dissabte, 17 de setembre del 2016

TOMÀQUETS FARCITS

Poc a poc anem tornant a la rutina.
La veritat es que aquest estiu he procurat desconnectar del tema culinari al màxim. Això no vol dir que no hagi cuinat, perquè, com alguns sabeu, la meva vida ha donat un canvi important.
Per circumstàncies de la vida, ara soc jo la que faré les classes de cuina del Casal d’Hostafrancs.
Podeu imaginar la feinada a preparar tot el temari de receptes!! Espero estar a la altura de la Conxita. 
Entre això i que un dels regalets dels meus 50 anys va ser un fantàstic Mac (que m’ha costat una mica enganxar-hi el “truquillo”), he trigat una mica a publicar.
Per començar la temporada uns tomàquets farcits al gust dels de casa meva.
Anem al tema.

Ingredients:
-4 tomàquets cor de bou.
-Arròs llarg.
-Unes cues de gamba.
-Escarola.
-Nabius.
-Reducció de vinagre de Mòdena.

Bullim l’arròs i el deixem refredar en un colador.
Obrim els tomàquets per la part de dalt. Traiem tota la carn del tomàquet, la tallem a trossets  i la reservem. Saltem les cues de gamba en una paella amb una mica d’all i julivert. Reservem.
En un bol barregem l’arròs, la carn del tomàquet i les gambes. Amanim amb una mica d’oli i rectifiquem de sal. Remenem per que s’integrin els sabors.
Omplim els tomàquets i acompanyem el plat amb una mica d’escarola, uns nabius i amanit amb la reducció de Mòdena.
Es un plat senzill però no per això menys bo i admet el farcit que preferiu.



Espero que us agradi i….. Caprofiti!!!

8 comentaris:

Cristina ha dit...

Enhorabona!! Ja em diràs quin dies són els tallers i, així poder venir amb les blocaires de sempre!! No ho dubtis. Els tomàquets de tota la vida...farcidets...boníssims.

La cuina de la Isabel ha dit...

Gemma benvinguda altre vegada, desprès de les vacances!!!
M'alegro de la teva nova activitat.
Es una activitat molt xula, feina per preparar les receptes, però veuràs que et compensa.
Per a mi, el donar les classes de cuina al Centre Cívic, va ser una de les meves millors experiències. Ja ho comprovaràs.
Petons i felicitats

Conxita ha dit...

Et desitjo molta sort amb les classes de cuina i que gaudeixis mot fent-les. I no pateixis que segur que estaràs a l'alçada, només s'ha de mirar el teu blog i ja es veu que tot anira fantàstic.
Un petonet i felicitats

GEMMA ha dit...

Cristina:
Les classes son de tots els dimarts.
Si organitze'm algun taller monografic, t'aviso per si t'interesa.

GEMMA ha dit...

Isabel:
Gracies. Es veritat que dona feina preparar el curs pero crec que ho disfrutare molt, com tu dius.

GEMMA ha dit...

Conxita:
Gracies per les teves paraules d'ànims!
Aniré informant!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Ooooiiiixxxx....què bons! Molt bons!
Ah! I...enhorabona per la teva activitat! Segur que anirà perfecte!
Petonets,
Olga

Mjsalla ha dit...

Felicitat Gemma!!! segur que ho faràs molt, molt bé. La recepte que ens portes està perfecte per aquets dies que no són ni estiu ni tardor. Ànims guapa i petonets.