Aquesta recepta forma
part del receptari familiar. La he trobat remenant les receptes de l’àvia.
Fa dies que estic
intentant posar ordre a totes les receptes antigues, per tant, tinc feina
assegurada per una bona temporada…jeje.Es un plat que ens va agradar molt i que , sense cap mena de dubtes, es tornarà a repetir…
Anem al tema.
Ingredients (per 2 persones):
-2 talls de bacallà remullat.
-4 escamarlans.
-1 ceba.
-2 tomàquets madurs.
-1/2 got de whisky.
-1 got d’aigua.
Per la picada:
-Ametlles.
-Avellanes.
-Nous.
-Pinyons.
-All i julivert.
-Pa torrar.
Enfarinar el bacallà ,amb farina sense gluten,
dues vegades, i fregir-lo, en una paella, amb bastant d’oli.
Sempre que fregim
bacallà ho farem primer per la part que no te pell. Desprès donem la volta i
quan estigui fregit per l’altre cantó o reservem en una cassola de terra.
Salem i enfarinem els
escamarlans. Els fregim amb el mateix oli i els reservem a la mateixa cassola.
Retirem una mica d’oli
de la paella i farem un sofregit de ceba i tomàquet.
Mentre fem la picada
amb tots els ingredients.
Quan esta fet el
sofregit afegim la picada, el got de whisky. Deixem evaporar una mica. Afegim
l’aigua i deixem coure uns 5 minuts.
Passem la salsa per el colador xinès i la aboquem a
sobre del bacallà.
Deixem reposar una
estona.
Ho posarem al forn, 5
minuts, abans de servir.
Espero que us agradi
i.....Caprofiti !!!!!
15 comentaris:
Aquestes receptes s´han de conservar sempre!!! Au, et veig publicant llibre.
Mare meva quina cosa més bona!!! M'encanta el bacallà i amb escamarlans ni parlar-ne!!!
I tant que ha de ser recomenable, ha de ser boníssim!
Petons.
Un plat BONISSIM
Sembla una recepta molt bona, i tant! visca la tradició a la cuina! he he he. Petons
una combinacion fantastica y super apetecible,para triunfar siempre
Bona setmana
Peto
M'encanta el bacallà, i aquest plat!!!
Quina pinta tan bona fa aquest bacallà Gemma, a mi no se'm dona bé el bacallà, mai m'acaba de quedar com cal, a veure si seguint les teves indicacions ho aconsegueixo!
Petons!
Gemma; Un plat molt i molt recomanable i molt ben ates per els escamarlans i també per el bacallà un plat de mar i mar¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :O) :O)
Això ha de ser bo per força!!! I més si és de l'àvia!
Petons
El bacallà m’agrada de totes les maneres, així ha d’estar força bo
Petons
Ha de ser boníssim aquests bacallà, té molt bona pinta.
Bon parell de components... Per separat bons i junts encara més.
Salut!!
Nenaaaaaa que se m'havia passat aquest plat!, quin goig!, ja m'hi veig sucant una bona llesca de pa de pagès... aixxxx, si no fós pel colesterol..... Una temptació de plat!
Ei Gemma, suposo que ja has vist el joc que plantejo pels meus 4 anys no?, pos eso, que no em pots fallar siusplau!!!!, tu noooooooooo!, segur que te n'empesques una de bona!, apa, una abraçada guapa!
Gràcies a tots per els vostres comentaris!!!
Petonets.
Publica un comentari a l'entrada