dilluns, 8 d’abril del 2013

QUICHE DE BOLETS


Aquesta quiche va ser totalment improvisada.

Em varen fer un encàrrec que, entre d'altres coses, volien una quiche.

Jo vaig oferir una quiche de salmó i espàrrecs verd, una quiche de poma i botifarra negre o una quiche d'espinacs i bacallà....dons a un no li agradava el salmó, a un altre la botifarra negre , a un altre el bacallà !!!
(Veureu que als enllaços, les quiches estan fetes amb farina sense gluten. La recepta es la mateixa, però amb una pasta de full normal)

Fins que vaig veure que els bolets agradaven a tothom... Solucionat!!!

No havia fet mai cap quiche de bolets, però si alguna cosa bona tenen les quiches es que donen molt de joc. Tenint la base de la recepta hi podem afegir els ingredients que vulguem.

Com podeu veure  no es pas rodona. Crec que per fer racions es mes còmode de fer amb aquesta forma quadrada. (però es una qüestió personal...)

Anem al tema.
 

Ingredients:

-Una base de pasta de full. (jo, la del Lidl)

-Un paquet de bolets variats, congelats ( Si es època de bolets, podem fer servir bolets frescos)

-3 ous.

-250 ml. de nata líquida.

-Sal, pebre i una mica de romaní en pols.

-Opcional, un paquet de taquets de pernil salat.

-70 gr. de formatge gruyère.

En una paella amb una mica d'oli, fregim  els bolets tal com indica a la bossa. Reservem.

En un bol remenem els ous, afegim la nata, la sal, el pebre i el romaní.

Afegim els bolets ben escorreguts d'oli i posem els taquets de pernil i el formatge.

Posem la pasta de full al motlle. Aboquem la barreja de tots els ingredients i deixem coure al forn, a 180º uns 20 a 25 minuts.

Traiem del forn, deixem refredar una mica. Treure del motlle i....a menjar.
 

El millor que tenen les quiche es que es un plat que es pot menjar calent, tebi o fred.

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!

 

 

18 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Boníssima, Gemma. La massa es veu molt cruixent. Sigui quin sigui el farcit, en aquest cas de bolets, la quiche és bona freda, calenta o cap per avall! ha ha. Petons i bon dilluns.

MARGA** ha dit...

I ben bons que són els bolets. O els xampinyons, a quasi tothom lis agrada. Una quiche es éxit assegurat. Un petó.

Catieu ha dit...

Que bones són les quiches!! Molt bona idea amb bolets, ha de ser deliciosa!!
Petonets

Judith ha dit...

no fa falta que et digui que m'agrada, oi??? ;) petonets Gemma

Cristina ha dit...

Et queda alguna per oferir??' M´encanten totes!

Ricard Sampere ha dit...

Gemma... Pasta de full o pasta brisa hi poses?

trifasic de baileys ha dit...

m'encanten els bolets, i si a més estan farcint una quiche ja...petons

GEMMA ha dit...

Marina:
Es que dona molt de joc, el farcit de la quiche...

Marga:
Benvinguda al meu bloc...Si que queda be amb bolats,si...

Catieu:
Varen dir que era molt bona...

Judith:
Dons una mossegada per tú...

GEMMA ha dit...

Cristina:
I tant...!!! ja saps que jo tinc molts recursos...jejeje

Ricard:
Principalment, pasta de full, però quan les faig en format individual, amb pasta brisa. No preguntis perquè, perquè no tinc resposta...jajaja
La veritat,es una questió de gustos...

Roser:
I a mi que no m'agraden...jejeje

La Cuina Violeta ha dit...

Una quiche triomfa sempre. Amb bolets i quadrada, t'ha quedat molt bé.
Nani

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Lo bueno de estas recetas que podemos hacer muchas variaciones, con bolets, genial!!
Bss

Miquel ha dit...

las quiches son geniales admiten lo que uno quiera poner,buena combinacion
peto

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Per qué serà que al sentir la paraula quiche, ens ve al cap que es rodona?
M'agraden totes les combinacions que has proposat i aquesta de bolets també, té una pinta de començar i no parar.
Petons.

Gemma ha dit...

És veritat que les quiches sempre triomfen, oi? I a tuu et va quedar perfecte, segur que va tenir molt èxit.

Fem un mos ha dit...

Mira que en son de bones les quiches, però amb bolets encara millor, aquesta caurà molt aviat.
Petons

Laia* ha dit...

Quina bona pinta, Gemma! Les quiches ens encanten ^^ Pq com dius, donen molt de joc! :D
Jo no sóc massa de bolets, però a en Jordi el tornen boig ^^ Acompanyats amb el pernilet a daus i el gruyére devia estar deliciosa! :)
Molts petons ^^

Xicuina-Anna ha dit...

Moltes felicitats!! T'he atorgat un dels premis Best Blog!! (Xicuina)

Eva ha dit...

Enhorabona Gemma! t'hem atorgat el premi Best Blog! Un petó des de http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/