diumenge, 19 de juny del 2011

BESCUIT DE XOCOLATA I TARONJA



Avui he fet unes postres que, fa molt de temps, vaig veure al blog de la Mercè, Cuina per llaminers. Es un blog que m’encanta i si no el coneixeu, espero que el visiteu  aviat, que val la pena.
Es un bescuit que be de gust tant per esmorzar, com per berenar ( o cada vegada que passes per la cuina…jaja)
La recepta la he copiat tal com  la va publicar la Mercè, ja que queda molt be i no hi he variat res.
A casa el fem sovint, ja que agrada molt a tots.

Anem al tema.

Ingredients:
  • 125 g de mantega a punt de pomada
  • 125 g d'oli de girasol
  • 275 g de farina
  • 250 g de sucre
  • 6 ous
  • una cullerada petita de llevat en pols (tipus Royal)
  • 75 g de xocolata negra
  • ratlladura d'una taronja
Preparació:
Quan el treiem del forn, abans de servir-ho....
Es preescalfa el forn a 180ºC (350ºF).
Es barreja la mantega amb el sucre fins que quedi integrat.
A continuació, s'afegeixen els rovells d'ou d'un en un tot batent per tal que s'incorporin bé. S'afegeix l'oli, el llevat i la farina tamisada, barrejant-ho bé. Es munten les clares a punt de neu i s'afegeixen a la mescla tot remenant suaument per tal que no s'abaixin.
Es divideix la mescla en dues porcions: en una s'hi incorpora la xocolata, prèviament desfeta; i a l'altra, s'hi barreja la ratlladura de la taronja.
S'agafa un motlle de plum-cake i s'unta amb mantega. I es van fent capes de les dues masses: primer una capa de la massa amb taronja i a sobre una de xocolata i així anar fent.
Es cou al forn durant 40-50 minuts (fins que l'escuradents surti net). Es deixa refredar amb el forn apagat i la porta entreoberta i quan s'hagi refredat una mica, es retira del motlle i s'acaba de deixar refredar sobre una reixeta.
A punt d'esmorzar.......



Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

16 comentaris:

Joaquina ha dit...

Un bon pa de pessic, lleuger i esponjos, ho haureu gaudit de valent. Que bó !!!!!Petons,

Cristina ha dit...

Una de les combinacions més exquisides que hi ha xocolata i taronja...Has esmorzat bé, oi?

ISABEL ha dit...

Hola santsesca.
Estic d'acord amb tu en quan al blog de Cuina per llaminers, es un dels meus preferits.
T'ha quedad un trosset....
No se si saps que soc xoco adicta, tot el que du xoco i a mes taronja. Hummm....
Petons

trifasic de baileys ha dit...

carai, quina bona pinta té aquest bescuit no??? la barreja xocolata i taronja m'agrada molt, casen molt bé!!! apuntat! petonets

GEMMA ha dit...

Joaquina:
Si que n'hem gaudit,si

Cristina:
A mi m'encanta la combinacio de sabors

Isabel:
Dons has fet tard,ja s'ha acabat!!! Son uns trepas, a casa

Roser:

per mi, una de les millors combinacions

mercè ha dit...

Aquest biscuits de dos colors queden molt atractius, i evidentment, com bé dius, a l'hora que un vulgui!.Una abraçada!

Tere ha dit...

Gemma que rico¡¡¡ me encanta la combinación de sabores y colores. Un fuerte abrazo, Teresa

Miquel ha dit...

molt bon bescuit per gaudit todos
peto
miquel

La cuina de l'Eri ha dit...

Si que és d'aquells que passes per a la cuina i no pots evitar agafar-ne un trosset.. La combinació de la xocolata i la taronja és exquisida!! PEtonets

trifasic de baileys ha dit...

Gemma, he vist al fogons de la bordeta que has dit que t'acabes de comprar una màquina de fer gelats, jo fa temps que en busco una. on l'has comprat?? i què t'ha costat?? petonets i mercii

GEMMA ha dit...

Mercè:
Entren a qualsevol hora...

Teresa:
Queda muy bueno...

Miquel:
Si que hen gaudim tots..

Eri:
Es un bescuit per pecar,jaja....

Roser:
Ja t'he deixat un comentari al teu blog..

Anònim ha dit...

Home, és que recepta de la Mercè mai falla!! Tot el que hem provat sempre ha sortit fantàstica! Aquest bescuit ha de ser una passada de bo!
Petonets
Sandra

Judith ha dit...

que maco t'ha quedat Gemma!!! un bescuit fantàstic! em guardo la recepta. Petonets

Gemma ha dit...

M'encanten aquestes coques marbrejades, queden precioses! I molt bones, per esmorzar amb el cafè amb llet són delicioses ;)

No tot són postres ha dit...

És boníssim, veritat?
Ja ho dius bé, ja, el Cuina per a llaminers és un bon bloc de capçalera!!
PTNTS
Dolça

GEMMA ha dit...

Sandra:
Jo n'he fet varies de la Mercèi si que sempre surten be.

Judith:
A veyre si la fas, t'encantará.

Gemma:
A mi també m'encanten per esmorzar...

Dolça:
Si que es èxit segur,si..