diumenge, 5 de juny del 2011

GASPATXO DE TOMAQUET I SINDRIA AMB DAUS DE MORTADELA I CRUIXENT DE PERNIL.

Avui us presento una recepta ben fresqueta i fàcil de fer, de la Conxita del Casal.
Es un gaspatxo que incorpora la síndria que es una fruita d’estiu, que a mi m’agrada molt, i amb els daus de mortadela li dona un toc diferent. Als  “puristes”  del gaspatxo, potser no els hi acaba de fer el pes, però si el proveu, ja veureu que també es digne de tenir en comte.
Aprofito aquesta entrada per comentar-vos que participo en el sorteig de El raconet de la meva cuina que celebra les seves 3000 entrades!!
Si voleu participar, entreu al logo que hi ha al lateral del blog i seguiu les instruccions. Es molt fàcil.

Anem al tema.

Ingredients:
500 gr. de síndria.
4 tomàquets madurs.
1 /2  pebrot vermell.
1 /2 cogombre.
Unes fulles de basilisc.
1 ceba tendre.
Vinagre de xerès.
Oli d’oliva.
Sal i pebre.
100 gr. de mortadela.
100 gr. de pernil serrano.

Pelar els tomàquets, tallar la ceba, el cogombre, el pebrot i la síndria.
Triturar amb  el túrmix junt amb les fulles de basilisc i afegir el vinagre, l’oli,la sal i el pebre.
Tallar la mortadela a daus, fregir el pernil, tallat a tires, fins que estigui cruixent. Servir en un got amb els daus de mortadela, el cruixent de pernil i unes fulles de basilisc.
Servir ben fred.

Espero que us agradi i ….. Caprofiti !!!!

19 comentaris:

Tere ha dit...

Muy fresquito y rico, ideal para el calor que nos acecha¡¡ Un fuerte abrazo, Teresa

Ricard Sampere ha dit...

Desde que ens hem "conegut" a través dels blocs respectius, ja veus que segueixo la teva pàgina...

I per exemple la recepta d'avui si que em vindria de gust...

El "problema" és que soc poc de dolç i en front de pastissos, no sé massa que dir.... I si digés "no m'agrada" quina poca solta pensaria la gent oi?.... :)).

I com jo tampoc soc edulcorat, no soc d'aquells que ja tenen el "copiar y pegar" en plan ... "uissss que rica y que pinta... me la apunto..."... :)).

Salut!!

trifasic de baileys ha dit...

Saps que tinc sindria i tomaquet a la nevera?? Avui ho provo sens falta, excepte el cogombre, no pels problemes que té actualment no, perquè l'odio!! no m'agrada gens!! Faré gaspatxo sense cogombre jajaj Petons!

Gemma ha dit...

A mi sí que m'agrada combinar el clàssic gaspatxo amb altres fruites com la síndira, les maduixes, les cireres... queda boníssim!

Miquel ha dit...

HAY CUANDO VENGA LA CALOR COMO CAERAN ESTOS GAZPACHITOS
MOLT BO
PETO
MIQUEL

Cristina ha dit...

Gemma, m´he aturat a llegit amb calma el títol de l´entrada...ara ja estic centrada en la recepta, je, je, je...M´agraden tots els ingredients i trobo que de cara a la calor pot servir com a primer plat o com un berenar.

Anònim ha dit...

A mi els gaspatxos amb diferents fruites em semblen una delícia!!! són tan reefrescants...
Petonets
Sandra

GEMMA ha dit...

Tere:
Si que va be per la calor...

Ricard:
Cap problema si no t'agrada el dolç, no comentis, pero espero que quan siguin salades, no t'oblidis de dir-ne alguna cosa, jaja.

Roser:
A mi tampoc m'agrada el cogombre, pero no el poses i llestos.

Gemma:
Jo tambe n'he fet amb maduixes i es ben bo.

Miquel:
Ja falta poc per començar amb els plats fresquets!!!

Cristina:
A mi tambe m'ha semblat molt llarg, pero es el que hi havia a la recepte,jaja. Jo ho faig quan fem una celebració tipus bufet.

Sandra:
Si que ho son de refrescants...

dolorss ha dit...

Això es te de tastar!!

Petons

Helena ha dit...

Gemma!!! però que bo!!!jajaja... tinc síndria a la nevera, així que per aquesta nit ja sé qué fer...=)
Petonarrus guapa!!

ISABEL ha dit...

Hola Gemma m'ha fet gracia fosis de Sants, jo també soc de Sants, he pasejat per el teu blog amb el teu permis....
Un gaspatxo molt fresquet i adient per aquest temps..
Una abraçada

Lily ha dit...

Guauu quin bon gazpatxo !!! No l'he fet mai a casa. amb el teu permís em porto la recepta.
He arribat al teu blog des del de la Tere i amb el teu permís em quedo per aquí llegint i com a seguidora.
Petonets

josep ha dit...

Gemma,
Un gaspatxo diferent, al qual no posarem cap resistència i segur que tastem ben aviat.
Una abraçada

La cuina de l'Eri ha dit...

Bravo!!!! Aquest a la pila de pendents que el meu marit li encantarà segur!!!!!!!!!!!! Petonets

GEMMA ha dit...

Dolors:
Benvinguda al meu blog.

Helena:
A que t'ha quedat be, el sopar?

Isabel:
Benvinguda al meu blog, ja hen som uns quants de Sants!!!

Lily:
Benvinguda al meu blog,ara aniré a xaferdejar per el teu...

Josep:
Si no l'has provat abans es culpa de la Gloria,eh......

Eri:
M'alegro que li agradi al teu marit i espero que a tu també....

Teresa ha dit...

Quin gaspatxo més original! no he provar de barrejar-lo amb fruita, s'haurà de provar!

Mercè ha dit...

Doncs jo prefereixo aquestes versions del gaspatxo!! Amb l'afegit de la síndria i el cruixent ha de ser boníssim!!
Petons!

GEMMA ha dit...

Teres:
Proveu i ja veurás que bó.

Merçé:
A mi també m'agraden mes amb fruites, els gaspatxos.

Carmen ha dit...

I tant que m'agrada, molt bo i molt fresc, perfecte per la calor que ha de venir!!!!!!
Petonets