Quan el germà d’una molt bona amiga em va
regalar, recent pescada, una tonyina de 2 kilos, el primer que vaig pensar es a
fer-la en conserva amb oli.
No n’havia fet mai i aquesta era la
oportunitat!
La recepta la tenia de la Conxita del Casal
i sabia segur que seria un èxit!Ja fa dos mesos que la tinc guardada al rebost i aviat serà el moment de provar-la. Espero que els hi agradi molt, als de casa!!!
Anem al tema.
Ingredients:
-1 tonyina de 2 o 3 kg.
-100 grs. de sal per cada kg de peix net.
-1 fulla de llorer.
-Oli d’oliva.
-Pots de vidre esterilitzats.
Netejar d’espines i tallar en dos trossos la tonyina. En una olla posar la tonyina amb la sal i la fulla de llorer. Coure 30 min., des de que arrenqui el bull.
Refredar i deixar a la nevera 24 hores.
Un cop estigui reposat, separa el peix a lloms polits, sense pell. Omplim els pots, apretar be i omplir amb oli. Tapar els pots i coure a bany maria, 25 min.
Deixar refredar una mica els pots i després retirar-los i deixar que es refredin.
Guardar en un lloc fosc i fresc uns 2 mesos.
Properament, alguna recepta amb aquesta tonyina...
Espero que us agradi i…..Caprofiti!!!!!
13 comentaris:
bonissim, quina recepta original per mi i desconeguda.
Una vegada vaig fer bonito en conserva.
Es bastant laboriós per el temps que has de deixar
entre un pas i el altre. Però val la pena.
Petons
Espero que et sigui util Lolines
A mi em feia molta il.lusió de fer-ne Isabel. I el que tu dius, el resultat val molt la pena!
És boníssima , a casa des de l'any passat en fem!!!
Ptnts
Dolça
Quin regalasso!!! De ben segur que el gaudireu moltíssim! Aquests pots tenen una pinta....mmmmm....
Petons,
Olga
Si queda bo, tindre que repetir, Gloria!
Que et regalin una tonyina recent pescada es un verdader luxe, Olga.
uau, una tonyina de 2kg, això sí que és un bon regal!!!
Segur que t'ha quedat boníssima!
Hola Gemma. Me llamo María José y soy amiga de Elvira. Encuentro muy interesante tu blog, por eso he puesto un enlace del tuyo en mi blog. Un beso , guapa.
Publica un comentari a l'entrada