Avui una recepta totalment improvisada.
Estic fent neteja de congelador. Jo no se si us passa però al meu congelador
es van acumulant dos trossets d’una cosa....dos trossets d’una altre....
Que per què em passa? Dons molt fàcil. Jo compro, congelo a racions i
desprès resultaque un dia som 5 a
dinar, un altre dia 2, un altre dia 4…En fi, que quan em vull adonar , a fer cuina d’aprofitament…jejeje
I això es el que vaig fer …però el resultat va ser fantàstic !!
Anem al tema.
Ingredients: (per dos)
-6 calamars mitjans.-8 gambes (senceres).
-1 ceba.
-1 porro.
-1 all.-2 tomàquets pera.
-100 ml. de vi blanc.
Netegem els calamars. Els hi donem la volta per que quedin ben nets.
Els tallem a rodanxes gruixudes. També tallem les ales i les potes. Salem i reservem.
Piquem l’all, la ceba i el porro.
En una cassola saltegem les gambes i reservem. Posar la ceba a la mateixa cassola i quan esta una mica daurada, afegim l’all i el porro. Deixem estofar.
Afegim el vi blanc i deixem reduir.
Afegim el tomàquet ratllat i deixem coure uns 10 min.
Separem els caps de les gambes i reservem les cues. Afegim els caps al sofregit i una mica d’aigua. Coure 5 min. mes.
Passat el temps de cocció, colem amb un colador xinès. Reservem la salsa.
Enfarinem una mica les anelles de calamar i els hi donem una mica de color. Afegim la salsa que em passat per el xinès.
Incorporem les cues de gamba i ho deixem coure tot junt uns minuts, a foc lent.
Com veieu jo l’he servit en unes cassoletes però desprès vaig recordar que tenia aquestes llaunes per presentar i, els que varen sobrar, l’endemà els vaig presentar així.
Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!
14 comentaris:
Aquesta si eh?. I si serveix per buidar el congelador, millor que millor... El meu el tinc a vessar..
Els pastissets vermells, no em tiraven massa.. :)
Jajaja Ricard. Ja sabia que aquesta si que t'agradaria...
Gràcies per la visita..
Molt marinera, Gemma! M'agrada!
Tens el mateix problema que jo al congelador i aquest plat de racons m' encanta!!!
Ptnts
Dolça
Tens el mateix problema que jo al congelador i aquest plat de racons m' encanta!!!
Ptnts
Dolça
Osti quina pintassa, i la presentació de la segona foto m'encanta!
Petons!
Nena, t'has posat les piles amb buidar congelador i cuinar coses bones! Així m'agrada! Vinga..."que no decaiga"! Petonets
Quina presentació més maca, aquests calamarcets enllaunat fan molt bona pinta!!
A mi, amb el que m'agrada el peix, trobo que plat d'aprofitament, res de res. Plat de festa!!!!
Deliciós!
Petons
mmm quina presentacio més xula!! i que bé se't dona buidar el congelador!! vull més idees d'aqeustes! artista! petons
Perfecte si s´acompanya amb un vinet o una clareta.
Es una meravella fer neteja del congelador, sempre surten coses interesants, passa a totes les cases.
La presentació en cassoleta es més rùstica y en llauna més original, però igualment bona.
Petons.
Tots tenim el mateix problema. (espai al congelador)
Però no sempre podem fer aquestes cassoletes tant bones.
Petons
quina bona pinta aquesta cassoleta!!! gràcies guapa per participar. Molts petonets
Publica un comentari a l'entrada