Avui us ensenyo les culleretes que vaig fer per el
dinar d’Any Nou.
Amb unes cues de llagostins que vaig saltejar amb
all i julivert i decorat amb uns germinats, van quedar unes culleretes d’allò
mes bones.
Anem al tema.
Ingredients:
-1 salmó (quan mes gran millor, encara que només
en comprem un tros)
-Barreja de 4 pebres, en gra. (Negra, verda, rosa
i jamaicana)
-Sal i sucre, en la mateixa proporció.
-Anet fresc.
-Un got de xupito, de ginebre.
Per fer les culleretes:
-Unes cues de llagostins.
-All i julivert.
-Germinats de ceba tendre.
Fem que ens tallin el salmó en dos filets i li traiem
be les espines.
Barregem la sal i el sucre, en la mateixa
proporció.
En una safata posem una part de la barreja de sal
i sucre i un filet de salmó, amb la pell cap per avall, i a sobre posem la
barreja de les 4 pebres. A sobre espolsem l'anet i la ginebra.
Posem l'altre filet de salmó, també espolsat amb
anet, amb la pell cap per amunt. Ha de quedar com un entrepà. Ho acabem de cobrir
amb la resta de la sal i el sucre.
Ho tapem amb un plàstic transparent i amb un pes a
sobre, ho deixem macerar 24 hores. No cal posar-ho a la nevera, si no es vol.
Jo, a la meitat de temps, li dono la volta al
salmó.
Passat el temps, netegem amb les mans la restes de
les pebres i, molt ràpidament, sota un raig fluix d'aigua, rentem els filets.
Els assequem molt bé amb paper absorbent.
Amb unes 4 fulles de paper de cuina untades amb
oli, les passem per tot el filet, primer per la carn i després per la pell.
Dura uns 10 dies a la nevera o si ho preferim, ho
podem congelar sense cap problema.
Per muntar la cullereta, tallem unes tires de
salmó a taquets. Amanim amb un raig d’oli d’oliva verge , a sobre posem un llagostí
i per decorar un grapat de germinats de ceba tendre.
Espectacular!!!
Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!
7 comentaris:
que bo!! jo no l'he marinat mai, però si que l'he tastat marinat d'uns amics i queda molt bé! a veure si algun dia m'animo perquè no surto del salmó a la planxa jo! petons
Una mossegada deliciosa!! i ben presentada!!
Molt bona pinta!!!
Roser:
Es molt fàcil de fer i sempre va be tenir-ne preparat!
Teresa:
Gràcies Teresa...i si que esta molt bo!!
M.Jose:
Bona pinta i bon sabor!!
Gràcies per el comentari
Quina presentació més maca! M'encanta el salmó de totes les maneres, però marinat és especialment deliciós! M'apunto la recepta! Una abraçada!
Publica un comentari a l'entrada