Avui us porto una trena que vaig veure fer fa tems en un programa de televisió, no recordo si del Bruno Oteiza o la Eva Arguiñano…,la qüestió es que hem va agradar i ja l’he fet varies vegades .
Queda molt bo i es molt fàcil de fer. L’únic inconvenient, si es pot dir així, es que aquest tipus de trena, sempre queden millor fetes el mateix dia. Trobo que si no la pasta de full s’estova.
Jo, la pasta de full,no la he fet mai a casa. Utilitzo la del Lidl, que es econòmica i surt molt bona. També te una avantatge per fer aquestes trenes. Es rectangular i això facilita la feina…
Anem al tema
Ingredients:
1 làmina de pasta de full (Lidl)
1 poma reineta ( si no la trobeu, Golden )
8 o 10 gerds o maduixes.
2 cull.de sucre morè.
Canyella en pols.
1 ou.
Xocolata per fondre.
A la làmina de pasta de full, fer-li uns talls laterals.
Posem a sobre la poma pelada i tallada a làmines no molt fines. A sobre posem les maduixes o gerds. O espolsem amb sucre morè i canyella.
Tanquem la pasta de full fent una trena. Al blog de la Merçè, Destapant cassoles, es veu com fer-ho.
La pintem amb el rovell d’ou i o posem al forn a 180º durant uns 20 o 30min. Varia molt el tems de cocció, depenent del forn.
Desfem el xocolata al bany maría i quan es una mica freda, la trena, o decorem amb uns fils per sobre.
El farciment d’aquesta trena pot variar en funció dels vostres gustos, però si la proveu així, ja m’ho sabreu dir.
També dir-vos que ja hi ha pasta de full sense gluten, vol dir que els celíacs ja en poden gaudir d’aquets postres. Jo encara no he provat de fer res amb aquesta massa, però aviat caurà. Si que haig de dir que tinc a la nevera, pasta brisa sense gluten, per fer unes quiche, ja us explicaré com han quedat.
Espero que us agradi i…. Caprofiti !!!!
13 comentaris:
La pasta de full m'encanta, és un gran invent, et treu de qualsevol compromís amb molt poc temps. Aquesta trena és un versió nova per mi. La tindré en compte a la pròxima que hagi de portar postres a cada d'algú! petonets
Que rica¡¡¡ Ahora cogía un trozo y me lo comía bien a gustito¡ Un fuerte abrazo, Teresa
Són molt bones aquestes trenen a més se´ls hi pot donar molt de joc amb el farciment. Aquesta amb melmelada de gerds me la menjaria a qualsevol hora.
Roser:
Es un recurs fantastic...
Tere:
Si lo quieres, es tuyo.....
Cristina:
No es melmelada, sino trossets de gerds o maduixes,eh!
Si que es veritat,que passa be a qualsevol hora...
Ostres! jo no tinc cap Lidl aprop de casa sino m'anava de cap per que les que trobo són rodones.
A mi aquest tipus de postres m'encanten i t'ha quedat.. per llepar-se els dits.
petonets
Una combinació deliciosa: poma,gerds,canyella...Ja ho provaré. Completament dacord amb tú amb la pasta de full, la del Lidl és molt bona, econòmica i ideal per aquestes trenes que es poden farcir del que es vulgui...Has d'informar-nos bé d'aquestes masses sense gluten!, cada dia hi ha més persones que necessiten aquesta informació, i aquesta descoberta els pot ser fantàstica!. Una abraçada Gemma.
Jo també gasto la del lidl, és la que m'agrada més ;)
I és veritat que s'ha de fer al moment de menjar, però porta tan poca feina que es fa en un moment. Boníssima i molt ben presentada!
Eri:
Quan en trobis, pots comprar-ne unes quantes i congelar-les.
Jo ho faig, tot i tenir-ne un a prop.
Merçè:
Avui he probat de fer pasta brisa, per celíacs. Quan la provi la interesada, la publico i us explico.
Gemma:
Es el bo que te la pasta de full, que es fa en un moment i amb qualsevol cosa.
Guauuuuu Gemma que maravilla!
Precioso y viendo la receta muy rico.
queda muy bien la pasta hojaldre el relleno y en forma de trena mas
molt bo
peto
miquel
T'ha quedat una trena estupenda. Té tan bona pinta que segur que s'acaba el mateix dia i no has de patir perquè s'estovi la pasta!
Per cert, la pasta de full del LIDL és congelada?
Trini:
Si que queda muy buena, gracias por el comentario.
Miquel:Pasta de full= a èxit total..
La taula d'en Bernat:
Ja t'he contestat al teu blog.
Linda e com certeza deliciosa!!
Adorei sua cozinha, já sou seguidora...beijkas
Maisa
ondas de sabores
Publica un comentari a l'entrada