Aquesta quiche va ser totalment improvisada.
Em varen fer un encàrrec que, entre d'altres coses, volien una quiche.
Jo vaig oferir una quiche de salmó i espàrrecs verd, una quiche de poma i botifarra negre o una quiche d'espinacs i bacallà....dons a un no li agradava el salmó, a
un altre la botifarra negre , a un altre el bacallà !!!
(Veureu que als enllaços, les quiches estan fetes amb farina sense gluten. La recepta es la mateixa, però amb una pasta de full normal)
Fins que vaig veure que els bolets agradaven a tothom... Solucionat!!!
No havia fet mai cap quiche de bolets, però si alguna cosa bona tenen les
quiches es que donen molt de joc. Tenint la base de la recepta hi podem afegir
els ingredients que vulguem.
Com podeu veure no es pas rodona.
Crec que per fer racions es mes còmode de fer amb aquesta forma quadrada. (però
es una qüestió personal...)
Anem al tema.
Ingredients:
-Una base de pasta de full. (jo, la del Lidl)
-Un paquet de bolets variats, congelats ( Si es època de bolets, podem fer
servir bolets frescos)
-3 ous.
-250 ml. de nata líquida.
-Sal, pebre i una mica de romaní en pols.
-Opcional, un paquet de taquets de pernil salat.
-70 gr. de formatge gruyère.
En una paella amb una mica d'oli, fregim
els bolets tal com indica a la bossa. Reservem.
En un bol remenem els ous, afegim la nata, la sal, el pebre i el romaní.
Afegim els bolets ben escorreguts d'oli i posem els taquets de pernil i el
formatge.
Posem la pasta de full al motlle. Aboquem la barreja de tots els
ingredients i deixem coure al forn, a 180º uns 20 a 25 minuts.
Traiem del forn, deixem refredar una mica. Treure del motlle i....a menjar.
El millor que tenen les quiche es que es un plat que es pot menjar calent,
tebi o fred.
Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!
18 comentaris:
Boníssima, Gemma. La massa es veu molt cruixent. Sigui quin sigui el farcit, en aquest cas de bolets, la quiche és bona freda, calenta o cap per avall! ha ha. Petons i bon dilluns.
I ben bons que són els bolets. O els xampinyons, a quasi tothom lis agrada. Una quiche es éxit assegurat. Un petó.
Que bones són les quiches!! Molt bona idea amb bolets, ha de ser deliciosa!!
Petonets
no fa falta que et digui que m'agrada, oi??? ;) petonets Gemma
Et queda alguna per oferir??' M´encanten totes!
Gemma... Pasta de full o pasta brisa hi poses?
m'encanten els bolets, i si a més estan farcint una quiche ja...petons
Marina:
Es que dona molt de joc, el farcit de la quiche...
Marga:
Benvinguda al meu bloc...Si que queda be amb bolats,si...
Catieu:
Varen dir que era molt bona...
Judith:
Dons una mossegada per tú...
Cristina:
I tant...!!! ja saps que jo tinc molts recursos...jejeje
Ricard:
Principalment, pasta de full, però quan les faig en format individual, amb pasta brisa. No preguntis perquè, perquè no tinc resposta...jajaja
La veritat,es una questió de gustos...
Roser:
I a mi que no m'agraden...jejeje
Una quiche triomfa sempre. Amb bolets i quadrada, t'ha quedat molt bé.
Nani
Lo bueno de estas recetas que podemos hacer muchas variaciones, con bolets, genial!!
Bss
las quiches son geniales admiten lo que uno quiera poner,buena combinacion
peto
Per qué serà que al sentir la paraula quiche, ens ve al cap que es rodona?
M'agraden totes les combinacions que has proposat i aquesta de bolets també, té una pinta de començar i no parar.
Petons.
És veritat que les quiches sempre triomfen, oi? I a tuu et va quedar perfecte, segur que va tenir molt èxit.
Mira que en son de bones les quiches, però amb bolets encara millor, aquesta caurà molt aviat.
Petons
Quina bona pinta, Gemma! Les quiches ens encanten ^^ Pq com dius, donen molt de joc! :D
Jo no sóc massa de bolets, però a en Jordi el tornen boig ^^ Acompanyats amb el pernilet a daus i el gruyére devia estar deliciosa! :)
Molts petons ^^
Moltes felicitats!! T'he atorgat un dels premis Best Blog!! (Xicuina)
Enhorabona Gemma! t'hem atorgat el premi Best Blog! Un petó des de http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/
Publica un comentari a l'entrada