d’ou, d’un en un. Incorporar l’ametlla en
pols i la maicena.
Muntar les clares a punt de neu i afegir a la mescla de xocolata.
Untar  un motlle rodó, dels que es poden desemmotllar amb mantega. Posar un paper vegetal al fons. Omplir amb la mescla i coure al forn a 180º durant uns 30 min.
Desemmotllar i deixar refredar.
A part posar la nata en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull treure del foc i afegir el xocolata. Remenar fins que quedi cremós.
Quan el pastis estigui fred, cobrir amb la ganaxé i decorar amb els gerds.

Jo faig el pap de pessic el dia abans i el cobreixo amb la ganaxé el mateix dia, així no el poso a la nevera i, per el meu gust, queda mes bé.

Es una recepta de la Conxita del Casal.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

 

 

 

 

15 comentaris:

MaryLou ha dit...

Amb xocolata ho podem celebrar tot, oi? Un passtís preciós!!
Felicitats i molts petonets!!

QUIMA ha dit...

Un pastis molt adient per celebrar les 200 entrades. Esperem que en siguen moltes més.
Petons

trifasic de baileys ha dit...

oleeee!! felicitats pel numero d'entrades i per la meravella de pastís que ens mostres!! petons

Cristina ha dit...

Tot el que porta xoco...èxit assegurat. Em pensava que eren cireretes de l´arboç.

La cuina de la Isabel ha dit...

Un pastis dels que m'agraden, a mes el contrast amb els gerds, genial!!!
Felicitats per els 200, jejejeje.
S'entent 200 entrades.....
Petonets guapa

Tapa't de tapes ha dit...

Felicitats, Gemma!! Un pastís deliciós per aquest aniversari de 200... i ara... a seguir sumant! Petonets.

Montse de Sants ha dit...

Quin pastís més bonic i quina feinada 200 entrades! Felicitats noia i a seguir deleitant-nos amb aquestes coses tan bones que prepares. Ja ho dic jo...ets la repostera number one de Sants! Petons

GEMMA ha dit...

Mary lou:
La xocolata es ideal per celebrar!!!

Quima:
Moltes gracies Quima.

Roser:
Gracies Roser.

GEMMA ha dit...

Cristina:
Son gerds...però super grans!!!

Isabel:
Es que xocolata i gerds casen de maravella!!
Ostres...200 anys seria massa...jaja

Marina:
Dons espero que moltes entrades mes!!!

GEMMA ha dit...

Montse:
Em faras sortir els colors!!!
Moltes gràcies per el teu comentari..

Teresa ha dit...

Un bon pastís de celebració! felicitats per la feina feta! 200 receptes avalen aquesta feina! bona setmana!

Fem un mos ha dit...

Felicitats per aquests 3 anys i per les bones receptes que ens has passat.
Un pastis fantàstic com tot el que fas.
Petons

Margarida ha dit...

Un bon pastís per a una celebració tan especial!!!!! De mica en mica s'omple la pica, i de mica en mica ens has obsequiat amb 200 entrades!!!!!! Tot un luxe!
Petons

GEMMA ha dit...

Gracies!!!

GEMMA ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.