Aquest es un pastis que vaig
veure fa temps al bloc La cuina de casa i he fet un munt de vegades. (Gemma, mira si fa temps que et segueixo...jeje) Jo he fet algun canvi però es pràcticament igual.
No penso mai en penjar la
recepta però les companyes del curs de cuina del Casal fa dies que em demanen
la recepta i ara es el moment de fer-ho.
Queda un pastis que tot i que
te molt de gust de xocolata no es gent empallegós. Es molt suau al paladar i,
normalment, agrada a tothom…
Anem al tema.
Ingredients:
Per la base:
-3 ous.
-100grs. de sucre.
-100 grs. de farina (en el
meu cas, sense gluten).
-100 ml. de batut de xocolata
(cacaolat).
Per la mousse:
-400 ml. de nata líquida..
-100 ml. de batut de xocolata
(cacaolat).
-2 clares d’ou.
-200 grs. De Nutella.
-4 fulles de gelatina.
Per la cobertura:
-100 grs. De xocolata de
cobertura.
-90 ml. de nata líquida.
-12 grs. De glucosa.
-Crocant d’ametlla i boletes
de xocolata. (per decorar)
Per fer la planxa de braç de
gitano, batre els ous amb el sucre fins que faci relleu. Afegir la farina i
remenar amb un batedor de ma, en conte que no s’abaixi. Posar la barreja al fons
d’un motlle que es pugui desemmotllar.
Posarem un paper vegetal al
fons.
Al forn 10 min. a 180º.
Deixem refredar una mica i
mullem amb el batut de xocolata.
Escalfem la Nutella en un
pot. Escalfem el batut de xocolata al microones i desfem la gelatina que tindrem
rehidratada amb aigua freda.
Barrejar la gelatina amb la
Nutella i deixar refredar una mica.
Semi muntar la nata i
barrejar-la amb compte amb la preparació anterior. Afegir les clares muntades a
punt de neu, en comte que no s’abaixin.
Aboquem la preparació a sobre
de la base de braç de gitano i deixem quallar a la nevera.
Quan estigui quallat preparem
la cobertura.
Escalfem la nata i la glucosa
al foc, que quasi bulli.
Remenem be i afegim la
xocolata a trossets i remenem fins que es dissolgui be i no quedin grumolls.
Deixem refredar una mica i ho
aboquem sobre la mousse.
Refredem a la nevera i ja ho
podem decorar com mes ens agradi.
Jo he fet servir crocant i unes boletes de cereals recobertes de xocolata que venen al Mercadona i que son sense gluten!
Jo he fet servir crocant i unes boletes de cereals recobertes de xocolata que venen al Mercadona i que son sense gluten!
Apa noies, ja teniu feina que
fer…!!!
Espero que us agradi
i…..Caprofiti !!!!!
27 comentaris:
mmm... ara fa molt temps que no el faig, queda boníssim, oi?
A tu t'ha quedat perfecte! ;)
Sembla deliciós!!
la fuente es de las mejores y con éxito asegurado,te ha quedado de lujo total
Peto
Uhmmmm!!!! Quina presetnaicó més bonica. I si té molt gust de xocolata i no és empellagós, que més vols. Directa a pendents!!!
Petonets bonica
Doncs, sí...que fa temps que la seguim...Jo el tinc a "pendentis". me l´han demanat per encàrrec...Si té el teu aspecte ja em donaré per satisfeta. A priori sembla empalagós, però..
Uf, ara m'obligues a posar aquest pastís a la llista de pendents, jeje!!
Una pinta boníssima que fa!
Petons!
Fer una recepta de la Gemma és tenir l'èxit assegurat.
Nani
A casa som fans de totes les postres amb xocolata així que aquest pastís ens agradarà segur!
Fot una pintorra impressionant! a saps que quan necessitis algú per provar coses em tens a dues passes jajaja
Petons
Sandra
Quin goig que fa aquest pastís es de pastisseria.
Uix jo aquest no le fet encara amb el que a mi m'agrada la nutella!! Sóc adicta!! T'ha quedat preciós i segur que boníssim!! No puc trigar a fer-lo!!
mmmmmm quina cosa més bona!!!!
és que la gemma és el crack dels postres!!! un dels meus primers blocs va ser el seu!! quina bona pinta! ha de ser un vici! petons
és que la gemma és el crack dels postres!!! un dels meus primers blocs va ser el seu!! quina bona pinta! ha de ser un vici! petons
t'ha quedat genial gemma! quina bona pinta. Petonets
Em vols fer les dents llargues!!!!
Xoco, xoco plus, plus, plus......
Je,je,je.....
Un pastís deliciós.
Aquesta l'apunto.
Petons guapa
M'agrada com t'ha quedat.
Es una temptació massa gran, em puc imaginar el sabor hi tot.
Petons.
A casa meva aquest pastís triunfa segur.
petons
Tienes un regalito en mi cocina,pasate cuando puedas!!:-)
Besines
Malament per sexiste l'Apa noies final.. :).
Eisss... que no tinc manies, però és per demostrar que em llegeixo les receptes... ;)
Gemma:
A casa sempre triomfa!!!
Marina:
ES deliciós!!!
Miquel:
Millor referent, impossible!!
Catieu:
Molt recomenable!!
Cristina:
Sense por, que no es empalagós!!!
Victor:
Dons ja saps que has de fer!!
Nani:
I tant que si...
Marisa:
I tant que us agradara...
Sandra:
Crec que li agradara mes al Xavi...per la xocolata,no?
Ramón:
Dons no es de pastisseria...jeje
Neus:
Si t'agrada la Nutella, no pots deixar de fer-lo.
Silvia:
Si que es una cosa bona,si...
Roser:
De vici, vici...jeje
Judith:
Gracies guapa...
Isabel:
Dents llargues?? jajaja
Anna:
Es mes del que et pots imaginar..jeje
Quima:
A casa meva també!!!
Miriam:
Gracias, ahora me paso...
Ricard:
Sexista jo???..JAJAJA...
uff quina llepolia!!! M'apunto la recepta, a casa segur que triomfa... petons!
Perdona la meva ignorancia... glucosa??? Es pot posar sucre????
FA una pinta..... espectacular!!!!
Anonim: (no se com et dius...)
La glucosa ja la venen feta i es per evitar que el xocolata es trenqui quan el tallem...
Publica un comentari a l'entrada