He de confessar que, en un principi, la proposta d’aquest mes de Memòries d’una cuinera, no tenia clar de fer-la.
A casa no ens agrada ni el gaspatxo ni, en un principi, el salmorejo. I dic en un principi perquè quan m’he decidit a fer-ne, ni que fos per la foto, resulta que ens ha agradat.
La recepta la vaig veure a un Lectures de cuina d’estiu i queda molt bo.
Anem al tema.
Ingredients:
750 gr. de tomàquets madurs.
2 dents d’all ( jo en vaig posar1)
250 gr. de molla de pa seca.
Vinagre de vi blanc.
2 ous.
1 / 2 got d’oli d’oliva verge.
1 albergínia.
Oli de girasol.
Farina.
Sal.
Posem a remullar la molla de pa en aigua freda. Bullim els ous durant uns 8 min., deixem refredar i pelem.
Fem un petit tall, en forma de creu, a la base dels tomàquets i els escaldem durant 1 min. Els deixem refredar i els pelem i els tallem a trossets.
Col·loquem els tomàquets en el got de la batedora junt amb els alls pelats,l’oli, dues cullerades de vinagre, la molla de pa ben escorreguda i un polsim de sal.
Triturem tot fins aconseguir una crema espessa i o reservem a la nevera.
Per fer els xips d’albergínia, rentem i tallem a rodanxes molt fines, l’albergínia. Va molt bé, si en teniu, una mandolina.
La salem i la deixem escorre una estona perquè deixi anar aigua.
La passem per farina blanca i la fregim en l’oli de girasol, 1 min. per cada cantó. Les deixem escorre a sobre d’un paper de cuina, perquè absorbeixi l’excés d’oli.
Per servir, posar el salmorejo en un bol, decorat amb l’ou dur tallat a grills i una mica de julivert arrissat. Per acompanyar, els xips d’albergínia.
Nota: Els tomàquets son de l’hort que ja us vaig ensenyar i el julivert arrissat, del meu racó de les espècies.
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!
19 comentaris:
Els gustos canvien Gemma!! Trobo que les esbergínies han de quedar molt bé amb el salmorejo. a mi també m'agrada molt amb bacallà fumat.
Petonets!
Jo no sóc de fregits però l'albergínia fregida em perd!! m'encanta! ideal per acompanyar aquest salmorejo tan deliciós que t'ha quedat! petons
Hola Gemma,
M'encanta la teva proposta; a mi m'agrada molt el salmorejo i la albergínia.
La combinació d¡ambdós em sembla genial.
Bon diumenge.
:)
A nosaltres sí que ens agrada!! molt bona idea acompanyar-ho amb les albergínies xips!!!
Petonets
Jo el vaig descobrir a Còrdova i de tant en tant en faig. M'apunto l'acompanyament dels xips d'albergínia, per variar el d'ou dur i pernil que faig jo.
Com la Glòria, jo el vaig descobrir a Còrdova i aquest mes de març passat i no m´acaba de fer el pes. La teva proposta amb el teu xips seria per a mi un bon reclam per tornar a menjar-ne.
Prefereixo el gaspatxo.
Alba:
A mi el bacallà m'encanta, tindré que provar-ho...
Roser:
pensa que al ser oli de girasol i deixar-ho escorre, no queda gens greixós.
Kui-netes:
Si t'agrada la combinació dels dos ingredients principals, t'agradarà aquest plat...
MaryLou:
Espero que aprofitis la idea...
Glòria:
Quina alegría veure't per aqui.... Jaja
les albergínies estan moltmbones...
Cristina:
Si t'agrada mes el gaspatxo, suposo que l'acompanyament el pots fer igual, no?
Ja t'ho deia jo...tot és provar-ho!! Amb aquest color tan bonic i la idea boníssima dels xips d'albergínia ja m'has fet ganes de provar-lo! Fa molt temps que no en faig, la teva recepta em servirà de guia. Molts petonets Gemma (ja veus que no m'he pogut resistir...tinc una connexió a trompicons, algun cop d'ull podré fer de tant en tant!!) Bon estiu.
Montse:
Moltes gracies per aprofitar el rampell de conexió per fer-me una visita.
Els d'aqui seuim treballant....
Penso que si que ha de quedar ben bo perquè les albergínies per a mi són delicioses i van bé amb tot!! petonets
Gemma a mi me encanta tanto el salmonejo como el gazpacho.Te ha quedado muy bien este salmorejo y me ha encantado el acompañamienmto estas chips de berenjena me gustan mucho, me alegro que ahora ya te guste el salmorejo
bona setmana
peto
miquel
Hola,
Jo també el vaig tastar a Còrdova per primera vegada i em va agradar molt. No és un plat que faci sovint però de tant en tant si! Amb aquest xips li dona molt de "glamour" així que apuntat queda per a la propera vegades. Gràcies.
petonets maca!
quina bona pinta! el toc de les xips és fantàsctic!!!! moltíssimes gràcies per particpar!!! petonets
M¡agrada l'idea de les xips.
Petons
Valen la pena aquests reptes culinaris per descobrir nous sabors que, sense saber-ho, ens acaben conquistant! Visca el salmorejo i el gaspatxo!!!
Petonets!
Anna
Has fet molt bé d'animar-te! a casa som fanàtics del salmorejo, el provarem a l'albergínia que hi ha de quedar genial!
Petonets
Sandra
Mª Jose,Miquel, Eri, Neus:
Els xips d'albergínia queden molt bons, la veritat.
Judith:
Ja espero el proper Memóries...
Anna:
A mi m'ha passat amb mes d'un plat...
Sandra:
Veig que heu tornat de la semaneta de vacances,eh...
Hola buenas, soy juanjo y me gustaría contactar contigo para realizarte una propuesta.
Esperando tu respuesta dejo un cordial saludo.
Juanjo
carritus.wordpress.com
juanjoortizllares@gmail.com
Publica un comentari a l'entrada