Es tracta de triar una recepta del blog proposat cada mes i fer-la nosaltres.
Aquest mes el bloc triat es el de la Gemma de la cuina de casa.
Es un blog de referència, en quan a postres. Si seguiu les explicacions de la Gemma, les receptes no fallen mai!
Aquesta recepta esta publicada ja fa 6 anys, el 23/11/2008….
Jo la he fet en diverses vegades i de diferents mides. Em va cridar l’atenció desde el primer moment i a casa agrada molt.
Perdonareu les fotos però son de les mes antigues que tinc. Realment pensava que la tenia publicada!!!
Anem al tema.
-1 base de pasta brisa.
-800 ml. de llet.
-200ml. de nata líquida.
-180 grs . de sucre.
-100 gr. de Maizena.
-2 ous sencers i 1 rovell.
-1 branca de canyella.
-10 ml. d’essència de vainilla.
-Ametlles filetejades per decorar.
Estirem la pasta brisa dins d’un motlle desemmotllable i la coem al forn a
180º uns 10 min. A sobre hi posarem cigrons secs perquè no agafi volum. Passat
el temps, traiem del forn i reservem.
Mentre prepararem la crema pastissera.Escalfem la nata i la llet, reservant un got de llet,amb el sucre i la canyella, en un cassó al foc. En el got de llet que em reservat dissolem la maicena i afegim els ous i la vainilla. Barregem be.
Quan la llet del cassó bulli traiem la branca de canyella i ho aboquem sobre la mescla d’ous. Tornem a posar al foc i remenem fins que s’espesseixi.
Aboquem la crema dins el motlle, repartim les ametlles laminades per tota la superfície i coem al forn a 180º uns 45 min.
Deixar refredar dins del forn i un cop fred desemmotllar i reservar a la nevera fins al moment de servir. Decorem amb sucre glaç.
Si encara no heu fet mai aquest flam pastisser, us el recomano!!
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!
Mercè, espero i dessitjo que tinguis molt d'èxit amb la teva iniciativa!!
15 comentaris:
ueeeeeeeeeeeeeeeeeee! Moltes gràcies per participar!!!! Quina il·lu :)
Aquest pastís el vaig tastar per primer cop a França, allà és molt tradicional.
Tan fàcil de fer i taaaaan bo!!
El format individual en tartaletes m'encanta, queden super maques.
Una abraçada!
Moltes gracies Gemma...el trobo boníssim i com tu dius, molt fàcil de fer!!
Muy bueno y facil y un merecido homenaje a la gran Gemma.
Bona setmana
Què bo!!! avui salivarem tot el dia amb aquestes propostes tant bones i dolces !!! bona setmana!
QUINA IL.LUSIÓ!, està clar, com molt bé dius, que si segueixes les explicacions tal i com diu la Gemma al seu blog, no hi ha marge d'error!, èxit segur!. Gràcies per participar Gemma!
Aquesta també és molt bona!!! mare meva quina tria hem fet entre tots! i t'ha quedat preciosa!!!
Petonets
Ja recordo que em vas dir que l´havies fet...! El tornaria a fer. Petons.
Aquest flam pastisser ha d’estar boníssim i la presentació espectacular Umm
Petons
Unes postres de diumenge i ben bones.
Petons.
No m'estranya que a casa triomfin...tenen una pinta tremenda i el format individual és perfecte!
La Gemma va ser una de les primeres blogueres que vaig seguir, i si, totes les receptes són un exit!! aquest encara no l'he tastat, potser perquè em sembla massa pesat, pero algun dia sera la primera vegada, no? petons
M'encanten les versions individuals de les postres! Aquesta t'ha quedat genial! Vaig apuntant idees per Nadal, jo! Una abraçada retallsdecuina.cat
Em sembla que plego de visitar els blogs.
No paro de fer salivera.
La Mercè que escull un blogs dolç.
La setmana que be, els panellets.
Desprès Nadal.
Ja podem començar a fer guardiola per comprar roba 2 talles mes grans.
Sort que al Gener fan rebaixes.
Això es massa!!!!!!!!
aisss... quan veig tanta llet i nata... :)
Es que jo sempre presumeixo de que menjo de tot (però de tot de tot) i l'única cosa que no prenc és llet, tot i que si em tingués que prendre, no faria cap pataleta...
Salutacions!!
Gracies a tots per els vostres comentaris...
Publica un comentari a l'entrada