dilluns, 27 de maig del 2013

MADALENES DE FARINA DE BLAT DE MORO

Avui es el dia nacional de la celiaquia. I que millor que posar una recepta d’unes magdalenes que vaig fer dies enrere amb farina de blat de moro.
Queden molt bones i en pot menjar tothom… a casa varen volar!!!
El que no recordo es on vaig veure la recepta, però desprès de provar-ne de  diferents em quedo amb aquesta.
El problema dels que ens diagnostiquen la celiaquia a una certa edat son els sabors, i trobar unes magdalenes que s’assemblin a unes fetes amb farina de blat costa una mica i amb aquestes crec que ho he aconseguit.
Sempre queda la opció de comprar-ne de fetes, però que millor que uns bons dolços fets a casa???
Anem al tema.



Ingredients:
-175 grs. De farina de blat de moro (la que es de color groc)
-125 grs. De sucre.
-125 ml. d’oli de girasol.
-50 ml. de nata líquida. (sense gluten)
-5 grs. De llevat en pols (sense gluten)
-2 ous.
-Ratlladura de llimona.
Batre els ous amb el sucre, amb barnilles elèctriques, fins que faci relleu. Afegir la resta d’ingredients excepte la farina i el llevat.
Afegir la farina i el llevat, tamisats. Barrejar amb moviments suaus perque no baixi la barreja.
Deixem a la nevera mentre escalfem el forn.
Omplim les capsules de les magdalenes fins a uns 3/4 de la seva capacitat. Posem una mica de sucre per sobre.
Coure al forn a 180º, uns 15 min.
Quan esta cuites, deixem refredar sobre una reixeta i….a berenar!!!
Si em feu cas, les fareu. I ja veureu com no en queda ni una…


No em direu que no tenen bona pinta...???



Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

15 comentaris:

Eva ha dit...

Ostres!! són totalment idèntiques a unes magdalenes fetes amb farina de blat! m'hauré d'apuntar la recepta per fer-ne i portar-ne a la feina, que tenim una celíaca i sempre es queda sense esmorzar!! el tema de la nata i la llevadura sense gluten l'hauré d'estudiar, la resta, claríssim!

trifasic de baileys ha dit...

quina pinta! el que donaria per agafar-ne una i sucar-la al café amb llet! petons

QUIMA ha dit...

T'han quedat perfectes!! Potser el gust es diferent però l'aspecte es el mateix. Ara amb el café amb llet perfecte un parell.
petons

Miquel ha dit...

una pinta magnifica y mas con esta harina.
peto

Fem un mos ha dit...

Tenen una pinta fantàstica, ara mateix m’han menjaria una
Petons

GEMMA ha dit...

Eva:
Ja t'he comentat al teu bloc el tema de la nata i el llevat. Espero que et serveixi...

Roser:
Bonissimes per sucar...jeje

Quima:
No es tant diferent com pot semblar...

Miquel:
La veritat es que queden molt be...

Sion:
Dons ja saps, la ma a la pantalla i agafan una...jeje

Unknown ha dit...

Aquesta la guardo, hi han vegades que en tinc que fer algo per celiacs i em costa perque no em refio gaire de les receptes, però aquestes magdalenes tevés fan una fila com per començar i no parar.

Muas!

Eva ha dit...

Gemma m'has convençut! ja tinc la recepta impresa i la faré per una trobada que tenim ara al juny. Gràcies per l'aclariment sobre la nata i el llevat, la meva companya estarà súper contenta perquè sempre li toca fer d'espectadora!! Un petó!

ISABEL ha dit...

Quina pintorra que tenen!!!!!!
Suposo que no deu variar massa el gust, respecte a l'altra farina.
Però ara mateix mengaria alguna.
Petons

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Què bones! A mi també m'agrada fer-ho amb diferents farines

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

I tant que tenen bona pinta, molt bona! Segur que el sabor també ho es.
Petons.

GEMMA ha dit...

Gemma:
De les receptes que tinc al bloc. sense gluten, et pots refiar...les he provat totes!!!

Eva:
Qualsevol dubte, pregunta'm...

Isabel:
T'asseguro que en son molt, de bones...

Nuria:
Esta be experimentar amb farines diferents...

Ana:
Bonissimes!!!

Joaquina ha dit...

Tinc aquesta farina de color groc i no sabia que fer-ne. Quin goit que fan, t´han quedar estupendes.. Petons,

Eva ha dit...

Gemma, tal com et vaig prometre... ja les he fetes! i tant la meva companya de feina celíaca com la resta les vam trobar molt bones! i a més molt senzilles de fer. Gràcies per la recepta!

Bruixes a la cuina ha dit...

Gemma, de totes les delícies que tens al teu bloc, m'he quedat amb aquesta recepta pel repte "del blog al plat"! Simplement impressionants! :))
Però haurem de parlar guapa perquè no tinc gens clar el tema de l'impulsor i la nata sense gluten...
Una abraçada reina!