dissabte, 23 de juliol del 2011

SALMOREJO AMB XIPS D'ALBERGÍNIA

He de confessar que, en un principi, la proposta d’aquest mes de Memòries d’una cuinera, no tenia clar de fer-la.
A casa no ens agrada ni el gaspatxo ni, en un principi, el salmorejo. I dic en un principi  perquè  quan m’he decidit a fer-ne, ni que fos per la foto, resulta que ens ha agradat.
La recepta la vaig veure a un Lectures de cuina d’estiu i queda molt bo.

Anem al tema.

Ingredients:
750 gr. de tomàquets madurs.
2 dents d’all ( jo en vaig posar1)
250 gr. de molla de pa seca.
Vinagre de vi blanc.
2 ous.
1 / 2 got d’oli d’oliva verge.
1 albergínia.
Oli de girasol.
Farina.
Sal.

Posem a remullar la molla de pa en aigua freda. Bullim els ous durant uns 8 min., deixem refredar i pelem.
Fem un petit tall, en forma de creu,  a la base dels tomàquets i els escaldem durant 1 min. Els deixem refredar i els pelem i els tallem a trossets.
Col·loquem els tomàquets en el got de la batedora junt amb els alls pelats,l’oli, dues cullerades de vinagre, la molla de pa ben escorreguda i un polsim de sal.
Triturem tot fins  aconseguir una crema espessa i o reservem a la nevera.
Per fer els xips d’albergínia, rentem  i tallem a rodanxes molt fines, l’albergínia. Va molt bé, si en teniu, una mandolina.
La salem i la deixem escorre una estona perquè  deixi anar aigua.
La passem  per farina blanca i la fregim en l’oli de girasol, 1 min. per cada cantó. Les deixem escorre a sobre d’un paper de cuina, perquè  absorbeixi l’excés  d’oli.
Per servir, posar el salmorejo en un bol, decorat amb l’ou dur tallat a grills i una mica de julivert arrissat. Per acompanyar, els xips d’albergínia.


Nota: Els tomàquets son de l’hort que ja us vaig ensenyar i el julivert arrissat, del meu racó de les espècies.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

19 comentaris:

el taller de cuina ha dit...

Els gustos canvien Gemma!! Trobo que les esbergínies han de quedar molt bé amb el salmorejo. a mi també m'agrada molt amb bacallà fumat.
Petonets!

trifasic de baileys ha dit...

Jo no sóc de fregits però l'albergínia fregida em perd!! m'encanta! ideal per acompanyar aquest salmorejo tan deliciós que t'ha quedat! petons

Kui_Netes ha dit...

Hola Gemma,
M'encanta la teva proposta; a mi m'agrada molt el salmorejo i la albergínia.
La combinació d¡ambdós em sembla genial.
Bon diumenge.
:)

MaryLou ha dit...

A nosaltres sí que ens agrada!! molt bona idea acompanyar-ho amb les albergínies xips!!!
Petonets

Glòria ha dit...

Jo el vaig descobrir a Còrdova i de tant en tant en faig. M'apunto l'acompanyament dels xips d'albergínia, per variar el d'ou dur i pernil que faig jo.

Cristina ha dit...

Com la Glòria, jo el vaig descobrir a Còrdova i aquest mes de març passat i no m´acaba de fer el pes. La teva proposta amb el teu xips seria per a mi un bon reclam per tornar a menjar-ne.
Prefereixo el gaspatxo.

GEMMA ha dit...

Alba:
A mi el bacallà m'encanta, tindré que provar-ho...

Roser:
pensa que al ser oli de girasol i deixar-ho escorre, no queda gens greixós.

Kui-netes:
Si t'agrada la combinació dels dos ingredients principals, t'agradarà aquest plat...

MaryLou:
Espero que aprofitis la idea...

GEMMA ha dit...

Glòria:
Quina alegría veure't per aqui.... Jaja
les albergínies estan moltmbones...

Cristina:
Si t'agrada mes el gaspatxo, suposo que l'acompanyament el pots fer igual, no?

Montse de Sants ha dit...

Ja t'ho deia jo...tot és provar-ho!! Amb aquest color tan bonic i la idea boníssima dels xips d'albergínia ja m'has fet ganes de provar-lo! Fa molt temps que no en faig, la teva recepta em servirà de guia. Molts petonets Gemma (ja veus que no m'he pogut resistir...tinc una connexió a trompicons, algun cop d'ull podré fer de tant en tant!!) Bon estiu.

GEMMA ha dit...

Montse:
Moltes gracies per aprofitar el rampell de conexió per fer-me una visita.
Els d'aqui seuim treballant....

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Penso que si que ha de quedar ben bo perquè les albergínies per a mi són delicioses i van bé amb tot!! petonets

Miquel ha dit...

Gemma a mi me encanta tanto el salmonejo como el gazpacho.Te ha quedado muy bien este salmorejo y me ha encantado el acompañamienmto estas chips de berenjena me gustan mucho, me alegro que ahora ya te guste el salmorejo
bona setmana
peto
miquel

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Jo també el vaig tastar a Còrdova per primera vegada i em va agradar molt. No és un plat que faci sovint però de tant en tant si! Amb aquest xips li dona molt de "glamour" així que apuntat queda per a la propera vegades. Gràcies.
petonets maca!

Judith ha dit...

quina bona pinta! el toc de les xips és fantàsctic!!!! moltíssimes gràcies per particpar!!! petonets

Neus ha dit...

M¡agrada l'idea de les xips.
Petons

La Taula d'en Bernat ha dit...

Valen la pena aquests reptes culinaris per descobrir nous sabors que, sense saber-ho, ens acaben conquistant! Visca el salmorejo i el gaspatxo!!!

Petonets!
Anna

Anònim ha dit...

Has fet molt bé d'animar-te! a casa som fanàtics del salmorejo, el provarem a l'albergínia que hi ha de quedar genial!
Petonets
Sandra

GEMMA ha dit...

Mª Jose,Miquel, Eri, Neus:
Els xips d'albergínia queden molt bons, la veritat.

Judith:
Ja espero el proper Memóries...

Anna:
A mi m'ha passat amb mes d'un plat...

Sandra:
Veig que heu tornat de la semaneta de vacances,eh...

Juan Fernando Ortiz Llares ha dit...

Hola buenas, soy juanjo y me gustaría contactar contigo para realizarte una propuesta.
Esperando tu respuesta dejo un cordial saludo.

Juanjo
carritus.wordpress.com
juanjoortizllares@gmail.com