Abans que s’acabi la temporada de bolets he fet aquestes croquetes i ja les tinc
congelades i a punt de fregir pensant amb els aperitius dels Nadals…
Les de la foto, evidentment, han servit per la “cata”
abans de congelar…( i han passat la prova!)Podeu fer servir els bolets que vulgueu. Jo les he fet de trompetes de la mort i camagrocs.
Anem al tema.
Ingredients:
-200 grs. de bolets variats.-80 grs. de mantega.
-60 grs. de farina. (sense gluten)
-250 ml. de llet.
-Farigola en pols.
-Sal, pebre i nou moscada.
-1 ou.
-Farina de galeta (sense gluten)
Saltar els bolets en una paella amb una mica d’oli. Els
salem i afegim una mica de farigola. Reservem en un escorredor perquè treguin
tot l’excés d’oli.
Per fer la massa de les croquetes posem la mantega en una
olla baixa. Quan arrenqui el bull afegim la farina de cop. Remenem be i esperem
que torni a arrencar el bull. Voldrà dir que la farina esta cuita.Afegim la llet. Anem remenant fins que agafa la consistència suficient. Afegim la sal, el pebre i una mica de nou moscada ratllada.
Afegim els bolets trossejats i ho remenem be, que s’integri tot.
Posem en una safata tota la massa i la tapem amb film transparent, perquè no faci crosta.
Quan s’ha refredat ho deixem reposar a la nevera fins l’endemà.
Per fer les croquetes agafem una mica de la massa, els hi donem la forma que volem, i es passen per ou i farina de galeta. Ara seria el moment de congelar-les, si les volem guardar.
Jo les faig en forma de bola per diferenciar-les d’altres que pugui tenir al congelador.
Per fregir-les, sempre amb oli abundant i que, sobretot, estigui ben calent. Desprès es deixa escorre l’excés d’oli i a menjar!!
Qui ha dit que els celíacs no podem menjar unes bones croquetes!!
8 comentaris:
Un bon aperitiu per Nadal si no les menjeu abns d'hora, son molt temptadores.
Petons.
a casa no arribarien fins nadal, je je je... Res millor que unes bones croquetes casolanes. I de bolets, boníssimes!
Doncs mira, tinc molts camagrocs... algun acabarà en croqueta! gràcies!
De bolets... genials! A casa meva tampoc crec que arribessin al Nadal
Muas
Molt bona idea.
Això de poder preparar entrants i menjars amb antelació, es una gran solució que jo cada any intento posar-lo en practica.
Petonets
Abans de tot..Hello!! Tu sempre tan previsora...això no dura ni mitja hora a la meva nevera,
Imposible que lleguen a Nadal en mi casa, hay que comerlas y volver a hacerlas con el estomago lleno¡¡
peto
La farina de galeta so té gluten?
Publica un comentari a l'entrada